Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/glasgow-skotland/

Glasgow – Skotland

glasgow_2

Jeg har haft en absolut forrygende weekend i Glasgow. Det er første gang jeg besøger Skotland – men bestemt ikke sidste gang, for den forlængede weekendtur, har givet mig smag for mere.

Glasgow har en virkelig smuk bymidte, med ældre bygninger, mange interessante spisesteder, charme og masser af liv.

meat_burger_glasgow

Burger og super lækre sideorders fra The Meat Bar. Perfekt hvis man er på udkig efter et rustikt og trendy spisested – på menuen er der burgere og alt hvad der dertil hører.

foodfestival-glasgow

Lørdag eftermiddag bød på foodfestival med fokus på skotsk lammekød og jeg fik en masse gode tips til tilberedning af lam – jeg lærte at udbene en lammekølle og fik smagt en hel del små lækre retter i hyggelige omgivelser.

sisters_glasgow

Og sørme om jeg ikke fik spist – og nydt – både haggis og black pudding! Fredag aften spiste jeg på en skøn restaurant, som hedder The Sisters. En restaurant med det klassiske skotske køkken, serveret med et moderne twist. Virkelig godt og anbefalelsesværdigt.

glasgow_7Jeg er blevet fortalt at rigtig mange amerikanske film optages i Glasgow – filmindustrien er ret stor her, gaderne minder rigtig meget om New York, og man kan sagtens opleve at komme til byen og se NY taxaer i gadebilledet – så er det bare fordi der er en filmoptagelse i gang et sted i byen. Selv om jeg ikke har været i New York selv, så kunne jeg sagtens forstille mig at en del af gaderne minder lidt om Glasgow.

Jeg havde et par timer lørdag eftermiddag til at nyde byen på egen hånd. Det er der altså noget helt særligt ved … bare at gå rundt alene med en god kop kaffe; se på byens bygninger og det liv, der udspiller sig i gaden, suge alle indtrykkene til sig og fotografere en masse. Glasgow, fik jeg fortalt, er ret kendt for at være en meget venlig, livlig og rar by – fyldt med liv og positiv stemning, hvilket også var min oplevelse af byen.

glasgow_3

glasgow_4 glasgow_5 glasgow_6

whole-foods-market

Og så har Glasgow ikke mindre end to Whole Foods Markets – det perfekte shoppested for alle der elsker mad og gode råvarer. Kunne sagtens bruge timevis derinde (og rigtig mange penge). glasgow_1

Jeg vender tilbage sidst på eftermiddagen med endnu mere fra turen, lidt mere om lammekød fra Skotland og med en masse billeder af den smukkeste natur, jeg længe har set.

7 kommentarer
  • Suzy skrev:
    7. januar 2018 kl. 21:23

    Hvis man i øvrigt kan lide lever – så prøv lammelever. Det smager fantastisk. I Danmark kan det vist kun skaffes fra halalslagterne – jeg køber det i Bazar Vest, men det er virkelig besværet med at finde det værd.

  • tina nymann skrev:
    22. september 2014 kl. 22:05

    Skønne, skønne illeder fra e kønt sted. Dejligt, at du havde en god tur derover…..

    • Ann-Christine skrev:
      23. september 2014 kl. 08:23

      Mange tak :) Og ja, det var virkelig en godt oplevelse

  • Sofie skrev:
    22. september 2014 kl. 21:23

    Det lyder jo som en helt fantastisk tur til Glasgow i Skotland og ja lam smager jo helt fantastisk jeg har aldrig fået lam fra Skotland.
    men jeg har smagt både haggis og black pudding flere gange og det er lidt grænse overskridende syntes jeg.
    jeg må sige at det er flotte og indbydende billeder du har taget mange tak for kiget på din flotte hjemmeside (-:

    • Ann-Christine skrev:
      23. september 2014 kl. 08:23

      Tusind tak, Sofie :)
      Du må endelig prøve den skotske lam, det var virkelig lækkert.

  • Rie skrev:
    22. september 2014 kl. 16:19

    Det lyder som en dejlig tur! Fine billeder! Jeg bor selv i Norge og her er det nemt at få fat i lammkød, så hos mig står menuen ofte på lammefrikadeller der bliver varieret med forskellige krydderier og ingredienser. Det kan anbefales!

    • Ann-Christine skrev:
      23. september 2014 kl. 08:20

      Uhm, det får jeg lyst til at sætte på menuen i denne uge :) Lyder virkelig lækkert!

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.