Fyldt kyllingebryst med pikant flødeost og chorizo
Fyldt kyllingebryst er en dejligt nem ret, som kan tilberedes på 30 minutter, inkl bagetiden i ovnen.
Lækkert fyldt kyllingebryst, som overrasker med lutter gode sager inden i, mørt kyllingekød fyldt af smag og sprød, sprødt knas i det yderste lag. Det er så godt!
Selv om det er en super nem hverdagsret, så er den alligevel særlig nok til, at den snildt kan serveres til en god lørdagsmiddag – så skruer man bare lidt op for det lækre tilbehør, hvis tiden er til det og nyder et glas vin til.
Prøv også: min opskrift på karbonader >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fyldt kyllingebryst med pikant flødeost og chorizo
- 4 kyllingebryst
- 4 spsk pikant flødeost
- 75 g chorizo, grofthakket
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 dl persille, finthakket
- Panering
- 35 g fuldkornshvedemel
- 1 æg, sammenpisket
- 50 g rasp
- salt
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lav en god dyb lomme i siden af hvert kyllingebryst. Brug en skarp, spids kniv og vær lidt forsigtig, så du ikke skærer hele vejen igennem kødet.
Bland flødeost, chorizo, tomater og persille sammen i en skål. Fordel lidt af fyldet i hvert kyllingebryst og luk hullet pænt til, brug evt en kødnål.
Vend først fileterne i groft mel blandet med salt og peber, derefter i et sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Bag kyllingestykkerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.
Godkendt, både kylling og salat ? Smagte lækkert. Manden kaldte det “sådan gourmet mad” og plejer faktisk at være ret stille når det er mig der har lavet mad. Vi tilføjede lidt lækkert pasta ?
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen.
Kh AC
…glemte mel, men manglede det ikke. Ov forresten, kyllingen måtte dog have 10-15 min længere selv om det var varmluft.
Bagetid kan variere fra ovn til ovn, samt tykkelsen på kyllingebrystet
Kh AC
Ser lækre ud ? Vil lige høre om der er skind på brysterne ?
Den kan sagtens tilberedes både med eller uden. Jeg mener at det var uden da jeg lavede og fotograferede opskriften, men har sidenhen også tilberedt dem med
Hej du?
Hvordan tror du de ville fungere som sådan en weekend ret… Måske med polenta fritter…eller noget.
Vil gerne have nogle flere weekendretter med lyst kød…
Mvh stinna
Ja, det vil være rigtig lækkert – og denne ret vil være skøn som weekendret.
Prøv gerne at kigge her under mit råvareindeks – der finder du fx link til alle opskrifter med kylling her osv.
rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg er en stor fan af din blog, og anbefaler den vidt og bredt til alle mine veninder. Jeg er dog ikke så glad eller god til at lave mad. Derfor er det altid en udfordring for mig at finde på en ret, når vi får gæster. Altså en ret som er:
– hurtig at lave (eller hvor meget kan laves om formiddagen, inden gæsterne kommer, så man i stedet kan bruge tiden med gæsterne),
– ikke koster en bondegård at lave
– som er svært at mislykkes med
– som kan laves til 10+ gæster
Har du mon planer om at lave en sådan kategori???? Den vil være yderst værdsat!!!
God søndag.
Mvh
Ann
Hej Ann,
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Måske indlægget med inspiration til temamiddage kan give ideer.
Skal nok lige overveje sådan en kategori, og hvilken opskrifter den så skulle indeholde :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Fantastisk! Tusinde tak! God dag.
Mvh
Ann
Lækkert fyld som giver god smag til kyllingekødet. Det er første gang at jeg panerer kyllingebryst, og det er virkelig med til at holde kyllingekødet saftigt. En rigtig god “daglig” gæsteret.
Dejligt at høre! Tusind tak for tilbagemeldingen på opskriften :)
Havde 9 piger til middag i går, hvor jeg serverede de fyldte kyllingebryster med pikant ost. De smagte så dejligt, så det er ikke sidste gang, de er på menuen. Kunne ikke få panko rasp, så jeg brugte cornflakes. Kan varmt anbefales.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din skønne feedback og tippet om cornflakes til den lækre kyllingeret :)
Hej Ann-Christine
Jeg skal lige høre, om kyllingebrystet ikke skal på panden i noget olie/fedtstof før de går i ovnen?
Hej Marianne,
Det plejer jeg ikke at gøre :)
Kh AC
Denne ret smager så fantastisk, at jeg har været nødt til at lave den tre gange på to uger. Mums…det hele går op i en højere enhed!
Ihh, hvor dejligt! Det er så skønt med sådanne retter og nyt favoritter :)
Mmm… Det ser vildt lækkert ud. Hvordan lukker du lidt mere præcist hullet i kyllingen igen?
Jeg kommer fyldet ind, så det er godt inde og der er plads til at hullet egentlig ‘bare’ kan lukkes/trykkes sammen igen.
Det holder meget godt på det, oplever jeg
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Den skal helt sikkert prøves i morgen. Jeg har været lidt uheldig med chorizo, kan du anbefale en god en, gerne uden alt for store fedt klumper:-). Mvh mette
Vi kan godt lide den økologiske fra Aalbæk, som vi køber i Super Brugsen, den har vi næsten altid på lager herhjemme :)
Kh AC
en opskrift der helt sikkert skal prøves. Bliver der for meget væde hvis jeg bruger soltørret tomater i olie?
det kan du sagtens, bare lad dem dryppe godt af :)
Det ser vildt lækkert ud. Har du forslag til andet godt tilbehør end salaten. Jeg er priviligeret med 2 sønner og en mand med god appetit. …. Kylling og salat er at betragte som forret :-)
Tak for en skøn blog….
Haha :D Men mon ikke tilbehør af polentafritter (server dem bare uden at sige hvad det er – de bliver vilde med det!) osteboller og en lidt tungere salat kunne gøre det … Der er masser opskrifter på tilbehør til aftensmad her: http://www.valdemarsro.dk/tilbehoer-til-aftensmad/
Og tusind tak :)
Kh AC
Uha det ser lækkert ud. Ved lige hvordan du har det med sprød kylling. Måske er det det spirende forår der giver cravings for noget sprødt. Så lækre billeder.
Vil lige høre om der er skind på dine bryst fileter? Og hvor køber du panko rasp, og er det økologisk?
Glæder mig til at prøve dem
Nicoline
Hej Nicoline,
Det kan sagtens være at det er det – jeg længdes også efter friske sprøde krydderurter fra haven, de smager jo af så meget mere end dem man køber :)
Det er desværre ikke lykkedes mig at finde økologisk pankorasp, jeg køber det hos asiatiske købmand – men holder løbende øje om det fåes økologisk. Sig endelig til hvis du spotter det et sted :)
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud. Det skal prøves på fredag, når søster og svoger kommer på besøg. Nyder stadigvæk din blog og benytter mig flittigt af dine opskrifter.
Kh Ulla
Hvor er det dejligt at høre :) Rigtig god fornøjelse med opskriften og tak for din søde hilsen
Kh AC
Nu må jeg virkelig have købt panko rasp, for det ser godt nok lækkert ud og jeg er ret vild med at det bliver så godt og sprødt også når det bages i ovnen.
Endnu engang en god opskrift fra dig som skal prøves.
Tak for en altid god og hyggelig blog, som jeg bruger ofte og læser dagligt :-)
Tusind tak for din søde hilsen, Henriette :) Hvor er det dejligt at høre.
Og pankorasp giver virkelig en særlig sprødhed, som er super skøn.