Græskartærte – amerikansk pumpkin pie
Den amerikansk græskartærte – en klassiske pumpkin pie – er simpelthen så lækker og uimodståelig skøn! Sådan en græskartærte ligner måske ikke noget særligt, når den sådan lige kommer ud af ovnen. Men jeg lover jer at duften afslører, at der er gang i noget særligt godt!
Pyntet med flødeskumstoppe og et par udstukket stykker tærtedej, et drys kanel og muskatnød og den lækre ahornsirup – så begynder den at ligne noget.
Og så bliver man stadig overrasket over hvor godt den smager … For den smager altså virkelig godt! Krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej og den kølige flødeskum, uhm! ☆
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskartærte - Pumpkin Pie
- Græskarpuré
- 1 kg hokkaido græskar
- Tærtedej
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 120 g smør
- 1 knivspids salt
- 1 æg, sammenpisket
- Tærtefyld
- 3 æg
- 50 g muscovadosukker
- 400 g sød kondenseret mælk
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids stjerneanis, stødt
- 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
- 1 knivspids allehånde
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids salt
- Til servering
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 0,50 dl ahornsirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Græskarpuré
Skær græskarret i kvarte og fjern kernerne. Læg græskarstykkerne på en bageplade med skallen opad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Skrab kødet ud af skallerne og blend det fint i en foodprocessor.
Tærtedej
Kom hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor og kør det lynhurtigt til det er ensartet. Kom i en skål og saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand, hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskab i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærten i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten, så der er en pæn afslutning på kagen. Gem den dej der bliver skåret fra til at stikke ud til pynt. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og kom et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.
Tærtefyld
Pisk æg og muscovadosukker luftigt. Tilsæt kondenseret mælk, græskarpuré og alle krydderier og salt og pisk, til det er en ensartet masse.
Saml tærten
Hæld fyldet i tærten og bag den i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 50 minutter. Dæk evt. tærten med stanniol, hvis den bliver for mørk på overfladen, inden den er færdig – dog uden, at stanniolen rører tærtens overflade. Lad tærten køle helt af og pynt med flødeskumstoppe, tærtedejsfigurer og lidt fintrevet muskatnød og kanel. Nyd tærten med lidt ahornsirup dryppet over.
Ville man evt kunne bage tærten dejen dagen før, samt forberede fyldet dagen før og bage tærten færdig med fyldet dagen efter ?
Hilsen Christel
Hej Christel
Du kan fint forbage tærte dejen dagen før og røre kondenseret mælk, græskarpuré og alle krydderier og salt sammen dagen før. Men jeg ville nok vente med at piske æg og muscovado og vende det i fyldet til lige inden den skal bages.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. De små stjerner som kan bages af ekstra tærtedej, hvordan skal de bages? Grader og hvor længe? Måske sammen med tærtebunden på pladen ved siden af? Vh Helle.
Jeg bager dem blot på en bradepande sammen med tærtedejen, når den forbages. Hold øje med dem, de skal måske kun have 10 minutter eller deromkring, alt afhængig af ovn.
Kh Ann-Christine
Jeg ser rigtig mange opskrifter der i “Nærings indhold” bruger “pr. person”, men hvad er det?? Er det estimeret til 100g pr. næse, eller 200? 😅
Hej Katrine
Pr person er et stykke af de 8 stykker fra tærten.
– og i andre opskrifter hvor en ret er til fx 4 personer, så er det den samlede ret delt med 4 :)
Det kan godt være der kommer beregning pr 100 g på et tidspunkt, det overvejer vi
Kh Ann-Christine
Er det lys eller mørk muscovadosukker der skal bruges?
Begge dele er lækkert til kagen – det er testet.
Har jeg begge, så vælger jeg oftest den lyse til denne kage :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når der i opskriften står 1 kg hokkaido, er det så 1 kg af græskarkødet efter det har været i ovnen eller et helt hokkaido græskar som inklusiv kerner osv. vejer 1 kg?
1 hokkaido græskar der vejer 1 kg
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Allerførst tusind tak for dine perfekte opskrifter jeg altid bruger. Jeg laver tit denne græskartærte, da det er en favorit! Jeg stegte græskar på panden med krydderier og smør (til puré) for 32 timer siden og satte på køl pga tidsmangel nåede jeg ikke videre. Mit spørgsmål er om jeg kan lave tærten nu med den puré? Hvor lang er holdbarheden så når tærten er færdig? Vil bare høre om jeg skal starte forfra eller om jeg stadig kan bruge det.
Det er ofte mit problem at jeg går i gang men så har jeg to små børn der tager min tid ;-) på forhånd tak.
Tusind tak for din søde hilsen.
Ja, den kan du sagtens bruge og jeg vil tro at kagen snildt kan holde sig minimum de tre dage efterfølgende stadig.
Rigtig god fornøjelse og dejlig weekend til jer
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Vi sad lige i mit lille hjem her i Herning med familien og blev ganske overraskede over at man kunne strege ingredienser ud, når man havde lagt det i sin indkøbskurv. Det er dælme smart!! :D
I den forbindelse ville mig og min mand høre om det er dig selv der har implementeret html-koden eller du har fået nogen til dette?
Mvh familien i Herning :)
Hej med jer,
Ja, det er nemlig så smart. Det er noget vi har udviklet særligt til vores Valdemarsro premium medlemmer, men besluttede at gøre tilgængeligt for alle. I premium er der endnu flere lækre features :)
Kh Ann-Christine
Den smager fantastisk og er absolut godkendt af min vens amerikanske kone, men tippet med at dække tærten med stanniol gjorde ikke noget godt for min tærte. Toppen satte sig fast på stanniolen og røg med af, da jeg fjernede den. Intet er dog så slemt, at det ikke kan dækkes med flødeskum
Dejligt at høre! – og skønt den blev godkendt og reddet af flødeskummet.
Jeg skriver lige til at det er vigtigt at stanniol ikke rører tærten overflade :)
Kh Ann-Christine
Jeg så meget fyld i overskud . Kan man fryse tærten ?
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så det må blive et forsøg værd :)
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge rørsukker i stedet for muscovadosukker? Eller farin?
Hej Charlotte
Jeg ville nok vælge brun farin eller 50/50 brun farin og rørsukker.
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Den ser lækker ud – så den må vi da prøve :-)
Er det 1kg græskarkød eller er det inkl. skallerne?
Det er 1 kg helt hokkaido græskar (så ikke kun kød, men kerner, stilk mv er med i vægtangivelsen)
Har du ikke lavet om på opskriften?
Jeg har bagt den i mange år, og der plejer da at skulle anis i?
Den er lige smuttet ud, men er opdateret og med igen i teksten nu :)
Kh Ann-Christine
Verdens lækreste græskartærte. Laver den hvert år i mine ungers efterårsferie og den er en sikker vinder hvert år.
Tak for en skøn opskrift.
Hej Tilde
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tror du man vil kunne bage græskarret og fryse mosen ned for at at samle fyldet og lave tærten på et senere tidspunkt?
Kh
Sandra
Det tror jeg umiddelbart fint du kan gøre. Rør det godt igennem efter det er tøet op.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Har planer om at lave den her tærte som små portionsanrettede tærter – hvis man laver cirka 8 små tærter hvor meget tror du så bagetiden ændrer sig?
Hej Lærke
Jeg ville give den 17-20 minutter og holde øje undervejs – inkl om de evt skal have længere tid end det.
Kh AC
Hejsa Jeg har frossent Hokaido græskar i fryseren som splatter ud hvis du bager det.. Tror du det være ok at koge og blende i stedet for at bage og blende?
MVH Eva
Det tror jeg vil fungere glimrende
Kh AC
Hej
Kan man lave tærten med kødet fra almindelig orange græskar-dem man bruger til at skære ansigter i?
Mvh. Susanne
Jeg har ikke testet det af, så må være dig svar skyldig
Den er super lækker og har efterhånden lavet den et par gange til stor tilfredshed herhjemme! Gode minder fra min tid i USA? Nu til mit spørgsmål – kan man lade det blendede hokkaido stå natten over på køl og fortsætte næste morgen?
Hvor hyggeligt! – og ja, det tror jeg fint det kan. Dæk det godt til, så det står helt lufttæt og dryp det evt med to dråber citron
God fornøjelse
Kh AC
Pumkin pie.
Kan man bruge noget andet i stedet for kondenceret mælk ? Fx fløde?
Jeg ville prøve med kondenseret kokosmælk :)
Det vil kræve en del justeringer i sukkermængden også, og jeg har ikke forsøgt mig med det, så kan ikke hjælpe med mål og mængde, men det er da værd at prøve af.
Tror dog du vil få det bedste resultat med kondenseret mælk.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg lavede din græskar tærte igen i år, men jeg kan ikke finde stødt stjerneanis. Har kigget rigtig mange steder. Hvor har du købt det?
Mvh Anja (Dorrits kusine)?
Hej Anja,
Jeg plejer selv at støde det i min morter, men ellers kan det alternativt fint undlades :)
Rigtig god fornøjelse med kagen og skøn weekend til dig
Kh AC
Hej
Der bliver spurgt til stødt stjerneanis – men det kan jeg ikke se står nogen steder i opskriften?
Har lige kommet tærten i ovnen, og glæder mig som et barn til at smage den:-)
Det er opdateret i opskriften nu – og du kan fint undlade det, for den er også lækker uden :)
Håber den blev skøn ♡
Kh Ann-Christine
Bliver det ikke meget flydende, med mindre der kommer noget stivelse i, af en eller anden art? Jeg plejer altid at komme noget majsstivelse i fyldet.
Nej, det oplever jeg ikke er nødvendigt
Kh AC
Den bedste græskartærte jeg smagt endnu. Helt perfekt. Superlækker.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Jeg ved godt, jeg er langt ude, så er det på plads.
Kan man bruge en færdig tærtedej?
Kh sus
PS: jeg er meget syg, og må overveje mine kampe, og der er dejen et af de steder, hvor jeg kan komme lidt lettere om ved min hverdag.
Det kan du sagtens gøre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tusind tak for dit hurtige svar!
Så tror jeg, jeg vil have et amerikansk indslag til NFL en af de nærmeste søndage.
Hej,
Kan man lave dagen to dage i forvejen uden at den bliver kedelig? :-)
Ja, det kan du – den holder sig lækker saftig ♡
Hej Ann-Christine,
Jeg skal til at lave denne tærte da jeg har en skål fuld med græskar”kød” stående efter at have lavet græskarlygter i eftermiddag.
Har du nogen ide om hvor mange gram græskar”kød” du har brugt?
Bedste hilsner
M
Jeg har ikke vejet det af, men efter det var bagt og alt kødet skrabet fra yderskallerne var det nok 4-5 dl ca
Kh AC
Nu havde jeg sat mig for, at jeg skulle prøve at lave en Græskartærte her dette efterår, og det blev så nu. Familien var lidt skeptiske i forhold til de mange krydderier og selve græskaret – da det ikke er noget vi har fået før – men den blev taget rigtig godt imod. De synes alle den smagte rigtig godt, så tak for en super lækker opskrift, den vil jeg helt sikkert gemme.
Hvor er det dejligt at høre! Det er jo så skønt når man prøver lidt noget nyt og det så bare lykkedes og bliver taget godt imod.
Det er jeg glad for♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Mmmm. Den ser skøn ud! Nu er det jo næsten Halloween – jubi!! Elsker det :-) Min datter skal gå trick or treat i vores hyggelige opgang med en vendinde eller to, også skal der være hygge hos os med et par børn og en del voksne. Tænkte derfor på, om du har nogle Halloween ideer til lidt lækkert hygge? Måske en voksen kaffe eller andet hyggeligt snack? Ved godt, at internettet er fyldt med pølsehorn som afhuggede fingre og den slags. Men måske du også har nogle ideer? Måske nogle der også er gode til voksne?
Vi pynter altid vores lejlighed fyldt med edderkoppespind og andre uhyggelige ting – og det er så skønt!! Jeg boede i USA som ung og er vild med at traditionen nu er kommet til Danmark i tide til at min datter kan nyde den :-) Dbh, Helene
Hvor lyder det altså hyggeligt! Min datter er også i det vildeste halloweenmood i disse dage :)
Du kan finde mine halloween opskrifter her – jeg finder hvert år på lidt nyt og samler dem alle der.
Dejlig halloween festligheder til jer
Kh AC
Tak. Blir helt klart denne tærte, som jeg vil lave dagen i forvejen. Ser så god ud :-) Ender dog nok med at snyde lidt og bruge færdig tærtedej, nu må vi se…
Skal den bare serveres direkte fra køleskabet?
Glæder mig :-) Dbh, Helene
Hej Helene,
Tag den gerne ud af køleskab en time før den skal serveres, så den ikke er køleskabskold
God fornøjelse :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Er ved at samle inspiration til et kagebord til min datters barnedåb – og denne er lige kommet på listen?
Så derfor lige et praktisk spørgsmål, hvor lang tid før kan man lave den og tror du den er fryseegnet?
Hej Pernille,
Hvor dejligt og det er virkelig også en skøn kage. Du kan snildt lave den 1-2 dage før.og den kan også fryses.
Rigtig god fornøjelse med planlægningen :)
Kh AC
Hvor er den bare fin! Og jeg bliver helt lækkersulten, selvom jeg kun lige er vågnet! :)
Hvor skønt! Kunne også snildt spise et lille stykke til morgenmad ;)
Den her bliver jeg bare nødt til at lave! Jeg elsker pumpkin pie og får det altid, når jeg er i USA (sammen med alle deres andre pumpkin-ting), men jeg har faktisk aldrig prøvet at lave det selv, men det skal uden tvivl prøves :)
Hejsan
Jeg syntes du har rigtig mange gode opskrifter, og som regel kigger jeg altid hos dig først, når jeg skal finde en opskrift.
Nu har jeg lavet denne tærte …den tog en halv dag og også lidt halvdyr ..jeg vil høre, er det kun mig der syntes den smager lidt af “sæbe” ….
Hej Lone
mange tak, det er jeg glad for du synes :)
Jeg oplever slet ikke den smager af sæbe og jeg har lige svært ved at gennemskue hvilken ingrediens i kagen, der skulle kunne få den til at smage sådan for dig (du ved som fx at nogen synes koriander smager lidt af sæbe)
Kh Ann-Christine
Det er altså også virkelig lækkert og kan så varmt anbefales at prøve at lave den selv også :)