Fyldt bagt hokkaido græskar
Fyldt bagt hokkaido er en virkelig lækker efterårsret, som fint kan gøre det ud for en dejlig frokost, et let aftensmåltid eller det kan spises som tilbehør til fx kylling og en salat eller lign.
Alt med græskar er et stort hit herhjemme her i efteråret og denne gang har jeg fyldt det lækre hokkaido græskar med svampe og ost, men det kunne lige så godt være med en rest bolognese, chili sin carne eller hvad man nu lige har i køleskabet. Kom fyld i til ca en cm fra toppen af græskaret, låg på og så i ovnen til det lækre græskarkød er mørt og saftigt. Det er virkelig lækkert!
Prøv også: opskrift på min bedste græskarkage >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt hokkaido græskar, gratineret og fyldt
- 1 hokkaido græskar, lille
- 2 spsk hasselnødder, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 350 g champignon, finthakket
- 2 spsk pesto, efter eget valg
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl bredbladet persille, finthakket + gem lidt til servering
- 1 knivspids muskatnød, friskrevet
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 125 g frisk mozzarella, skåret i tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub hokkaidogræskarret godt, skær toppen af og skrab kerner og indmad ud med en ske. Skær evt. et lille stykke af bunden på græskarret, så det kan stå på bagepladen uden at tippe.
Rist hasselnødderne på en varm tør pande under om røring, til hinderne begynder at løsne sig. Tag nødderne af panden og gnid hinderne af i et rent klæde. Hak de ristede hasselnødder fint.
Varm olie op på en pande og sauter løg, hvidløg, cham pignoner og hasselnødder ved middelvarme, til løgene bliver bløde. Rør pesto og persille i blandingen, smag til med muskatnød, salt og peber og kom blandin gen i græskarret sammen med frisk mozzarella i tern.
Varm ovnen op til 175 grader varmluft. Bag græskarret i den varme ovn i ca. 45-60 minutter, til det er mørt.
Drys græskarret med finthakket persille og server det på et fad med en kniv til at skære det ud ved bordet
Hej. Hvis en græskar er til 2 personer. Deler du så græskaret ved servering?
Mvh Katje
Ja, så deler vi det på midten :)
? tak. Det skal prøves.
Det er første gang jeg er på din side hvor er den dog flot har du en video med surdej jeg forstår ikke helt din opskrift der står 1til 4 dage på bordet når der så skal bages skal den mades en time før man bager ???mvh lone
Jeg må få lavet en video med den surdej snart :)
Tak for dit svar jeg har lavet en surdej i dag den er meget tyk så nu håber jeg at den bliver ok jeg har bagt et øl brød i dag lige taget det ud så jeg er spændt på at smage , det er simpelhen så flot en blok du har jeg har set på i flere timer den fortjener ros vh lone
Du kan evt komme lidt mere væde i, når du spæder den op, hvis du synes den virker for tyk.
Lyder så skønt med ølkagen, og tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej..
Er der også persille i eller hvad er det grønne? Og bager du det med “låg” på? Altså græskartoppe? :)
Tak for gode opskrifter og hjælp til lækker med ??
Ja, det er bredbladet persille – og det har jeg da glemt at skrive ind også, men det er opdateret nu :) Og ja, de bages med låg på
Tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Hej
Spiser man så også græskarkødet sammen med fylder?:-)
Vi bruger et økologisk hokkaido og spiser alt inkl skrællen :)
Hej Ann-Christine jeg har tænkt på om du ikke kunne tænke dig at lave nogen mad retter uden mælkeprodukter og også uden fx soyafløde, soya/ris/havre mælk/smør/fløde osv. Altså helt uden mælkeprodukter eller kopier?
Jeg tåler det ikke så godt og kan generelt ikke lide det, efter allergi i hele min opvækst, heller ikke grøntsags/nødde/tofu og lign. kopier
Elsker din blog og bruger mange af dine bage opskrifter i dagligdagen
Hej Camilla,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre at du har glæde af mine opskrifter og min blog.
Jeg får mange forespørgsler på forskellige hensyn i kosten ud fra mange forskellige kostretninger og allergener (glutenfri, uden nødder, laktosefri, mere fedt, mindre fedt, vegansk osv).
Mine opskrifter og mad er lavet, som jeg synes maden, og retten, smager allerbedst, og det bliver vanskeligt at tage (eller skrive forslag til) alle hensyn, derfor undlader jeg det som regel i mine indlæg, og så må man endelig bare selv justere til efter behov.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det som Camilla sagde :) Jeg bruger tit kokosmælk, veganerost og/eller veganersmør som erstatning for mælkeprodukter i dine retter. Det fungerer rigtig fint og smager lækkert!
Hejsa
den skal afprøves i weekenden :)
ville gerne lave den som hovedret, og derfor komme noget kød i, evt noget okse eller vildt, der kunne gå godt med svampene.
nogle ideer?
og ville du komme kødet råt i (måske lige svitses hurtigt af på en pande først), nu hvor det skal have en times tid i ovnen?
Både hakket/strimlet oksekød eller vildt vil være super lækkert. Jeg ville lige brune det af på panden først.
Rigtig god fornøjelse med det og rigtig god weekend til dig
Kh AC
Det ser super lækkert ud! Det må prøves af :D
Hvilken pesto bruger du?
Det variere alt efter hvad jeg lige har lavet – prøv at søge på pesto i mit søgefelt så kommer der flere varianter frem – lige nu er fx grønkålspesto skøn
God fornøjelse
Kh AC
Hejsa,
Jeg tænkte på, om man måske kunne puttet noget spinat i som en del af fyldet også? Og ville du i så fald undvære pestoen? :)
Du kan fint tilføje spinat til opskriften, jeg ville selv stadig komme pesto i, da det er en skøn smagsgiver til retten
Kh AC
Rette er beregnet til 2 personer, men min erfaring er, at det er to småt spisende personer, så der er for lidt mad. Supplerer du med noget.
Kh Stina
Det passer meget godt til Martin og jeg, til fx en god frokostret – men det kan jo være meget forskelligt :)
Du kan fx servere brød eller komme linser i, for en endnu mere mættende ret.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg holder simpelthen så meget af alle dine lækre opskrifter. Til aften har jeg lavet opskriften her og serveret en risotto med blomkål og persille til. Jeg tilføjede oksekødstern til græskarfyldet, men det kunne sagtens have fungeret som en vegetarisk aftensmad. Det var let at lave og smagte så lækkert! Tak for skøn inspiration.
Hej Sofie
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg kan i opskriften ikke få øje på hvad jeg gør med al den dejlige hokkaido jeg skraber ud?
Hvad han har jeg misset?
Tak for din side.
Vh
Vibeke
Hej Vibeke,
Det er kun kerner og trævler jeg skraber ud, ikke selve frugtkødet.
Trævler og kerner kommer jeg på komposten, så går det jo helt ikke til spilde ;)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for dine inspirerende opskrifter, som jeg ofte bruger, også denne.
Pt er min slidgigt slem, så kan det være for udfordrende at skrabe kerner ud – eller til fx græskarsuppe at skære hokkaidoen ud, da den er ret hård.
Tror du jeg kan bage et græskar helt for dernæst at fjerne kerner når den er blød?
Venlig hilsen Karen
Hej Karen
Mange tak for din søde hilsen. Det er jeg glad for.
Ja, det tror jeg da umiddelbart du fint kan gøre. Det er da i hvertfald et forsøg værd.
Kh Ann-Christine
Jeg har købt et crown prinse græskar , tror du jeg skal bage det lidt inden jeg fylder det ?
Hej Jette
Hvor lækkert! Jeg ville nok bage det i 10-15 minutter og derefter fylde det og tilberede det videre derfra
Kh Ann-Christine
Hej! Hvad kan man erstatte champignon med? :)
Jeg ville vælge en blanding af squash, aubergine, bladselleri og gulerødder i tern, det bliver også lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine