Fyldt mørbrad med cremet grønkål og hasselnødder
Fyldt mørbrad er lækkert året rundt og i dag vil jeg dele min opskrift på den lækreste julede udgave af fyldt mørbrad med cremet grønkål, tranebær og hasselnødder.
En svinemørbrad har ikke så meget smag i sig selv, så den kræver at blive gjort noget ved. Mine favoritter er typisk at lave den ala denne paprikagryde eller som fyldt mørbrad og her i december er det jo virkelig oplagt at lave en lækker julemørbrad – perfekt til såvel aftensmad som til julefrokost bordet.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fyldt mørbrad med grønkål, hasselnødder og tranebær
- 700 g svinemørbrad
- Fyld
- 40 g hasselnødder, finthakket
- 50 g grønkål, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 spsk smør
- 150 g naturel flødeost
- 2 spsk tranebær, tørrede og finthakkede
- 140 g parmaskinke
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm ovnen op til 150 grader og rist hasselnødderne i ovnen i 10 minutter, til hinden revner og løsner sig. Tag hasselnødderne ud af ovnen og kom dem i et viskestykke. Gnid den brune hinde af i viskestykket. Hak hasselnødderne groft.
Kom grønkål og hvidløg på en pande med smør og sauter det ved middelvarme, til grønkålen falder lidt sammen. Smag til med salt og peber og rør flødeost, hasselnødder og tranebær i.
Afpuds svinemørbraden for sener og skær en dyb lomme i mørbraden, så der er god plads til fyldet.
Krydr mørbraden med salt og peber og kom fyldet i lommen. Luk mørbraden og pak den ind i parmaskinke. Læg mørbraden i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter.
Tusinde tak for den lækre opskrift, den er blevet min kærestes og min go-to når vi har gæster over. Vi skal havde gæster over i næste uge og vil gerne ændre fyldet lidt. Du anbefaler ristet svampe, tænker det er champignoner men er der andre svampe du kunne anbefale? Også har du andre fif eller ideer til hvordan vi kunne ændre fyldet?
Tusinde tak :)
Min veninde lavede dette til mig den anden dag og jeg var vild med det. Jeg vil rigtigt gerne lave det til mine fødselsdagsgæster i morgen, kan man lave mørbraden klar med fyld aften inden eller tidligere på dagen, så den bare skal i ovnen?
Hej Thea,
Du kan nok godt lave den klar 1-2 timer før, men jeg tror ikke jeg ville gøre den klar tidligere end det.
Dog kan du gøre fyldet klar for sig selv hver for sig tidligere på dagen, så er den mindre tidskrævende lige omkring tilberedningen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge noget andet end flødeost?
nok ikke der vil give samme lækre resultat … Så skulle det være en gorgonzola måske.
Du skriver kan ikke fryses i Appen, hvad er det der gør, at det ikke kan fryses utilberedt, har jeg nemlig gjort, og skal have gæster til dem idag, gæsterne måtte aflyse pga mistanke om Corona for en mdr siden, så de kom bare direkte i fryseren.
Det er svært at sige, umiddelbart ville jeg nok ikke vælge at fryse dem – men skal ikke kunne sige om der sker noget ved det.
Kh AC
De smagte aldeles fint efter frysningen, men 35 min var for meget, men mørbrad bliver heldigvis ikke ødelagt og sej, hvis den får lidt for meget, næsten gang tænker jeg 20-25 min og ud og hvile indpakket👍😊. Gæsterne ville have alle opskrifterne på hhv lakserilette, spidskålssalat, grønkålssalat med hokaido samt råstegte kartofler med parmesan, så det var vist en OK succes👍😊tak for super opskrifter👍😊
Et hurtigt spørgsmål. Hvordan vil du tilberede svinemørbrad og kartofler sammen når der skal anvendes forskellig grader? Jeg har nemlig kun en ovn. :)
Hej Anne Sofie,
jeg giver bare kartoflerne samme temperatur og til som svinemørbraden. Når svinemørbraden er færdig, tager jeg den ud og skruer ovnen op på 225 grader, så får kartoflerne lige hurtigt det sidste og en smule sprødhed, så det kan serveres sammen.
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Vi laver den til en 20 års fødselsdag i morgen. Fødsellaren vil gerne have sovs til. Hvilken vil du anbefale? Rødvin eller whisky?
Uhmm, begge dele vil være lækkert …
Lige nu og her ville jeg være i humør til at vælge en whiskeysauce til.
God fornøjelse
Kh AC
Den fyldte mørbrad er helt klart et hit.
Tænkte på kunne man grille den i stedet for i ovnen ?
Hvor er det dejligt at høre – jeg er sikker på at den også vil være rigtig skøn på grillen.
Jeg vil anbefale at grille den på indirekte varme.
Kh AC
Lyder så lækkert. Kan man lave fyldet og svinemørbraden dagen før, og først tilberede på dagen?
Du kan sagtens gøre fyldet klar dagen før, men jeg ville nok vente med at fylde den :)
God fornøjelse
Kh AC
Du skriver hasselnødder i opskriften men der er valnødder på billedet. Hvad er bedst?
Der er hasselnødder i opskriften med de fyldte mørbrad (se også billede lige under opskriften) – men jeg har rigtig nok brugt valnødder i salaten ;)
Uanset, så fungere begge dele glimrende som fyld.
Kh AC
Spændende at læse om dine frirum.
Mit frirum er havbad og gudstjenester :) Og tid sammen med min mand og min tre store drenge og deres kærester.
Det lyder også skønt♡
Er det frisk eller frossen spinat du foreslår som alternativ til grønkål? Tåler ikke grønkål så spinat er super alternativ for mig nemlig ???
Mvh Lena
Begge dele kan fint bruges, sørg blot for at vride væden godt fra den frosne spinat efter den er tøet op