Gnocchi med salviesmør og tomater
Her får I en skøn opskrift på gnocchi med salviesmør og tomater, som smager fantastisk og som får mig i det fineste solskinshumør, både at tilberede og at nyde det færdige resultat af. Det kan vi godt trænge lidt til i disse dage – små projekter, som gør os glade.
Gnocchi er en italiensk variant af pasta, som er baseret på kartoffelmos og som er både lette og fyldige på en og samme tid. Det er et rigtig hyggeligt køkkenprojekt og de er nemme at lave selv. Her har jeg serveret dem med ovnbagte tomater, som er fyldt med smag og saft og den lækreste enkle salviesmør.
Prøv også: min opskrift på den lækreste cacio e pepe >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gnocchi med salviesmør og tomater
- Tomater
- 400 g blommetomater, skåret i halve
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- Gnocchi
- 1 kg kartofler, melede
- 1 æg
- 275 g durummel
- 1 tsk salt
- Salviesmør
- 50 g smør
- 1 håndfuld frisk salvie, blade
- 50 g parmesan, friskrevet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomater
Kom de halverede tomater på en bageplade med bagepapir, med den overskårede side op og dryp en smule olie over og lidt flagesalt.
Sæt i en kold ovn og sæt temperaturen til 100 grader varmluft. Bag i 45 minutter.
Gnocchi
Kog de uskrællede kartoflerne møre i usaltet vand og pil dem, mens de er varme.
Mos kartoflerne med en gaffel og arbejd kartoffelmos, æg, salt og durummel sammen, uden dog at ælte for meget. Det bliver en meget blød dej, men vær opmærksom på ikke at anvende for meget mel og at den blot skal samles, ikke æltes.
Drys mel på køkkenbordet og tril dejen ud i fingertykke pølser. Skær dem i 1 cm stykker og tril hen over tænderne på en gaffel, så de får riller.
Læg gnocchierne på et rent klæde, sørg for at de ikke rører hinanden eller kommer til at lægge i lag. Lad dem lufttørre i 15 minutter.
Kog gnocchierne i en stor gryde med letsaltet vand. Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen.
Salviesmør
Smelt smør på en pande og kom salviebladene i, lad det stå ved svag varme til det dufter herligt og smørret bliver brunet lidt. Vend parmesanost i og vend de færdig gnocchi deri, inden de anrettes på tallerkener. Kom lidt friskkværnet sort peber og friskkværnet parmesan
Hej, jeg har en rest kartoffelmos fra aftensmaden i går, og overvejer at kaste mig ud i at prøve at lave det til en form for gnocchi. Har du prøvet det? Og med succes?
Nej, men det er da bestemt et forsøg værd :)
Kh Ann-Christine
Så lækkert! Den er vi glade for.
Men jeg kan ikke forstå, du kan få det ned på 45 min.
Det tager os hurtigt 2 timer at lave. Nogle gode fifs? :)
Dejligt! Det var en tastefejl med tiden :)
Tak for endnu en god opskrift. Tror du, man kan fryse noget af den færdige dej (når man har lavet for meget og ikke gider at forme og koge flere :D)?
Det må jeg være dig svar skyldig på, har ikke testet det – hvis du prøver det af, så lad mig endelig høre hvordan det bliver efter optøning og tilberedning.
Hvad menes der præcist med “melede” kartofler? Er der nogen kartoffelsorter der er bedre at bruge end andre?
Det er de samme kartofler, som man vil bruge til kartoffelmos. Efterårets og vinterens kartofler og ikke de nye danske der snart er på trapperne
– prøv at google melede kartoffelsorter, der er et bredt udvalg af sorter der er velegnede :)
Kh AC
Hvis man laver dem nogle timer før, de skal bruges, kan man så bare lade dem stå og lufttørre i det længere tid? Eller hvad er bedst?
Ja, det kan du fint, så skal de blot lufttørre indtil du koger dem
Kh AC
Det ser så lækkert ud! Skal man bruge durummel?
jeg synes det giver det bedste resultat, men du kan evt prøve med et alternativ :)
Kh AC
Kan man ikke bare koge kartoflerne skrællede og så mose dem? skal de pilles?
Jeg synes det giver det bedste resultat :) – men du eksperimentere endelig bare med hvad du synes i dit køkken :)
Kh AC
Dine falafler er fantastiske! Hvad gør den revnekartoffel?
Tusind tak :) jeg oplever at det gør dem ekstra saftige, og giver en god konsistens i falaflerne.
Kh AC
Uhm….. ser lækkert ud ? Tænker om de mon kan fryses efter kogning?
Det vil jeg fint tro de kan