Græskarsalat med grønkål og feta
Velsmagende og smuk græskarsalat med grønkål, sprøde ristede græskarkerner, som er fyldt med smag – og som fint også kan bruges som snack. En herlig anretning og en dejligt mættende salat, som jeg fint kan spise til frokost som den er eller servere til aftensmaden sammen med fx kylling, grøntsagsdeller, en gryderet eller andet efterårsskønt.
Her vil jeg dele min græskarsalat med grønkål, for de to herligheder er et virkelig fint match. Kan I ikke få fat på grønkål, eller har lyst til en mere let salat, så brug blot en anden grøn salat i stedet.
Prøv også: min opskrift på den lækre græskarsuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarsalat med grønkål og feta
- Bagt hokkaidotern
- 1 hokkaido græskar, skåret i tern
- 1 øko citron, fintrevet skal (saften bruges til vinaigrette)
- 1 spsk frisk timian
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ristede Græskarkerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk chiliflager
- salt
- 1 spsk olivenolie
- Vinaigrette dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 øko citron, saft
- 1 spsk ingefær, friskrevet
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 125 g grønkål
- 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
- 100 g feta, smul1dret
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bagt hokkaidotern
Vend græskartern med olivenolie, citronskal (gem en smule til græskarkernerne), timian, salt og peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Ristede græskarkerner
Kom græskarkerner på en tør pande og rist dem under omrøring, til de er sprøde. Skru derefter helt ned for varmen og vend kernerne med salt, olivenolie og chiliflager samt en smule citronskal.
Vinaigrettedressing
Vend alle ingredienserne til dressingen sammen og smag godt til.
Anret salaten
Vend den fintsnittede grønkål med dressing og anret på et fad med græskar, ristede græskarkerner, smuldret fetaost og frisk mynte, kværn lidt peber over og drys med en smule salt.
Vi er ikke vilde med mynte, hvad kan jeg erstatte det med ?
Hej Linda
Du kan bruge fx frisk timian i stedet :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Vi bliver 14 til en lun ret/ aftensmad. Hvor stor græskar har du brugt til salaten, som ser lækker ud? Forslag til kød? Jeg tænkte på kylling, men hvilken tilberedning og hvilken dressing/ sovs? Vh. Annette .
Hej Annette,
Det er hokkaido græskar. Du kan se alle mine opskrifter med kylling her – der er masser af inspiration og gode retter der vil passe godt til salaten. Fx denne opskrift på kylling med honning og sennep
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bage græskaret dagen før og blande salaten på dagen
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad gør du med græskarkernerne?
Den skal de ligger i er jo hård – tar du dem ud af skallen på en eller anden måde?
Her er brugt andre græskarkerner, end dem der var i græskaret.
De græskarkerner der er inde i græskaret plejer jeg at rense, derefter koge i letsaltet vand i 15-20 minutter. hælde vandet fra, tørre dem. Vende dem med olie og lidt salt og riste dem i ovnen ved 170 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Kh Ann-Christine
Salaten ser meget lækker ud 👌
Har du eksperimenteret i, at lave salaten dagen før den skulle bruges? Eller bare snitte og klargøre alt dagen i forvejen og så samle på dagen. Og hvordan bliver det?
Hilsen Dorte
Det kan du fint gøre. Blot opbevar hver for sig i lufttæt beholder i køleskab (undtagen græskarkerner, som opbevares lufttæt ved stuetemperatur).
Kh Ann-Christine
Vildt lækker opskrift! Idag vil jeg prøve med rødbeder istedet for græskar. Glæder mig til at se resultatet :)
Laget salat med bakte gresskar, fetaost og vinaigrette etter denne oppskrift, og det gjør jeg igjen! Tusen takk for nydelige smaker!
Rigtig dejlig ret, men måske er 25 min. For meget i ovnen, græskarret var nærmest mos ?
Hej Anette
Dejligt at høre :)
Bagetid kommer altid an på ovn og så kan det variere lit afhængig af græskaret, så hold endelig øje med det undervejs.
Kh AC
Herlig opskrift! Jeg supplerede med et drys granatæblekerner som tog sig godt ud på den flotfarvede salat.
Dejligt at høre og det lyder lækkert!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Har du et forslag til hvad man kan erstatte honningen med i dressingen og stadig opnå den gode smag? (Jeg er allergisk overfor honning). Salaten ser så lækker ud og glæder mig til at servere den for vores venner på fredag?
Hej Maria
Du kan evt erstatte med ahornsirup, en anden sirup eller med sukker. Ift sukker kan du eksperimentere lidt med rørsukker og evt en blanding af rørsukker og ahornsirup, for smagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hejsa
Skal græskarret være varmt når salaten skal spises?
Mvh Jette
Det behøver det ikke, begge dele fungere fint
Kh AC
Kære Ann-Christine
Bliver skrællen på græskaret blødt ved bagning?
Mvh Malene – en trofast fan :-)
Hej Malene,
Tak for din søde hilsen
Ja, ved hokkaido kan det det kan sagtens spises og er lækkert efter det er bagt.
Dejlig aften til dig :)
Kh AC
Den her salat er SÅ lækker! Jeg er blevet helt afhængig af den ?
Så dejligt at høre, – det er jeg også ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine
Kan man bruge erstatte grønkål med en anden salat?
God søndag :-)
Ja, sagtens – jeg synes et miks mellem rucola, feld salat og romaine er skønt. Men endelig bare hvad du foretrækker :)
God søndag til dig
Kh AC