Græsk inspireret risret
Denne græsk inspireret risret er fyldt med grøntsager og dejlige smagsnoter fra Grækenlands dejlige køkken. Med feta, solmodne tomater, oliven, oregano og andre dejlige krydderurter.
Jeg har lavet de græske grøntsagsdeller med spidskål og kikærter, fyldt med smag fra soltørrede tomater, timian og hvidløg. De smager super lækkert og kan bruges til alt fra fyld i pitabrød, til salater, ovnbagte kartofler – eller som her som fyld i en lækker græsk inspireret risret.
Prøv også: græske grøntsagsdeller med tzatziki >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græsk inspireret risret
- Græske grøntsagsdeller
- 3 æg, sammenpiskede
- 50 g hvedemel
- 150 g spidskål, fintsnittet
- 2 tsk tørret timian
- 20 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 dåse kikærter
- 100 g halloumi
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 4 spsk olivenolie, til stegning
- Derudover
- 1 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 squash, groftrevet
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- 3 dl basmati ris
- 150 g spinat
- 100 g feta
- 80 g oliven
- 1 håndfuld frisk oregano
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Græske grøntsagsdeller
Kom æg, hvedemel, spidskål i en skål og rør det godt sammen med timian, soltørrede tomater og hvidløg. Lad det hvile i skålen i 15 minutter og rør det derefter godt sammen igen.
Kom kikærter i en foodprocessor eller minihakker og hak det groft. Rør de grofthakkede kikærter i farsen sammen med fintsmuldret halloumi.
Form små runde grøntsagsdeller på størrelse med en golfbold. Kom lidt olie på hænderne, når du former dem, så er de nemme at få pæne runde.
Kom grøntsagsdellerne på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
One pot
Kom olie i en sauterpanden og sauter løg, hvidløg og soltørrede tomater i nogle minutter ved middelvarme til de er bløde.
Tilsæt squash, hakkede tomater, grøntsagsboullion, timian, rosmarin og ris og rør det godt igennem. Læg låg på og lad det simre ved lav varme til risen er perfekt mør.
Rør spinat i, anret de græske grønsagsdeller på panden og smuldr feta og fordel oliven over, sammen med et drys frisk oregano.
Hej Ann-Christine. Der står ikke squash i ingredienslisten, tænker det er en tastefejl?
Hej Aske
Godt du skriver, den var hoppet ud af teksten og er nu med igen :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Min mand har abonnement på Valdemarsro og syntes at vi skal bruge dine madplaner. Jeg syntes at det er en fin ide hvis det er muligt at søge efter opskrifter i en kategori med kalorielette retter, jeg finder dog ikke en mulighed for dette. Skal jeg gå ind på hver enkelt opskrift og gennemgå næringsværdi eller kan jeg på nogen måde få KUN Fedtfattige retter op som valgmuligheder?
Jeg ved at det intet har med ovenstående opskrift at gøre, men du skriver at kommentarsporene er de eneste beskeder du læser så🤷🏼♀️
Pfh. Tak for hjælpen.
Dorthe
Hej Dorthe
Mange tak for dit spørgsmål! Her på Valdemarsro i kommentarfeltet giver det god mening at samle alle spm/svar til ospkrifter, for så kan andre også have glæde af dialogen, hvis de sidder med samme spørgsmål ♡
Men du er altid meget velkommen til at sende en mail til mail@valdemarsro.dk med spørgsmål til jeres medlemskab af Valdemarsro. Martin hjælper med support på mailen og det gør han virkelig godt, – så skriv endelig :)
Der er pt ikke mulighed for at søge på fedtfattig/lchf/kalorielet/mere protein, færre kulhydrater osv på Valdemarsro og det er heller ikke en filtrering eller kategorisering som jeg laver på mine opskrifter. Det er helt sikkert en smagssag, men synes man i så fald ville gå glip af for mange retter, hvor man med små ændringer snildt kan justere en opskrift til efter ens livsstil – ved fx at supplere med mere grønt, udskifte ris helt eller delvist med fintsnittet spidskål osv. Men jeg har noteret dit forslag på idelisten :)
Rigtig god fornøjelse med madplanerne og jeg håber I får glæde af medlemskabet med den smarte indkøbsseddel og alt det andet ekstra :)
Kh Ann-Christine