Græskarbrød
Her får du min opskrift på et nemt og lækkert græskarbrød, fyldt med saftigt græskar og græskarkerner.
Det er så lækkert at bage om efteråret, når det er sæson for græskar og den groftrevede græskar i brødet, gør krummen saftig og fyldt med god smag.
Brødet kræver ikke at dejen æltes, men dejen skal blot røres sammen og så ellers have tid til at udføre sin magi under hævningen.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsbrud >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarbrød
- 400 g stuetempereret vand
- 5 g gær
- 130 g hokkaido græskar, groftrevet
- 100 g græskarkerner
- 400 g hvedemel
- 125 g fuldkornshvedemel
- 10 g salt
- Derudover
- 20 g græskarkerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Opløs gæren i en skål med stuetempereret vand. Vend groftrevet græskar, græskarkerner, hvedemel og fuldkornsmel i, til dejen blot akkurat er samlet.
Kom dejen i en brødform på 27×21 cm (2 liter) og lad dejen hæve i 10-12 timer på køkkenbordet, eller til dejen er hævet op til kanten af formen.
Drys lidt græskarkerner over brødet og bag brødet i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Skrue derefter temperaturen op til 225 grader og bag videre i 10-15 minutter.
Tag formen ud af ovnen og vend brødet ud på en rist.
Et super lækkert brød – kalder det verdens bedste toast brød🤩
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Der står i opskriften grydebrød, men du nævner en form 21×27 og det ser på billedet ud som om, at det er en rugbrødsform, du har bagt i.
Betyder det blot, at man kan vælge den form, der passer en, bare den kan rumme 2 liter?
Hej Bente
det var en fejl fra da jeg udviklede opskriften – og testede det i gryde også, men det holder desværre ikke helt så godt i gryde, så jeg vil anbefale at hæve og bage det i en form.
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvor kommer den gryde fra du nævner sidst i opskriften? Troede den skulle bages i en brødform? 😅 Ser vildt lækkert ud 🎃
Ja, det er rettet nu, jeg havde lige tastet forkert :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ser så lækkert ud. River du skrællen af græskaret med i brødet?
Ja, inkl skrællen, som jeg blot skrubber godt ren først
Kh Ann-Christine