Grapecurd
Et lækkert alternativ til den klassiske curd er grapecurd, som også smager vidunderligt på bagværk, til scones, hjemmebagte boller, i lagkager og alt muligt andet dejligt, som godt kan tåle en dejlig sød, cremet og syrlig citrus touch.
Det er så hyggeligt at lave sådan et glas og have det stående i køleskabet og bruge helt som man også ellers vil bruge en lækker marmelade eller syltetøj.
Prøv også: min klassisk opskrift på lemoncurd >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 0.2 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grapecurd
- 1 dl øko grape, saft + lidt fintrevet skal
- 2 æg
- 130 g sukker
- 60 g smør, i tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk grapesaft, en smule fintrevet grapeskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.
Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.
Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så grapeskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.
Jeg vil gerne lave din Grapecurd, da jeg har fået mange gule grapefrugter, som jeg også bruger til diverse marmelader.
Mit spørgsmål er; øko grapefrugter, hvor mange dl saft er det?
Jeg spørger, fordi mine frugter oftest er både større og mere saftige end dem I køber i Danmark. Vi bor i Frankrig.
Godt spørgsmål, jeg bruger 1 dl saft i alt, det er rettet nu :)
– og hvor lyder det bare virkelig lækkert med lækre friske grapefrugter, sikke en lækker luksus!
Kh AC
Det er så lækkert og en luksus. Jeg er meget taknemmelig for alle de dejlige øko-frugter, såsom appelsiner, citroner, grape, kumquatter, som søde mennesker giver os.
Kh Karin
Det kan jeg virkelig godt forstå! Der er altså noget helt særligt ved det – herhjemme føler jeg mig også så taknemmelig over at kunne høste gavmildt af havens krydderurter i sommerhalvåret, det er virkelig en gave ♡
Kh AC
Lavede faktisk dine scones her til morgen – uhm altså de er også godkendt med nutella haha. eller bare som snack. jeg er i sommerhus med familien i efterårsferien, og min mor spiste resterne fra morgenmaden som snack i løbet af formiddagen. Hov ;)
Uhm, det lyder altså også dejligt! -og skønt med efterårsferie i sommerhus :)
God ferie!
Mmmh… lyder skønt med lune scones og curd på sådan en efterårsdag!
Det bliver ikke meget bedre :)