Græske hakkebøffer med tzaziki og krydrede kartofler
Græske hakkebøffer med tzatziki og krydrede stegte kartofler er dejlig sommermad, som smager af sol og feriestemning. Her blander jeg feta, soltørrede tomater og krydderier i farsen, sammen med løg og hvidløg – det smager fantastisk og samtidig er det en super god måde at ‘strække’ kødet, så man snildt kan mætte flere med mindre kød på tallerkenen.
Den cremede tzatziki, de krydrede kartofler og en frisk salat med agurk og tomat er bare dejlig nem og kræver ikke alverden at tilberede – nem og lækker hverdagsmad.
Prøv også: opskrift på græsk salat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græske hakkebøffer med tzaziki og krydrede kartofler
- Tzatziki
- 5 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 agurk, groftrevet
- 3 fed hvidløg, pressede
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Græske kartofler
- 1 kg babykartofler
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- Græske hakkebøffer
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 1 æg
- 25 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 25 g pankorasp
- 75 g feta, smuldret
- Grønt tilbehør
- 200 g cherrytomater, i halve
- 0,50 agurk, i tern
- 25 g feta, smuldret
- 1 tsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tzatziki
Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter. Lad dem dryppe af gennem en sigte, og vrid al væde fra.
Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
Græske Kartofler
Halver kartoflerne og vend dem i halvdelen af olien og en smule salt. Kom dem på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 10 minutter. Tag dem ud og vend dem i resten af olien, lidt ekstra salt, timian og rosmarin. Sæt tilbage i ovnen og bag i yderligere 15 minutter eller til de er møre og gyldne.
Græske hakkebøffer
Rør alle ingredienserne til bøfferne sammen i en skål og form hakkebøfferne. Steg dem på en pande i olie først 1 minut på hver side ved høj varme, så der kommer en flot stegeskorpe. Skrue derefter ned til middelvarme og steg i yderligere 3-5 minutter på hver side.
Grønt Tilbehør
Vend tomater, agurk og feta sammen i en skål med lidt salt og peber.
Server de græske hakkebøffer på tallerkener med krydrede kartofler, grønt tilbehør og tzatziki.
Det smagte virkelig godt. Det laver vi helt klart igen.
Så dejligt! Det er jeg glad for :)
Tak for din søde feedback på opskriften
Kh Ann-Christine
Græsk hakkebøf – ser spændende ud. Hvad præcist er pankorasp
En asiatisk grovere og mere flaget rasp, end den klassiske danske. Panko rasp kan købes i de fleste større supermarkeder, og giver en ekstra sprød panering.
Kh Ann-Christine