Græsk vegetar bowl med grøntsagsdeller
Her mikser jeg en masse dejlige sager fra det græske køkken i en lækker græsk vegetar bowl med græske grøntsagsdeller og cremet tzaziki. Jeg fylder skålen med citronris med persille, dejlige grøntsager, feta, oliven, halloumi og gode sager. Mættende, nærende og mega lækkert!
Det græske middelhavskøkken er så lækkert, og jeg synes det er hyggeligt at eksperimentere med elementerne derfra i nye sammensætninger og retter. Det er denne bowl et rigtig godt bud på.
Prøv også: opskrift på græsk salat >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græsk vegetar bowl med grøntsagsdeller
- Græske grøntsagsdeller
- 3 æg
- 50 g hvedemel
- 150 g spidskål, fintsnittet
- 2 tsk tørret timian
- 20 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 100 g halloumi
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 4 spsk olivenolie
- Tzatziki
- 5 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 agurk
- 3 fed hvidløg, presset
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ris med citron og persille
- 2 dl basmati ris
- 4 dl vand
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 0,50 øko citron, fintrevet skal
- 0,50 tsk salt
- Til servering
- 150 g halloumi, i skiver
- 300 g cherrytomater, skåret i kvarte
- 0,50 agurk, halveret og i skiver
- 1 rød peberfrugt, i strimler
- 1 rødløg, i ringe
- 100 g feta, smuldret
- 80 g sorte oliven
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Græske grøntsagsdeller
Kom æg, hvedemel, spidskål i en skål og rør det godt sammen med timian, soltørrede tomater og hvidløg. Lad det hvile i skålen i 15 minutter og rør det derefter godt sammen igen.
Kom kikærter i en foodprocessor eller minihakker og hak det groft. Rør de grofthakkede kikærter i farsen sammen med fintsmuldret halloumi.
Kom spiseskefulde fars på en varm pande med olie og steg dem på en pande i 5 minutter til de er faste nok til at vende og stege videre på den anden side.
Tzatziki
Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.
Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
Ris med citron og persille
Kom vand, basmatiris og salt i en gryde og rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på. Vend fintrevet citronskal og finthakket persille i risen inden servering.
Servering
Skær halloumi i skiver på 0,5 cm og pensl skiverne med olie. Varm en grillpande, alm pande eller grill op og grill osten ved middelvarme på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Anret i skåle til servering med citron og persilleris, græske grøntsagsdeller, grøntsager, tzatziki og halloumi. Fordel oliven, feta og oregano over.
Hej – sagte super godt :)
Hvor lang tid kan de græske grøntsagsdeller holde sig og kan de fryses ?
Hej Simon
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
De kan fint holde sig på køl i 2-3 dage og kan også fryses
Kh Ann-Christine
Kan de laves i ovnen ligesom quinoadeller og blomkålsdeller, for så vil jeg lave et batch af alle 3 i dag og fryse.
ja, det kan de fint :)
Rigtig god fornøjelse – og god ide!
Kh Ann-Christine