Gin Gimlet
Gin Gimlet er en syrlig og super frisk cocktail med en ret fin historie bag sig.
Drinken består i al sin enkelhed af gin, limesaft og sukker. Oprindeligt var sukker og alkohol blot en fornødenhed ift at konservere limesaften, så den kunne holde sig i månedsvis på havet. Man fandt nemlig ud af indtagelse af limesaft, som indeholder c-vitaminer, kunne forebygge af skørbug på havet i 1800 tallet.
Gin Gimlet er jo virkelig en herlig og nem cocktail at lave. Den er skøn i al sin enkelhed, men også dejlig nem at eksperimentere videre på.
Prøv også: opskrift på flere cocktails her >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gin Gimlet
- 6 cl gin
- 4 cl Limesirup (se opskrift herunder)
- Limesirup (til 4 drinks)
- 5 lime, 1 dl lime saften herfra
- 0,50 dl sukker
- 0,50 dl vand
- Til servering
- Isterninger
- 1 øko lime, skåret i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Limesirup
Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Lad det køle lidt af og rør limesaft i.
Limesirup kan holde sig 1-2 måneder i barskabet eller på køl
Gin Gimlet
Kom gin, limesirup og isterninger i en shaker og shake det godt sammen. Hæld gennem en sigte i afkølede glas og server med en limeskive.
Opskrift på alkoholfri alternativ
Erstat gin med tonic og miks limesirup med tonic
Et godt tip er at hælde 1-2 cl vodka eller en anden neutral spiritus i din sirup. Derved forlænges holdbarheden.
Vh. Anders
Jeg elsker en gin gimlet straight up, som du foreslår, meeen en rigtig gin gimlet skal laves med Rose’s Lime juice for at få den helt rigtige smag. Jeg har været udsat for mange forskellige forsøg med både frisk limejuice og hjemmelavede sirupper, men det bliver aldrig helt rigtigt. Man kan justere drinken med en smule frisk limesaft til sidst, men den klassiske gin gimlet kræver altså et færdigprodukt. (Jeg har ingen interesser i den pågældende virksomhed). Det gør også fremstillingen hurtigere:-)
mvh
Kirsten
Tja, jeg tror næsten vi er ude i noget smag og behag her ;) – jeg kan selv bedst lide den med den frisklavede limesirup i opskriften her :)
Kh AC