Græsk farsbrød
Græsk farsbrød er så lækkert og smager både dejligt af sol, sommer og Grækenland, iblandet efterårsherlig comfortfood.
Her kommer kartoflerne til at smage ekstra godt ved at blive tilberedt sammen med det krydrede kød, og jeg lover, at dette er en ret fyldt med saft, kraft og velsmag.
Server den helt enkelt som den er, eller med græsk salat, tzaziki og godt brød til.
Prøv også: min skønne opskrift på græsk salat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græsk farsbrød
- 500 g hakket lammekød
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl mælk
- 0,50 dl piskefløde
- 2 æg
- 1 dl finvalset havregryn
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 10 sorte oliven uden sten, halverede
- 75 g feta
- 800 g babykartofler, skrællede og skåret i kvarte
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør, til fadet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk timian, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter. Vend til sidst smuldret feta og de halve oliven i.
Smør et ovnfast fad med smør. Form farsen til et aflangt farsbrød og læg det midt på fadet. Vend kartoflerne med olie og salt og fordel dem i hver side. Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet.
Bag farsbrødet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 45 minutter. Vend eventuelt kartoflerne et par gange undervejs.
Comfortfood 😅 På dansk:
Nå, men dejlig opskrift👍
Mange tak :)
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte havregryn med noget andet, pga gluten allergi
Man kan godt få glutenfri havregryn, så det vil jeg anbefale til opskriften her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min mand og jeg, som begge er lidt for meget madøre … har efterhånden brugt din opskrift så mange gange (og iøvrigt også en del andre opskrifter af dine) …. vi har kigget lidt til højre og venstre på andres måde at lave det på, men vi vender altid tilbage til din opskrift, idet både smag, konsistens og tilbehør både smager og matcher så godt :-)
Hej Susanne
Sikke en dejlig hilsen at få! Mange tusind tak for det, jeg er rigtig glad for I har glæde af mine opskrifter :)
Kh Ann-Christine
Tak for en super blog og app! Vi elsker dine opskrifter. Også dette farsbrød! Jeg skal dog lave til lidt flere gæster denne gang og påtænker at lave dobbeltportion af brødet. Har du nogen fornemmelse hvor meget det vil ændre på bagetiden i ovnen?
Hej Josefine,
hvis du bruger et større fad, så farsbrødet ikke bliver dobbelt så stort i omkreds, men blot 1/2 gange så stort, så vil jeg nok regne med omkring 30 minutter ekstra i ovnen – mål gerne med et stegetermometer.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg vil gerne lave denne her lækre opskrift Idag. Kan du erstatte andet end rosmarin da jeg ikke har det herhjemme? Eller kan man undlade det? Tak for en spændende opskrift. Mvh Nanna
Du kan bruge timian, merian eller oregano i stedet, det er også lækkert :)
rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
15 min arbejdstid er helt ved siden af. Nærmere 30 min. Med mindre du har afmålt det hele fra start, og det har de færreste nok.
Har lige prøvet at lave farsen – opskriften er fulgt slavisk. Den blev virkelig “sjappet”, og kunne faktisk hældes. I hvert fald umuligt at forme til et brød.
Har tilsat dobbelt op på havregryn, og måtte også justere med mel. Tænker det ender som frikadeller i stedet.
Godt jeg testede, inden det skal laves til otte gæster i weekenden ;-)
Men øv. Synes også det virkede som en del væske sammen med to æg – i hvert fald en del mere end jeg plejer til farsbrød.
Men ellers god inspiration.
Linda, du skulle vel ikke være kommet til at læse den ½ dl fløde som en ½ liter? for mig lyder det helt rimeligt med den mængde væske og 2 æg til 500 g. kød
skal der salt og peber i farsbrødet?
Jeps, det er inkl i alle ingredienserne :)
Er det mon muligt at erstatte de finvalsede havregryn med noget andet ??
Du kan evt erstatte det med rasp
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak – det vil jeg prøve 😊
1000 tak for opskriften på et super lækkert farsbrød. Min familie – mand og to teenage drenge – var ligeså vild med det som jeg var :) Vi lavede det som farsbrød en dag og som frikadeller (stadig bagt i ovnen) en anden dag og med svinekød. Opskriften er printet og sat i mappen, for det er bestemt ikke sidste gang denne ret er lavet i vores køkken.
Kærlig hilsen Michelle
Hej Michelle
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Tak, for altid stor inspiration til aftensmaden, hvor der bor en yderst kræsen 20-årig hjemme ( han kan skælne alle ingredienser i en gryderet, selv revet squash)
Vi fik denne skønne ret til aften lørdag☺️ Jeg brugte gris/kalv og okse fars, det kan anbefales.
Hej Annitta
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hvis man laver dobbeltportion (til 8 pers) hvor lang tid skal det så have i ovnen?
jeg vil tro at omkring 15 minutter ekstra kan gøre det – alt afhængig af ovn.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan den fryses?
Ja, det kan du også altid se i mine opskrifter sammen med info om mængde, tid osv.
Kh Ann-Christine
Jeg laver ofte græsk farsbrød ligesom opskriften her – men med hakket oksekød. Det bliver også vildt lækkert og det er lidt mere tilgængeligt, end hakket lammekød, synes jeg ☺️
Ja, det er også lækkert!
Tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Der er jo håndboldkamp i dag lige til spisetid, så det er i dag opskriften på farsbrødet skal afprøves – det farsbrød lyder superlækkert, og så kan jeg se håndbold medens maden laver sig selv.
Græsk salat smager herligt om sommeren, men jeg synes ikke, tomater på denne årstid smager af noget særligt, så har du et forslag til andet tilbehør, eller kunne man evt bage tomaterne med lidt honning?
Hej Ellen,
Hvor lækkert!
Jeg ville komme squash og små blommeetomater i et lille fad med olivenolie og et knust fed hvidløg. Bage det i 20 minutter. Lade det køle, så det ikke er brandvarmt og vende det med oliven og feta.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
mums det lyder som en supergod ide.
Græsk farsbrød …
Det smager virkelig godt!
Hej Thomas
Mange tak for din hilsen, det er dejligt at høre.
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg skal prøve dit græske farsbrød idag da vi har så mange agurker fra udestuen, og de er blevet for store. Så nogle af dem bliver til tazsiki og resten til agurkesalat. Vi får tit koldskål og lige pludselig kan vi ikke lide købe kammerjunker så jeg laver dine kammerjunker, dem med speltmel.
Mange hilsner Karina
Hej Karina
Mange tak for din søde hilsen, hvor lyder det som en virkelig lækker sommermenu – og sikke en luksus med mange hjemmedyrkede agurker :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Jeg er meget glad for dine opskrifter; TAK! I denne har jeg udeladt de tørrede tomater og tilfæjet lidt mandler og lagt baconskiver oven på farsrullen; Mums! Gode hilsner fra Tine☀️
Uhm, det lyder også lækkert.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Tak. Jeg har lavet en del af dine ting de siste månder og som ene mor til en dreng på 4 år er det dejliget at kunne lave noget der er nemt og sund på samme tid.
Jeg er orblind og har derfor ikke lavet så meget mad efter madopskrifter da de tit ikke er til at læse elle at forstå, men det kan jeg med dine da de står i den regtig regeføle efte hvad der skal bruges. Så tak
Hvor er det dog en virkelig dejlig hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter at få!
Tusind, tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Virkelig lækker ret hvor jeg lige tilføjede revet citronskræl på toppen til hele holdet af børn,børnebørn og min Ibber. Børnebørnene
0-5 år spiste med sjælden go appetit
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Ægte famile farvoritmad testet på 4 & 2årig som grov spiste retten , vi kunne desværre ikke fange lam i dag passer også fint med økogris
Skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
God sommer til jer
Kh AC
Mmmm lavede denne i går – så lækker :-)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for din hyggelige blog. Jeg bruger den jævnligt for inspiration og man kommer helt automatisk i godt humør.
Det jeg vil spørge om, drejer sig slet ikke om mad, men den stribede bluse du har på ved dit profilbillede, hvor har du købt den ? – er på udkig efter noget tilsvarende, men har dårligt mulighed for at gå meget i butikker. (Kommer sent hjem:-)) Hilsen og tak, Dorte
Hej Dorte
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg mener kjolen er fra Ganni.
Dejlig aften til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det var en stor succes hos både børn og voksne!
Tak for det :-)
Bedste hilsner
Sarah
Det er dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kjære du, kunne man bruke oksekjøtt istedenfor? Ha en fantastisk mandag :-)
Ja, det kan du sagtens :)
Mmm.. Lyder så lækkert! Er straks røget på madplanen. Men kan ikke tåle laktose, og feta har jeg desværre ikke fundet uden. Kan det erstattes med mozarella, cheddar eller andet som kan fås laktosefrit? Mange tak! Dbh, Helene
Velvidende det er længe siden kommentarer er skrevet, så kan man få en lækker laktosefri feta i Irma?
Tak :) det et skønt som der kommer flere og flere muligheder!
Ja, de er kærkomne. Kan også anbefales at handle stort ind, hvis du kommer til Sverige, de har det vildeste udvalg og produkterne holder sig jo lang tid efter den angivne holdbarhedsdato. (Sikkert fordi mælkesukkeret mangler)
Det kan du sagtens. Mozzarella vil også være lækkert! Alternativt kan du også undlade fetaen, det bliver også super lækkert uden.
God fornøjelse
Kh AC
Så står fadet med det græske farsbrød i ovnen. Jeg glæder mig til det er færdigt.
Hvor lækkert! Håber det smagte skønt :)
Kh AC
Det var et kæmpe hit, så den kommer på den gode liste over vellykkede middage
SÅ dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Sådan set det bedste græske farsbrød, jeg nogensinde har smagt. Det skal snart på menuen igen. Tusind tak for opskriften
Jubii, det er da bare så dejligt at høre!
Tusind tak for din hilsen
Kh AC
Uhhh, hvor mundvandet løb da jeg læste denne opskrift og lørdag lavede jeg den. Nammam´nam hvor er den god, og det bedste er at der er til i aften også :) Tak for god opskrift.
Ihh, hvor dejligt!
Det er så skønt at lave sådanne skønne mundvandsfremkaldende opskrifter :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Blev inspireret af din skønne opskrift og har lavet græsk farsbrød til aften; dog med hakket kalv/svin og uden fløde….men lækkert var det (og lige nok til en sulten mand i 2 dage, haha)
Hej Jimmy,
Godt at høre :)
Kh AC
Kan man bruge andet en lammekød?
Ja, du kan sagtens bruge svinekød, eller halvt svinekød/halvt kalv. Tror også den vil være lækkert med hakket kylling eller kalkunkød.
Kh AC
Det er bare en lækker aftensmad! Jeg laver ofte farsbrødet som små kødboller i stedet for, så er det nemt til madpakken næste dag. Og tillykke med det nye design på bloggen – det er super flot, og dejligt med noget lidt andet, end hvad man ser mange andre steder.
Også super lækkert med små kødboller :)
Og tak for de søde ord om min ‘nye’ blog. Det føles jo virkelig som at have fået omdekoreret hele sit hjem her ;)
Kh AC
Det er simpelthen så sindssygt flot den måde du har designet opskriften på :)
Og græsk farsbrød ER bare lækkert ;)
Du er sød! Tusind tak, det er jeg bare så glad for at du synes ♡
Kh AC
Ser mega-godt ud. Tror den skal bruges til gæstemad i morgen, hvor jeg faktisk ikke har tid til at have gæster – og da slet ikke til at lave mad. Har du idé til noget lækkert overskuds-agtigt tilbehør, der ligner en million :-)
God efterårsferie til jer.
Hej Rikke,
Perfekt jo :)
Jeg vil forslå denne skøn tzatziki og så simpelthen bare en god græsk tomatsalat med tomater, rødløg, agurk og masser gode oliven og feta. Måske lidt ekstra oliven i skåle også.
Tomaterne er stadig super gode og smager forrygende lige nu – tror vi skal have høstet de sidste her i weekenden :)
Rigtig god fornøjelse og dejlig weekend (og efterårsferie?) til dig også
Kh AC
Super lækkert!
Og hvor er dit nye design blevet flot! Opskrifterne er meget mere tilgængelige nu, det er super fint :-)
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)