Græskartærte – amerikansk pumpkin pie


Den amerikansk græskartærte – en klassiske pumpkin pie – er simpelthen så lækker og uimodståelig skøn! Sådan en græskartærte ligner måske ikke noget særligt, når den sådan lige kommer ud af ovnen. Men jeg lover jer at duften afslører, at der er gang i noget særligt godt!
Pyntet med flødeskumstoppe og et par udstukket stykker tærtedej, et drys kanel og muskatnød og den lækre ahornsirup – så begynder den at ligne noget.
Og så bliver man stadig overrasket over hvor godt den smager … For den smager altså virkelig godt! Krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej og den kølige flødeskum, uhm! ☆
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskartærte - Pumpkin Pie
- Græskarpuré
- 1 kg hokkaido græskar
- Tærtedej
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 120 g smør
- 1 knivspids salt
- 1 æg, sammenpisket
- Tærtefyld
- 3 æg
- 50 g muscovadosukker
- 400 g sød kondenseret mælk
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids stjerneanis, stødt
- 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
- 1 knivspids allehånde
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids salt
- Til servering
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 0,50 dl ahornsirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Græskarpuré
Skær græskarret i kvarte og fjern kernerne. Læg græskarstykkerne på en bageplade med skallen opad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Skrab kødet ud af skallerne og blend det fint i en foodprocessor.
Tærtedej
Kom hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor og kør det lynhurtigt til det er ensartet. Kom i en skål og saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand, hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskab i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærten i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten, så der er en pæn afslutning på kagen. Gem den dej der bliver skåret fra til at stikke ud til pynt. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og kom et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.
Tærtefyld
Pisk æg og muscovadosukker luftigt. Tilsæt kondenseret mælk, græskarpuré og alle krydderier og salt og pisk, til det er en ensartet masse.
Saml tærten
Hæld fyldet i tærten og bag den i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 50 minutter. Dæk evt. tærten med stanniol, hvis den bliver for mørk på overfladen, inden den er færdig – dog uden, at stanniolen rører tærtens overflade. Lad tærten køle helt af og pynt med flødeskumstoppe, tærtedejsfigurer og lidt fintrevet muskatnød og kanel. Nyd tærten med lidt ahornsirup dryppet over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ville man evt kunne bage tærten dejen dagen før, samt forberede fyldet dagen før og bage tærten færdig med fyldet dagen efter ?
Hilsen Christel
Hej Christel
Du kan fint forbage tærte dejen dagen før og røre kondenseret mælk, græskarpuré og alle krydderier og salt sammen dagen før. Men jeg ville nok vente med at piske æg og muscovado og vende det i fyldet til lige inden den skal bages.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. De små stjerner som kan bages af ekstra tærtedej, hvordan skal de bages? Grader og hvor længe? Måske sammen med tærtebunden på pladen ved siden af? Vh Helle.
Jeg bager dem blot på en bradepande sammen med tærtedejen, når den forbages. Hold øje med dem, de skal måske kun have 10 minutter eller deromkring, alt afhængig af ovn.
Kh Ann-Christine
Jeg ser rigtig mange opskrifter der i “Nærings indhold” bruger “pr. person”, men hvad er det?? Er det estimeret til 100g pr. næse, eller 200? 😅
Hej Katrine
Pr person er et stykke af de 8 stykker fra tærten.
– og i andre opskrifter hvor en ret er til fx 4 personer, så er det den samlede ret delt med 4 :)
Det kan godt være der kommer beregning pr 100 g på et tidspunkt, det overvejer vi
Kh Ann-Christine