Frugttærte med marcipan og friske bær


Skøn frugttærte med mørdej og fyldt med sæsonens dejligste bær.
Det er sådan en dejlig og nem tærte. Den sprøde tærtebund med marcipan kan laves en dag eller to i forvejen og ligesådan med den lækre mascarpone creme. Så er det blot at samle tærten med de dejligste bær man har.
Varier kagen efter sæson og hvilken bær og frugt du har. Den er også dejlig med brombær, blåbær, bagte rabarber og andet godt.
Prøv også: min bedste opskrift på klassisk jordbærtærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Frugttærte med marcipan og friske bær
- Mørdejen
- 210 g hvedemel
- 40 g marcipan
- 40 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Mascarponecreme
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
- 250 g mascarpone
- 50 g cremefraiche 18 %
- Frugt
- 250 g jordbær
- 150 g ribs
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Mørdej
Kør hvedemel, marcipan, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.
Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.
Fyld
Bland sukker og vaniljesukker sammen, tilsæt citronsaft og -skal og rør rundt. Tilsæt mascarpone og cremefraiche og rør cremen godt sammen.
Fordel cremen på tærtebunden og pynt med friske bær og mynteblade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Laver sjældent kager (har dog købt din bog), men denne tærte ser bare så lækker ud! Jeg har lavet bunden i dag men skal først bruge den i morgen. Hvordan opbevarer jeg den bedst? Køleskab elle overdækket på køkkenbordet?
Hvor lækkert! Jeg håber du er glad for bogen :)
Jeg opbevarer selv den bagte bund lufttæt og ved alm stuetemperatur
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Kan jeg bage mørdejen dagen forinden? Og hvordan vil du anbefale at den bliver opbevaret? I en pose på køl eller ved stuetemperatur?
Hej Julie
Ja, det kan du fint gøre. Den kan opbevares bedst tildækket og ved stuetemperatur.
Kh Ann-Christine
Kan mascarponecremen laves dagen i forvejen? 😊
Det kan den sagtens
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine