Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grapecurd/ Afternoon tea Brunch, Smørbart og Syltetøj

Grapecurd

Et lækkert alternativ til den klassiske curd er grapecurd, som også smager vidunderligt på bagværk, til scones, hjemmebagte boller, i lagkager og alt muligt andet dejligt, som godt kan tåle en dejlig sød, cremet og syrlig citrus touch.

Det er så hyggeligt at lave sådan et glas og have det stående i køleskabet og bruge helt som man også ellers vil bruge en lækker marmelade eller syltetøj.

Prøv også: min klassisk opskrift på lemoncurd >>

Grapecurd
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT25M
Ingredienser
  • 1 dl øko grape, saft + lidt fintrevet skal
  • 2 æg
  • 130 g sukker
  • 60 g smør, i tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk grapesaft, en smule fintrevet grapeskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.

Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.

Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så grapeskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.