Grand Marnier Konfektkugler
Grand Marnier konfekt i små glitrende og glimtende guldkugler lige til at hapse og nyde.
Grand Marnier konfekt kugler er en variation af mine havregrynskugler og de smager virkelig fantastisk, disse små guldklumper.
Selv om jeg ellers normalt ikke foretrækker alt for søde drikke, så synes jeg en god ren likør smager vidunderligt! Både i al sin enkelhed, i konfekt og i cocktails.
Prøv også: opskrift på marcipankonfekt med appelsin >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grand Marnier Konfektkugler
- 125 g finvalset havregryn
- 75 g sukker
- 3 spsk grand marnier
- 25 g usødet kakao
- 2 spsk stærk kaffe
- 75 g smør
- 1 tsk spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne til konfektkuglerne i en foodprocessor og kør kortvarigt til det er en ensartet masse.
Tril små mundrette kugler. Kom dem i en beholder og opbevar på køl til de skal spises.
Vend konfektkuglerne i spiseligt guldstøv inden servering.
Hej,
Jeg kan ikke finde noget guldstøv der er spiseligt?
Mill&Mortar har noget og jeg har også lige set at de har fået det i både føtex og Superbrugsen, det står ved kagepynt
Kh AC
Hvad espresso? Er det stærk kaffe der er lavet? Opskrift på konfektkugler
Ja, det er stærk kaffe
Jeg tænker at lave sådan en omgang til julegave. Jeg vil lave dem nu og fryse dem ned så de kan holde sig, men hvordan gør jeg lige med det guldstøv, kan det holde sig pænt i fryseren? Jeg ville rigtig gerne bare kunne tage dem op af fryseren og så pakke ind d. 23. Men hvordan opbevarer jeg dem så ind til d. 24. Om aftenen og bliver guldet kedeligt ved opbevaring?
Måske jeg helt skal undlade guld, og så bare gå efter smagen?
Jeg har ikke prøvet at fryse med guldstøv, så ved ikke hvordan det ser ud efter optøning. Men jeg ville nok vente med at komme det på eller helt undlade guldstøvet – evt blot give dem et drys med det lige inden servering.
Hvor ser de lækre og smukke ud – jeg tror de skal på menuen til vores barnedåb nu på søndag. Er guldstøvet stadig lige fint dagen efter de er lavet, eller gør fugten i konfekten dem mindre skinnende?
For øvrigt tusind tak for en utrolig spændende og inspirerende blog!
Hej Camilla,
Det var da en super skøn ide :) Jeg vil anbefale at du får dem drysset med guldstøv om morgenen, så holder de sig rigtig fint.
Og tusind tak for din søde hilsen.
Stort tillykke med jeres lille og med barnedåb i weekenden
Kh AC
Hej. Har du prøvet at lave dem med både cointreau og grand marnier? Hvis ja, hvad er smagsforskellen, vurderer du? Har begge flasker i skabet :)
Hej Laura,
Det er begge orangelikør og de smager begge fantastisk. Lidt ens, men forskelligt alligevel – da de er fremstillet forskelligt.
Jeg vil helt enkelt forslå at dele alle ingredienserne i to og så prøve begge slags af. Eller bare vælge den likør du bedst kan lide at drikke rent :)
Kh AC
Kan man vente med at trille dem i guldstøv til dagen efter?
Det kan du sagtens :)
Helt klart de skal prøves.
Jeg er også ret vild med Grand Marnier, men tænker at de sikkert også vil være gode med Bailey. Og så er havregrynskulger bare skønt, denne udgave kan jeg sikkert have i fred for børnene.
Jeg har iøvrigt købt guldstøvet i Magasin Mad&vin,på Kogens Nytorv.
Det er også vores ‘om aftenen når børnene sover’ julehyggesnack :)
Jeg tror guldstøvet kan købes de fleste steder der fører Mill&Mortar
Hvor er de altså bare fine – helt fortryllende, og hvor er du sød at henvise til Spice it. KH Dorte
Tusind tak, Dorte :)
I ” julebar skabet” står en Bailey og en hjemmelavet blåbærsnaps til julefrokosten.. Nu skal de da vist have følgeskab af en Grand Marnier! Og det er bare Så “Matador” hyggeligt!
Uhmm, blåbærsnaps – det lyder skønt! :)