Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gravad-laks/ Buffet Efterår, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Julefrokost, Juleopskrifter, Nytår, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Gravad Laks med rævesauce

Hjemmelavet gravad laks er virkeligt lækkert til forret, buffet, julefrokoster og festlige lejligheder og også bare til familiens egne luksuriøse måltider.

Det er super nemt at lave gravad laks selv og smagen er simpelthen helt og aldeles vidunderlig. Server fx gravad laks som en lille portionsanrettet forret på selveste juleaften, med et glas cava eller champagne, inden julemiddagen serveres med alt det klassiske julemad. Eller til nytårsaften anrettet på små blinis. Gravad laks er skøn til påskefrokostbordet og ja, i det hele taget en vidunderlig skøn spise året rundt.

Man kan servere den på salat, til blinis, et stykke dejligt surdejsbrød og meget andet godt.

Prøv også: Opskrift på lakseroulade med spinat >>

Gravad laks med rævesauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3dagePT20M10
Ingredienser
  • Gravad laks
  • 700 g lakseside
  • 50 g salt
  • 60 g sukker
  • 0,50 tsk sort peber
  • 1 knivspids fennikelfrø, stødt
  • 1 knivspids stødt koriander
  • 4 spsk tørret dild
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
  • Rævesauce
  • 1 dl olivenolie
  • 20 g brun farin
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk tørret dild
  • 0,50 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk dild, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Gravad laks
Bland salt, sukker, peber, fennikel, koriander og tørret dild godt sammen i en skål.

Skær eventuelle ben, skind og tydeligt fedt fra laksen og læg laksesiden med skindsiden ned på et fad, der passer i størrelsen. Drys krydderiblandingen godt over hele laksen og drys derefter den hakkede dild over.

Dæk hele laksen med husholdningsfilm og stil fadet med laks i køleskabet i 2 til 3 dage, hvorefter den er klar til servering.

Rævesauce
Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris i en skål og smag til. Alt afhængig af hvor stærk en sennep, man bruger, skal den måske have lidt mere sukker, lidt mere sennep eller lidt mere eddike.

Ved servering
Skær den gravad laks ud i tynde skiver og server med rævesovs, godt brød, salat og frisk dild.