Græskarkage
En lækker saftig krydret græskarkage hører sig næsten til her i oktobermåned, hvor butikkerne frister med de lækre hokkaido og halloween står for døren.
Denne græskarkage er virkelig nem at bage og kan glimrende holde sig til dagen efter, hvor den er skøn at have med til kollegaer eller arrangementer.
Man kan også bage den i en mindre form, end jeg har valgt og skære den lidt tykkere kage op til to lagkagebunde. Komme frostingen mellem kagestykkerne og servere den som en græskarlagkage – det vil også være virkelig lækkert.
Prøv også: Min opskrift på græskartærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarkage
- 175 g smør, stuetempereret
- 100 g sukker
- 75 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids salt
- 300 g hokkaido græskar, groftrevet
- Flødeostecreme og pynt
- 200 g naturel flødeost
- 3 spsk ahornsirup
- 1 øko appelsin, fintrevet skal
- 20 g valnødder, grofthakkede
- 10 g pistaciekerner, grofthakkede
- 20 g hasselnødder, grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, krydderier og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og vend til sidst revet græskar i.
Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter til den er gennembagt.
Lad græskarkagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.
Flødeostcreme og pynt
Rør flødeost med ahornsirup og smag evt. til med lidt friskrevet appelsinskal. Smør kagen med flødeostcreme, når den er kølet helt af. Drys med fintrevet appelsinskal og nødder. Dryp en smule ahornsirup over inden servering.
Hej Valdemarsro,
Ville jeg kunne bage denne kage + dine græskarmuffins med græskar puré i stedet for groftrevet græskar?
I en dåse græskar puré er der 400 g. hvor meget ville der så skulle bruges?
Tak for altid lækre opskrifter :)
Hej Alberte
Jeg har ikke testet netop disse opskrifter med det, men det vil jeg fint tro du kan. Jeg ville nok bruge samme mængde eller måske omkring 50 g mindre græskarpuré end groftrevet græskar.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej 🍁🍂
Har lige set på den lækre opskrift på græskarkagen.
Jeg vil fryse den indtil jeg skal have gæster.
Spørgsmål : Skal oste frostingen og nødder fryses med ?
Eller kommes på, når kagen er optøet ?
Hej Dorrit
Jeg fryser den uden pynt – frostning og nødder – så bliver den finest, når den først pyntes efter den er tøet op.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis jeg har 500 g hokaido græskar, hvor meget skal jeg så gange opskriften op, og hvilken størrelse springform skal jeg bruge?
Kan man bruge solsikke olie istedet for smør? :-)
Jeg har ikke testet det med målene på de andre ingredienser og det vil være en anden fremgangsmåde.
Men eksperimenter endelig bare med det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har en masse græskar i haven i år, og for ikke at blive træt af græskarsuppe, græskarmos og ovnbagte græskar, prøvede jeg denne opskrift på græskarkage. Det er én af de bedste kager jeg har smagt! Selv mine halvkræsne børn dømte den til nr.2 bedste kage i verden (efter fars frugtlagkage, så det er fair nok). Tusind tak for denne gode (og mange andre) opskrifter!
Hej Mie
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er glad for den hitter stort hjemme hos jer.
Du må da i øvrigt også prøve græskarbollerne, de er også lækre og smager lidt ala gulerodsboller, så blot til lidt ekstra inspiration ♡
Kh AC
Perfekt, jeg må helt klart prøve bollerne også. Tusind tak for forslaget!
Rigtig god dag.
Nøj lyder lækkert!
Vi er ikke så meget til flødeost frosting. Er jeg heldig du har andre frostings der vil passe til? Tak 😊
Den ser virkelig lækker ud! Ville man kunne bytte smør ud med 100% plantebaseret “smør” eller eventuelt solsikkeolie?
På forhånd tak ?
Tror du man kan bage den med natron og citronsaft – istedet for bagepulver? Kan nemlig ikke tåle fosfaten der er i bagepulver…
Ja, det vil jeg tro du godt kan, men har ikke testet det.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Når jeg laver din græskarkage med groft revet græskar i, skal man så tage skallen af, eller kan man rive den med?
Tak for alle dine dejlige opskrifter ❤️
Mange hilsner
Addi
Hej Addi
Jeg river den med. Skrubber den grundigt og så kan det sagtens komme med i suppe, dej mv.
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Uhm, den ser lækker ud! Kunne du måske lave en YouTube video med denne opskrift her til efteråret?
Jeg når nok desværre ikke så meget YouTube lige pt, da der er lige rigeligt med kogebogsudgivelse mv. Men vil da lige notere ønsket til senere ♡
Kh Ann-Christine
Har lige bagt den. Just one word- Perfect! Tusind tak for opskriften ?
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg har lige bagt denne kage, men den blev meget klæg og svampet – og jeg fulgte din opskrift som den er. Gav den ekstra tid i ovnen, brugte samme størrelse form. Brugte dog almindelig ovn på 200 grader i stedet. Tror du det kunne have gjort en forskel? eller har du andre tips til næste gang jeg bager den?:)
Jeg tror det skyldes at der kan være meget forskel på hvor meget væde/saft der er i græskarene, så evt næste gang vrid den revede græskar i et rent klæde inden det blandes i.
Kh AC
Den ser super lækker ud! Ved du, om man kan lave den med glutenfrit mel? :-)
Det har jeg ikke testet med, så det må komme an på en prøve :)
Kære Ann-Christine!
Jeg har bagt din græskarkage – og den smager forrygende godt. Dog skal lige spørge, om det er meningen, at den er lidt “svampet” / fugtig i midten? Jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke.
Bedste hilsner
Anna
Hej Anna
Hvor er det dejligt at høre :)
– og ja, den må meget gerne være svampet og fugtig i krummen.
Føles den ubagt, så kan det være den blot skulle have haft 5-7 minutter længere i ovnen.
Kh AC
Hej ? kan jeg bytte hvedemelet ud med mandelmel eller rismel…
Tak for lækre opskrifter ?
Det er ikke testet, men helt sikkert forsøget værd :)
Kan man undlade flødeosten også servere cremefraiche til istedet for? :-)
Du kan sagtens servere den uden frostning :)
Hej Ann-Christine!
Vi har lige bagt græskarkagen med et crownprince-græskar. Det var rigtig lækkert ?
Mvh
Bjarne og Louise.
Uhm, det lyder dejligt! Tak for jeres søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej!
Tusind tak for en forrygende opskrift! Jeg fik købt mig et enormt stort græskar, så der blev både til din variant af hokkaidosuppe til hovedret, og denne lækre kage til dessert! Jeg var ret populær den aften, kan jeg godt afsløre?
Tusind tak for altid gode og spændende opskrifter!
Hvor er det bare skønt at høre, det glæder mig! ♡ Mange tak for din søde hilsen.
Kh AC
Hej Valdemarsro
Tusind tak for en fantastisk blog?
Jeg bruger snart ikke andre opskrifter end dine og jeg har kun positivt at sige?
Efter så mange år, hvor jeg har fulgt med på sidelinien, har jeg nu for første gang brug for lidt hjælp.
Jeg har for første gang lige bagt græskarkagen, som i øvrigt dufter SÅ dejligt, men jeg har endnu ikke pyntet den.
Hvordan skal den opbevares – både med og uden pynt? Den skal nemlig først serveres i morgen til eftermiddagskaffen?.
God weekend.
Hilsner Charlotte
Hej Charlotte,
Hvor er det bare virkelig skønt at høre! Er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter ♡
Jeg har kun opbevaret den med pynt og det har været på køl, hvilket har fungeret virkelig fint. Den skal blot gerne tages ud af køleskabet 30-60 minutter inden servering.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Mon det bliver lige så lækkert bagt som muffins?
Ja, det er jeg sikker på :)
Det gjorde det. 28 glade børn i skolekøkkenet var enige;-)
Hej, mon du kan huske hvor længe de fik i ovnen?
Så dejligt at høre :)
Tak for din fine tilbagemelding.
Kh AC
Jeg har lige bagt den og den er virkelig lækker! ? Nu er jeg bare nysgerrig på hvor længe den kan holde sig på køl?
Hvor er det dejligt at høre! Den kan glimrende holde sig lækker og saftig i to dage.
Kh AC
Den ser godt nok lækker ud – er konsistensen den samme, som i en gulerodskage?
Ja, lidt i samme stil :)
Lækkert – tak for svar :-)
Kan man fint bruge det græskar der bliver til overs, når man laver græskaransigter? Altså ikke hokaido men de “almindelige store græskar”?
I princippet så ja, de store græskar til halloween kan godt spises – men de er ikke dyrket til spisegræskar og har fået lov at vokse for længe ift at være lækre til at spise, men med formål at blive skåret ud og pynte.
De smager ikke så lækkert, som de små skønne hokkaidogræskar, og er mere trævlede i madlavningen, så jeg kommer dem hellere i komposten ;)
Tusind tak for god forklaring. Jeg snupper et hokaido med i kurven næste gang jeg handler i stedet :-)
♡
Mums! Denne græskarkage ser vildt lækker ud!
Elsker alt med græskar <3
Den er så skøn – og samme her ♡
Det ser virkelig lækkert ud! Hvis jeg vil lave den i en bradepande hvor meget tænker du så den skal dobles op
Jeg vil anbefale at gange den med tre
God fornøjelse :)
Kh AC
Det lyder simpelthen skønt! Og ostefrosting er bare altid lækkert. Har selv blogget om efterårsdessert idag – elsker at bruge sæsonens varer.
– A
♡
Den ser virkelig lækker ud!! Kan man mon lave den med butternut squash også, ved du det? :)
Det er ikke testet her, men mon ikke …
Hej
Se virkelig lækker ud – har lige et spørgsmål:
Skal skallen ligeledes rives med, ligesom skallen også anvendes i Hokkaido suppe?
Ja, det gør jeg. Skræller kun det af der ser lidt træls ud – men resten af skrællen kan fint bruges.
Mmh. Det lyder da skønt :) … Og en god måde at få brugt hokkaido græskar mens det er i sæson! Den må jeg helt sikkert prøve at bage i efterårsferien :)
Den er så nem og virkelig lækker, så kan varmt anbefales ;)
Dejlig dag og efterårsferie til dig ♡