Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarboller/ Afternoon tea Boller, Brød og Boller, Brunch, Halloween, Madpakker, Morgenmad, Vegetar

Græskarboller

Lækre saftige græskarboller er virkelig lækkert og perfekt til morgenbordet eller en eftermiddagshyggestund i både efteråret og vintermånederne.

Vi har spist disse boller mange gange de sidste måneder og de saftige gyldne brød er blevet lidt af en favorit herhjemme.

Sæsonens skønne hokkaido græskar er anvendeligt til rigtig mange skønne retter og gør sig glimrende til alt fra græskarsuppe til græskarkage – og naturligvis også til lækkert hjemmebag og brød.

Prøv også: min bedste opskrift på spinatboller >>

Græskarboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2H30MPT20M12
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 20 g gær
  • 250 g hokkaido græskar, groftrevet
  • 25 g græskarkerner
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 75 g finvalset havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 æg, til at pensle med
  • 25 g græskarkerner, som drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet og tilsæt groftrevet hokkaidogræskar, græskarkerner, salt, honning, fuldkornshvedemel og havregryn.

Rør det godt sammen og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan æltes godt sammen.

Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over.

Drys en smule mel over et køkkenborde, dejen og hænderne og form 12 boller af dejen. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.

Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg og drys med græskarkerner, bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20-22 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist.