Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-omelet/ Aftensmad Frokost, Græsk, Morgenmad

Græsk omelet med tzatziki

Jeg elsker omelet til morgenmad og her får du min opskrift på græsk omelet med tzatziki som er perfekt til alle dagens måltider.

En lækker græsk omelet med et lækkert fyld af ristede søde kartofler, sauteret rød peberfrugt, spinat og andet grønt – og toppet med hjemmelavet tzatziki, pinjekerner, feta og oliven.

En mættende ret, som fungere godt til aftensmad eller en fyldig frokost.

Prøv også: min opskrift på en klassisk omelet >>

Græsk Omelet med tzatziki og feta
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT25MPT25M2
Ingredienser
  • Tzatziki
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 0,25 agurk, groftrevet
  • 0,50 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fyld
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 sød kartoffel, i tern af ca. 1 cm
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 2 håndfulde baby spinat
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
  • 10 cherrytomater, skåret i kvarte
  • omelet
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 æg
  • 0,50 dl mælk
  • 0,50 tsk salt
  • Derudover
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 6 oliven, skåret i skiver
  • 3 spsk pinjekerner, ristede
  • 30 g feta, smuldret
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tzatziki
Drys den groftrevne agurk med salt og lad det trække i 5 minutter.

Pres alt væden fra og vend med hvidløg, græsk yoghurt og friskkværnet peber.

Fyld
Varm en pande op med olivenolie og steg de søde kartofler til de bliver sprøde og brunede.

Tilsæt derefter spinat, peberfrugt, hvidløg, soltørrede tomater og varm det godt igennem.

Slut for varmen og vend cherrytomaterne i den varme blanding.

Omelet
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen til omeletten med en gaffel.

Kom æggeblandingen på en pande med olivenolie og bag omeletten ved svag varme i 3-4 min.

Servering
Kom fyldet på den ene halvdel af omeletten, vend den anden halvdel over og drys med basilikum, oliven, pinjekerner, fetaost og tzatziki