Græskarmuffins
Lækre krydrede græskarsmuffins som er perfekte til eftermiddagshygge i græskarsæsonen, til efterårsferie og til halloween.
Man kan nemt pynte de skønne græskarmuffins med lidt halloween pynt, men de er også lækre at spise som de er ,eller med en skøn syrlig frosting, af flødeost rørt med lidt flormelis og citronsaft eller appelsinsaft.
Græskar er sådan en dejlig råvare at bruge både i det salte og søde køkken og disse muffins er nemme at bage og smager så godt!
Prøv også: min bedste opskrift på saftige græskarboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarmuffins
- 200 g smør, blødt
- 125 g sukker
- 75 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids stødt nellike
- 400 g hokkaido græskar, groftrevet
- Frostning
- 150 g smør, blødt
- 170 g flormelis
- 150 g naturel flødeost
- 1 knivspids farvepasta, orange
- 1 knivspids rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt, og pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og krydderier sammen, sigt det i dejen og rør dejen sammen. Kom derefter græskar i og vend dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle helt af på en rist.
Frosting
Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt. Rør derefter flødeost og farvepasta i. Fyld blandingen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og og pynt kagerne med frosting og et drys lakridspulver inden servering.
hej. Jeg har i dag bagt dine græskarmuffins, Kan det godt passe, at der skal så meget smør i, jeg havde dem i ovnen 45-50 min. og de var stadig meget fugtige indeni og virkede faktisk ubagte.
M.v.h. Solveig
Ja, det er sådan jeg laver dem og synes de er det lækreste :)
Bagetiden kan afhænge af ovn og fugtigheden af hvor meget væde der er i den hokkaidogræskar du har brugt. + hvis du bruger anden græskar end lige netop hokkaido, så kan de have en helt anden fugtighed.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge hokkaido puré istedet for revet græskar? Har lige lavet klar til dine Halloween boller og har puré i overskud. Hvis ja, hvor meget mel, vil du mene man bør regulere med?
Tak for dine gode og lækre opskrifter!
Det kan du godt gøre. Resultatet bliver dog lidt anderledes og du må selv vurdere med mel, da jeg ikke har målt det af til en opskrift :)
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej. Nu har jeg bagt disse skønne muffins 2 gange, 1 gang blev de lige i øjet, her 2 gang blev de lidt for våde. Min egen teori er at jeg brugte lidt for meget græskar her anden gang, så de blev lidt for bløde. Men prøver igen for de er virkelig lækre. Brugte ca et halvt Hokkaido græskar tænker det vejer omkring 1 kilo for de økologiske. Hvor meget bruger du ca selv når du bager? vh Gitte
Hej Gitte,
Dejligt, at høre du synes godt om dem ♡
Jeg bruger de 400 g groftrevet hokkaido der er beskrevet i opskriften.
Kh AC
Deler bare så lækre. Håber engelskholdet bliver glade i morgen.
Nøjes med rørt flødeost på toppen.
Hej
Og tak for din skønne hjemmeside og alle dine dejlige opskrifter som vi nyder godt af min familie og jeg :-)
Min datter skal have kage med på fredag og tænker at vi godt kan fryse dem ned uden frosting?
Venligst Sophie
Hej Sophie,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
– den kan sagtens fryses ned uden frostning – frostingen holder ikke så godt til at blive frosset ned.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet disse og de smager så godt. ikke for søde så hvis det er ønsket kan der stoppes lækkert topping på :)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine. Ved godt du egentlig har været omkring det i opskriften, men udefra din kyndige vurdering, tror du så at et Butternut Squash vil smage fint i disse muffins? :)
Ja, jeg tror også det vil smage skønt :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ann-Christine – som altid en sikker vinder, når jeg har brug for inspiration og en opskrift ❤️ Tak for det.
Mine muffins blev virkelig, som i virkelig gode!
Et lille fif, hvis man vil være sikker på, at der ikke er for meget væde fra Hokkaido/græskar/gulerødder osv. når man bager : Jeg putter lidt ris i min muffinform nedenundr papirmuffinsformene. Det suger overskydende vædske ?
Sikke et fint tip at dele, det skal jeg helt sikkert have testet af snart – for det var da smart :)
– og tusind tak for din søde hilsen, hvor lyder det dejligt og jeg er rigtig glad for at de blev gode
Kh AC
Jeg har lige bagt dem, med det indmad/pulp der var efter almindelige græskar, som børnene i dag har lavet.
Jeg kørte det en tur i minihakkeren først, lidt bøvlet fordi “trådene” sad fast om knivbladet. De muffins der kom ud af det, blev super lækre.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding.
Så dejligt brug af resterne fra de hyggelige græskarlygter
Kh AC
Super gode muffins! Jeg bager dem for anden gang nu her til aften, til min mødregruppe og min mands kollegaer i morgen. Sidste gang var de stadig slet ikke tørre på anden dagen, og jeg tror heller ikke de havde været det på tredjedagen, men … Der var de altså væk ;-)
Dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Tip top lækre og meget nemme at bikse sammen. Brugte dog Butternut-squash (tror jeg den hedder) da jeg ikke er så vild med Hokkaido – så man kan sagtens udskifte ;0)
Hvor er det dejligt at høre – og tak for det fine tip om butternutsquash græskaret :)
God søndag til dig
Kh AC
Jeg havde ellers givet op med muffins fordi de nemt bliver lidt tørre og kedelige synes jeg. Men jeg gav disse en chance og WOW de er gode!!! Nu har jeg lyst til at prøve flere af dine muffinsopskrifter
Så dejligt at høre! De bliver nemlig så lækre saftige, og jeg kan varmt anbefale at prøve flere muffinsopskrifter :)
God weekend
Kh AC
Måske et dumt spørgsmål, men skal man skrælle græskaret først???♀️
Nej, det behøver ikke.
jeg bruger økologisk, så jeg ved det ikke er sprøjtet og skrubber det blot godt med vand og en hård børste, så det er helt rent. Så kan skrællen sagtens bruges med.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
De ser virkelig lækre ud, de her muffins! Dem vil jeg prøve en dag.
Jeg har også lige et spørgsmål / en ide til dig. Jeg er for nylig flyttet til Grønland og her er udbudet af frisk frugt og grønt overraskende godt – men utrolig dyrt. Derfor er jeg på udkig efter opskrifter, hvor der i højere grad bruges frossen frugt og grønt. Så hermed en ide til dig om at sætte fokus på dette, hvis du har interesse for det :-)
Vh Mai
Hej Mai
Mange tak for din hilsen og forslag. Det vil jeg da lige overveje og sætter på idelisten over indlæg :)
Kh AC
Uhmmm – nu husker jeg tydeligt, da mine piger var små og vi bagte muffins, som var deres yndlingskager i mange år.
Dejlig opskrift, kan jeg læse mig til og den må jeg vist hellere prøve at lave til børnebørnene og få testet om de har arvet deres mødres hang til muffins;-)
Hvor hyggeligt! – og mon ikke de har ;)
OMG!!! De er så lækre og helt uimodståelige! Har bagt dem i dag og min familie på 5 har nydt hver en bid.
Det er ikke sidste gang vi bager dem
Så dejligt at høre! Vi er også vilde med dem herhjemme ♡
De muffins ser top lækre ud, og præsenteret så farve fint! Græskar gør noget ved efteråret, når de fanger blikket med deres fine farver og lyser op. På samme måde som solsikker om sommeren :-)
Tusind tak ♡ Jeg vil pynte op herhjemme med græskar og efterårspynt i næste uge :) Så hyggeligt