Glaseret skinke og hamburgerryg
Glaseret skinke eller glaseret hamburgerryg er ikke en ret vi laver ofte – men hvor smager det jo godt!
Det er en traditionel ret på det danske julefrokostbord og en dejlig ret til en søndagsmiddag, som ikke kræver så meget arbejdstid og stort set passer sig selv i ovnen. Så er der tid til juleklip eller måske konfektlavning imens.
Fremgangsmåden på glaseret skinke og hamburgerryg er den samme, så du kan helt frit bruge både skinke og hamburgerryg. Jeg kan godt lide at glaseringen får lidt friskhed af ingefær og appelsin, så den skønne ret får lidt kant.
Prøv også: opskrift på grønlangkål >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Glaseret skinke
- 1 kg skinke, eller hamburgerryg
- 3 spsk dijon sennep
- 1 spsk honning
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk ingefær, friskrevet
- 0,50 øko appelsin, fintrevet skal og en smule saft
- 1 dl rasp
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom skinken med sværen opad i et ovnfast fad. Hvis det er en skinke i net, så lad den blive i nettet og sæt dem med sværen op. Sæt et stegetermometer i midten af skinken for at sikre, den ikke får for længe.
Kom 2 dl. vand i bunden af det ovnfaste fad og sæt skinken på en rist i fadet og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time og 30 minutter – eller til skinken, har en kernetemperatur på 65 grader.
Tag skinken ud af ovnen, lad den køle lidt af.
Fjern evt. net og svær, men uden at fjerne fedtkanten, der ligger lige under sværen. Rids skinkens fedtkanter godt igennem, så den lækre sennepsgratinering kan give bedst muligt smag til kødet. Læg skinken tilbage i det ovnfaste fad.
Rør glaseringen sammen af dijonsennep, honning, farin, revet ingefær og fintrevet appelsinskal og 1-2 spsk appelsinsaft. Pensl et tykt lag på hele skinken og drys til sidst med rasp, til skinken er helt dækket. Sæt den glaserede skinke i ovnen igen og bag den i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft, til gratineringen er sprød og gylden.
Lyder meget lækkert og en rigtig god ide at tilberede dagen før. Skal der vand i bradepanden og skal skinken ligge på en rist eller i et fad under glaseringen?
Jeg kommer ikke yderligere væde i fadet ved glaseringen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej tak for en inspirerende side bruger den tit. Men har fået et problem. Hvad kan jeg erstatte sennep med på glaseret skinke da der er en person der er allergisk overfor sennep. På forhånd tak.
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Jeg ville forsøge mig med fintrevet peberrod, det tror jeg vil smage forrygende. Nok omkring 1-2 tsk, men smag endelig godt til.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har en forkogt party skinke på 4,5 kg i net.
Kan jeg tage nette af den og ris/mariner den dagen før og hvor længe skal den havde på hvilken temperatur og skal der stadig vand i bunden?
Med forbehold for at jeg ikke ved hvad en party skinke er :)
– så ja, hvis den er forkogt og tilberedt i forvejen, kan du nok fint gå direkte til afsnit 4 i fremgangsmåden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge skinke fra vildsvin?
Kh Oline
Det har jeg ikke testet, men det vil jeg da sagtens tro du kan
Skal kødet være råt, kogt eller røget når man køber det?
Jeg kan simpelthen ikke finde et stykke (dyrevelfærds)kød som ikke er røget. Og endda røget så meget at jeg ikke kan spise det.
Har du et bud på hvad jeg kan gøre?
På forhånd tak :-)
Hej Tanja,
jeg har lige opdateret tips under opskriften med gode råd til at undgå det røgede kød. Prøv evt en god økologisk gårdbutik eller prøv med en svinekam i stedet, det vil også være lækkert.
Kh AC
Hvis skinken tilberedes dagen før og gøres klar så den kun skal gratineres med sennep og farin, når den så at blive varm hele vejen igennem på de ca. 15 minutter i ovnen?
Venlig hilsen
Charlotte Berg
Hvis du tager den ud af køleskab ca en times tid før, så den når at få stuetemperatur hele vejen igennem, så gør det fint
Kh AC
Nøj Hvor smager den godt. Tusind tak for opskriften.
Hvor er det skønt at høre!
Hej,
hvis jeg vil tilberede den dagen før, skal jeg så vente med at fjerne net og skære/ridse til på dagen inden glasering eller inden jeg sætter den i køleskab?
Og hvordan ville du pakke den ind til overnatning i køleskab?
Tror du ikke en rødkålssalat eller broccolisalat også ville egne sig som tilbehør?
Mvh Maria
Skal skinken lægges på rist i ovnen, med vand under eller lægges direkte på vand?
Jeg har 2 x 3,2 kg. skinke der skal tilberedes. Hvor lang tid skal de have i ovnen?
Jeg har lige tilføjet rist i opskriften.
Det var nogle store størrelser du har fået fat i. Jeg har ikke prøvet at beregne tiden på dem i den størrelse, så vil anbefale stegetermometer, kernetemperatur 65 grader, som beskrevet i opskriften :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg tror godt du kan slippe fint afsted med at komme glasering og rasp på, sætte den på køl overdækket, fx med et større fad, film eller folie og næste dag give den et lille drys rasp, så den er tør på overfladen før den bages.
Det lyder som skønt tilbehør til :)
Kh AC
Jeg skal lave skinker over bål til sommer og tænker jeg vil lave dem på spyd. Det tænker jeg godt kan fungerer hvis jeg bare har styr på kernetempen tror du ikke?
Jeg har et spørgsmål til din fremagangsmåde:
Fjerner du sværen?
Er det ikke den marinaden skal fordeles på/i.
Mvh. Mette
Jeg har ikke prøvet med skinker ala denne over bål, men det lyder spændende og lækkert!
Sværen fjerner jeg på skinker der skal glaseres. Det synes jeg fungere bedst.
Kh AC
Ok mange tak
Skinken skal ikke pakkes ind i alufolie eller andet når den bages i ovnen inden glaseringen? Kan bare se det stå alle steder, hvor man laver den i ovnen, og ikke koger den før glaseringen – synes det lyder lækkert at lave den i ovnen…
Jeg bagte skinken i ovnen med net omkring, jeg kunne ikke få det af bagefter uden at en del af skinken sad fast i nettet, så det Kan jeg ikke anbefale, men bortset fra det blev den rigtig god 👍
Det gør jeg ikke, og synes det fungere glimrende uden :)
Rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Tak tak denne gang endte jeg med at købe en der allerede er kogt – de andre var alt for store til os to. Så skal den også kun i ovnen til glasering.
Tak for dine dejlige opskrifter.
Vil prøve at lave skinken her, og kunne godt tænke mig at lave den dagen før. Skal den så stadig op på de 65 grader dag 1 – og så bare varmes op og glaseres dagen efter? Eller hvordan ville du gøre det?
Dagen efter vil jeg blot tage den ud af køleskabet, så den kan temperere i 30-45 min og ikke er køleskabskold, derefter glasere den og bager den færdigt i ovnen. Så skal den nok blive rigtig lækker.
Hvis du varmer den op til 65 grader på ny, inden den glaseres, så bliver den tør – men den skal nok få varmen og blive god, hvis du gør som beskrevet her :)
Tusinde Tak for svar, og god jul til dig og dine.
Hejsa. Jeg forstår ikke dit svar.
Hvor varm skal ovnen være ? Og ca hvor lang tid skal den have hvis den skal glaceres dagen efter ?
Det er helt som beskrevet i opskriften – 175 grader varmluft i ca 15 minutter. Skinken skal blot ikke være køleskabskold, når den sættes i ovnen.