Frugtbrød
Her får I min opskrift på en lækker saftig frugtbrød, som jeg fylder med lækre tørrede frugter, som abrikos, dadler og figen, samt gode varmende krydderier, som får hele køkkenet til at dufte fuldstændig fantastisk, når man tager den friskbagte kage ud af ovnen.
Frugtbrød kan holde sig lækkert saftigt i nogle dage, men det smager virkelig også godt at riste det let, så det får en lidt sprød karameliseret skorpe, som kan smøres med koldt smør.
Prøv også: opskrift på bananbrød >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 kage
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Frugtbrød
- 500 g hvedemel
- 340 g brun farin
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt nellike
- 40 g tørret abrikos, grofthakkede
- 40 g medjool dadler, grofthakkede
- 40 g tørrede figner, grofthakkede
- 2 dl hvidtøl
- 1,50 dl kærnemælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland de tørre ingredienser sammen og rør derefter hvidtøl og kærnemælk i.
Rør til dejen er jævn, og hæld den i en smurt sandkageform eller brødform på ca. 10 x 25 cm.
Bag frugtbrød i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 60 minutter. Tjek med et træspyd, om frugtbrødet er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.
Tag kagen ud af formen og lad den køle lidt af på en bagerist. Nyd gerne det lune frugtbrød skåret i skiver og smurt med iskoldt smør. Eller rist skiverne på en brødrister, når kagen er blevet kold.