Græske kødspyd og råstegte timiankartofler
Disse græske kødspyd er så lækre, serveret med sprøde timian kartofler, en god græsk tomatsalat og eventuelt også en cremet lækker tzatziki.
Jeg har her lavet de græske kødspyd med lammekød, men man kan snildt bruge både svinekød, oksekød, kylling eller kalkun. Det vil også smage rigtig dejligt! Disse græske frikadeller bliver saftige og lækre og hvis man laver lidt ekstra, så er de ganske fine både til at fryse ned og til at tage med på madpakkerne – gerne sat på spyd med små søde tomater mellem hver græsk frikadelle.
Prøv også: opskrift på lækker tzatziki >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græske kødspyd og råstegte timiankartofler
- Græske kødspyd
- 500 g hakket lammekød
- 1 æg
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk feta, finthakket
- 3 stængler frisk timian, bladene herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 rødløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- Råstegte timian kartofler
- 800 g kartofler
- 5 stængler frisk timian
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- Græsk salat
- 2 spsk olivenolie
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 3 spsk frisk oregano, finthakket
- 1 tsk sukker
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 300 g blommetomater, i halve
- 0,50 agurk, i halve skiver
- 1 rødløg, i ringe
- 100 g feta, smuldret
- 80 g sorte oliven
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Timian Kartofler
Skrab, skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i grove både.
Vend dem i olie, timian og salt og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca 30-40 minutter eller til de er sprøde, lækre og får samme farve som dem på billedet her.
Græsk salat
Rør olivenolie, sukker, citronskal og saft, salt, peber og finthakket oregano sammen, til sukkeret er opløst, og vend grøntsagerne sammen med dressingen i en stor skål. Smuldr feta ud over og drys med sorte oliven. Drys med lidt ekstra frisk oregano inden servering.
Græske kødspyd med lammekød
Kom lammekød, æg, hvidløg, rødløg, feta, soltørrede tomater, timian, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.
Form farsen til kugler og steg dem på en varm pande i olie og smør.
Sæt dem på spyd ved servering. De kan også grilles på spyddet.
Lidt hakkede sorte oliven i de ellers udmærkede kødboller er også lækkert 😋
Hejsa!
Tak for mange dejlige opskrifter!
Desværre er min mand ikke ret glad for feta.
Så mit spørgsmål er, om jeg mon risikerer, at kødbollerne bliver tørre, hvis jeg undlader det?
Kh Dorthe
Mange tak for din søde hilsen :)
Hvis du sørger for at fedtprocenten i kødet ikke er for lavt – eller tilføjer lidt ekstra soltørrede tomater i olie, så skal de nok blive dejligt saftige, også uden feta.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Vil jeg kunne stege dem i ovnen eller på panden dagen før og så næste dag trække dem på pind og varme dem på grillen?
Eller er det bedre at stege dem direkte på grillen på pinden (tænker blot om de er for porøse til ikke at gå i stykker på grillristen)?
Skal lave til 12 personer
Du kan sagtens gøre det første, så er du jo ihvertfald sikker på at de er helt fine til servering når der skal laves så mange.
De kan dog også grilles direkte på grillen, men ja, de er lidt mere porøse at håndtere på en grill end i ovn/pande.
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine.
Jeg har netop prøvet kødbollerne (med okse, da det var hvad vi havde). De er SÅ lækre og min søn på 20 mdr spiste løs af dem. Selv min mand sagde at den opskrift skulle jeg gemme!
Jeg kørte tomater, rødløg, hvidløg og feta i minihakkeren og det blev nærmest en feta creme. Farsen var temmelig våd og kødbollerne faldt næsten fra hinanden da de var færdige. Kan det være på grund af cremen?
Jeg laver dem helt sikkert igen, men mangler lidt fif til at gøre dem mere faste.
Tusind tak for skønne opskrifter 😊
Hej Rikke
Så skønt at høre det var et hit!
Jeg tror, det skyldes du har kørt det på minihakkeren, og det er blevet cremet. Det må gerne være lidt grovere i konsistensen. Hvis du tænker det fungere bedst at bruge minihakkeren, så prøv blot at røre det med en spsk groft mel eller finvalset havregryn. Så samler det det hele igen.
Kh Ann-Christine
Har du nogle tips til hvor man kan købe hakket lammekød henne?
Jeg plejer gerne at købe det fra Troldgården eller Johannesminde :)
Hej Ann-Christine
Mange tak for en vældig fin blog som jeg netop er begyndt at følge. Det kunne være super om man kunne “like” de opskrifter man finder og gerne vil lave, således at de lægger sig i et favorit område på siden, så er det nemmere at finde den igen. :-) bare en tanke. KH Gitte
Tusind tak for input og din søde hilsen ♡
Det vil være rigtig smart og det er med på min liste over forbedringer næste gang jeg skal have lavet nyt design.
Kh AC
Hejsa :)
Det lyder lækkert, tror vi skal prøve dem i aften. Har desværre ikke lammekød, så det bliver med okse.
Tror du jeg kan stege dem i ovnen? Hvis ja ved hvor mange grader og hvor længe?
Vh
Hej Anne-Marie,
Det kan du sagtens :)
Jeg vil give dem 175 grader i 15-18 min.
God fornøjelse
Kh AC
Super lækkert!
Kunne dog ikke finde lammekød. Brugte oksekød i stedet og smed lidt mynte med i farsen. PRØV DÉT! Virkelig lækkert. Og så taziki til kartoflerne gør retten ekstra god ?
Uhmm, det lyder også dejligt!
Hejsa – så er der lavet frikadeller af 1kg svin/kalv til børnehavens sommerfest i aften – og de er virkelig lækre. Valgte at køre feta, tomater og løg i minihakkeren :)
Hvor skønt! Og rigtig god ide med minihakkeren, det kan også indimellem være et ekstra hit herhjemme hos mine børn ;)
Det er bare de lækreste billeder altså!!!
Yndlingsblogger :-)
Århhh, tak <3
Jamen altså, hvor ser det altså bare lækkert ud!
Enkelt og inspirende.
Du har i øvrigt ret, jeg har også lyst til efterårsmad i øjeblikket :-)
Mange tak :) Og ja, det her vejr kalder bare på suppe , ik´