Frugttærte med marcipan og friske bær
Skøn frugttærte med mørdej og fyldt med sæsonens dejligste bær.
Det er sådan en dejlig og nem tærte. Den sprøde tærtebund med marcipan kan laves en dag eller to i forvejen og ligesådan med den lækre mascarpone creme. Så er det blot at samle tærten med de dejligste bær man har.
Varier kagen efter sæson og hvilken bær og frugt du har. Den er også dejlig med brombær, blåbær, bagte rabarber og andet godt.
Prøv også: min bedste opskrift på klassisk jordbærtærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Frugttærte med marcipan og friske bær
- Mørdejen
- 210 g hvedemel
- 40 g marcipan
- 40 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Mascarponecreme
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
- 250 g mascarpone
- 50 g cremefraiche 18 %
- Frugt
- 250 g jordbær
- 150 g ribs
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mørdej
Kør hvedemel, marcipan, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.
Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.
Fyld
Bland sukker og vaniljesukker sammen, tilsæt citronsaft og -skal og rør rundt. Tilsæt mascarpone og cremefraiche og rør cremen godt sammen.
Fordel cremen på tærtebunden og pynt med friske bær og mynteblade.
Laver sjældent kager (har dog købt din bog), men denne tærte ser bare så lækker ud! Jeg har lavet bunden i dag men skal først bruge den i morgen. Hvordan opbevarer jeg den bedst? Køleskab elle overdækket på køkkenbordet?
Hvor lækkert! Jeg håber du er glad for bogen :)
Jeg opbevarer selv den bagte bund lufttæt og ved alm stuetemperatur
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Kan jeg bage mørdejen dagen forinden? Og hvordan vil du anbefale at den bliver opbevaret? I en pose på køl eller ved stuetemperatur?
Hej Julie
Ja, det kan du fint gøre. Den kan opbevares bedst tildækket og ved stuetemperatur.
Kh Ann-Christine
Kan mascarponecremen laves dagen i forvejen? 😊
Det kan den sagtens
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for opskriften – ser lækker ud – lige hvad jeg ledte efter.
Jeg skal lave 4-5 stykker på en gang. Tror du jeg kan bage bundene dagen før og har du nogle gode råd, hvis jeg gør det
Dbh Lisbeth
Hej Lisbeth
Hvor dejligt!
Du kan fint bage dem dagen i forvejen. Lad dem køle godt af og dæk dem til til næste dag.
God fornøjelse
Kh AC
1000 tak for hurtigt svar
Lisbeth
Mmm…den ser lækker ud og minder om en kage med mascarponecreme, som jeg lavede for en del år siden og som var vildt lækker, men jeg kan ikke finde opskriften. Så nu vil jeg prøve denne. Men vil det fungere kun med brombær eller er det bedst med en blanding med andre bær? På forhånd tak:)
Den vil også være rigtig lækker med brombær
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
Hej :-) Lækker opskrift (som snart skal afprøves) og meget nuttet og fin lille Julie … dejligt med en sød hjælper i køkkenet :-) Kh Maiken
Tusind tak – og ja, hun er virkelig en sød lille hjælper, som stadig er meget, meget glad for at hjælpe til og nu fint kan lave sin egen morgengrød i et snuptag – og krydre den med vanilje, kanel eller hvad hun lige har lyst til ;)
Kh AC
Servede din dejlige tærte for 12 børn (i alle aldre) og voksne. Alle var meget begejstrede.
Din madblog er skøn.
Hilsner Hanne
Hvor er det dejligt at høre.
Det er jeg glad for at du synes :)
Kh Ann-Christine
Sikke nogle lækre billeder af både børn og kage. Jeg må straks igang med kagen. Tror jeg vil bruge kagen som dessert på lørdag. Kan jeg evt lave bunden i forvejen og så fryse den? Kender heller ikke mascarpone. Er det osteagtig i smagen eller mere flødeagtig? Måske med brombær og hindbær?
Tak for kigget! :)
Gitte
hej Gitte,
Mascarpone er ret så tyk en cremet ost neutral. Flødeost-agtig, vel nærmest.
Du kan godt fryse bunden ned, det har jeg selv prøvet med succes. Brombær og hindbær lyder smukt og lækkert :)
Lad mig endelig høre om den bliver god :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Sikke nogle skønne sommerbilleder :)
Tak for inspiration!
KH Sophie
Tak for dine søde ord! :)
Mange tak for opskriften!
Den blev afprøvet forleden og GODKENDT :o)
Det er bare rigtig skønt at høre!
fantastiske stemningsbilleder af både den yndige datter og den smækre tærte! Vi har lige plantet hindbær i haven og glæder mig til at hente bærrene til tærten lige nede foran :-)
Hindbær plukket direkte fra buskene er altså fantastisk. Jeg vil også lige overveje om vi kan få plads til hindbær :)
Årh, den tærte ser skøn ud :) Er vild med bær og har selv lige været på bærplukker tur. Skal have prøvet en tærte med lækre røde stikkelsbær.
Håber I er faldet godt til i det jyske, her i det dejlige århusrianske – lækker have med masser af bærbuske :)
Mange hilsner
Louise
Er det modne danske stikkelsbær nu? VOres er stadig vildt, vildt sure. Jeg glæder mig til de modner.
Vi nyder det her i det jyske og er faldet godt til, vi føler os ret godt hjemme. Det gjorde vi nu egentlig også i Kbh
Kh Ann-Christine
Det ser bar så hyggeligt og lækkert ud!! Super billeder af din datter!! Hvad for et kamera/objektiv har du brugt?
Tak Ditte :) Jeg bruger et Nikon spejlrefleks og har brugt et makroobjekt til disse billeder
Pas på med brombær i haven, de breder sig heeeeelt vildt og er ikke til at styre.
Tak for tippet, Ditte. Jeg har en lille krog hvor de kan stå isoleret og ikke kan brede sig. Måske skal de stå der så, havde ellers tænkt pladsen til blåbærbuske :)
Dejlige billeder og smuk tærte. Dine børn er ret hardcore, hvis de spiser ribs direkte fra busken. Mit første møde med en ribsbusk resulterede i et sammenknebet ansigt og tårer i øjnene, og jeg kan stadigvæk kun spise dem, hvis de kombineres med noget sødt. :)
Mvh. Helle
De er vilde med ribs, og vores ribs er ret søde og lækre nu. Julie valgte også en ribs-is hos ParadIS i går :) Men mon ikke også der er stor forskel i sorterne? Jeg er dog ret imponeret over at de også guffer umodne stikkelsbær, de er sure med surt på!
Det må næsten være forklaringen, for dem der vokser i min mors have er meget syrlige. Men det må være dejligt at have børn, som ikke er bange for nye smagsindtryk, og ribs-is lyder faktisk ret godt :)
MUMS en lækker kage…den opskrift må jeg helt bestemt prøve.
Det er spændende med marcipanen i dejen og jeg tænker man lidt længere henne på sommeren kan bruge nektariner eller ferskner!
God ide med nektariner og ferskner.
Sig endelig til hvad du synes om kagen, hvis du prøver den
Skønne billeder af skønne Julie:-) Ser ud som om I stortrives i det jyske:-)
Kh Lone
Det gør vi, Lone. Men jeg sender ofte jer en tanke og savner virkelig at Tyler ikke går i samme børnehave som J&J. Har I fået plads til ham?
Kram fra AC
Nej, hvor den dejlig ud, sådan en saftigt og cremet sommertærte, mums! Og din smukke datter, hvor er hun bedårende :-)
Det synes jeg også hun er :)
Lækker tærte og lækker datter. Bliver gang på gang både mad og børne-skruk af at kigge ind hos dig ;-)
Det er også nogle lækre unger jeg har :) <3
Dén creme er bare lækker, den brugte jeg også til en sommertærte jeg lavede :-)!
Hvor er de første billeder bare vildt søde!!
Hav en rigtig god dag
Ja, den må da siges at være ret tæt på. Egentlig ville jeg først have lavet den med mascarpone og uden creme fraiche. Men havde lige en smule creme fraiche i køleskabet. Det gav en god syrlighed. Jeg er ret vild med din ide med nougat ;)
Hvor er det nogen skønne billeder af både tærte og din datter :-)
Tak Luise :)