Boller med tomat og bacon
Lækker opskrift på boller med tomat og bacon, som er god som madbrød eller som sandwichboller, fx til madpakkerne.
De er yderst velegnede som madbrød til suppe og andre måltider og smager skønt hvis man rister dem og spiser dem som en lækker ostemad.
De bliver virkelig lækre og skal du spise dem straks de er frisklavede, så synes jeg også de er super lækre med små tern af en god ost i – fx cheddar eller emmentaler.
Prøv også: opskrift på osteboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller med tomat og bacon
- 10 g gær
- 4 dl vand
- 75 g bacon, sprødstegt og grofthakket
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 100 g fuldkornshvedemel
- 350 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand.
Kom bacon, soltørrede tomater og fuldkornshvedemel i skålen og rør det godt sammen. Rør hvedemel i lidt efter lidt og rør dejen sammen til den er ensartet – gerne på en røremaskine.
Lad dejen stå i skålen i røremaskinen og hvile i 30 minutter. Kom salt i dejen og ælt dejen på røremaskinen i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er blød, smidig og glat.
Lad dejen hæve tildækket i en skål på køkkenbordet i 45 minutter til den er hævet til cirka dobbelt størrelse og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.
Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle af på en rist.
De ser super lækre ud! Jeg er godt nok ikke så vild med bacon, men det kan jeg jo bare undlade! (:
Ja, det kan sagtens undlades. Prøv evt at komme hakket oliven i, det er også godt
Haha, chokolade er altid en god ide! :)
ALTID! :)
Uh manglede lige en lækker opskrift på nogle små boller, man kan tage med på madpakke.
Dem må jeg prøve :)
Ja, endelig – og lad mig gerne høre hvad du synes om dem
Kan man bruge noget andet kød, hvis man ikke er så vild med bacon?
Jeg ville nok helt undlade kødet så og måske putte oliven i
De lyder rigtig lækre :)
Det er de også, en skive ost på, lidt grønt til og så er det skøn frokost, synes jeg :)
Årh bacon boller – det er lige noget for min mand. Dem skal han da snart forkæles med :o)
Tusind tak (endnu endnu endnu en gang) for inspiration!
Selv tak – og heldige din mand, som skal forkæles med dem :)
Jeg vil blot din opskrift. Det var en ubetinget succes her hos os – så tak for inspiration og opskrift.
Bedste hilsner
Karen
Det er jeg glad for at høre, Karen! Tak :)
Hej
Tænkte på, om bollerne eventuelt kunne bruges som sandwich boller? Har ledt længe efter nogen boller, hvor jeg kunne putte blandt andet kylling, en dressing og noget salat i. Kan man det i disse?
Venlig hilsen,
Kia
Hej Kia,
det kan de sagtens :)
Kh AC
Spørg sikkert lidt dumt nu, men hakker du bare bacon og rør det i dejen sammen med de soltørrede tomater ?
Lyder meget spændende og vil helt sikkert prøve dem i en glutenfri version.
Ja, det gør jeg – jeg steger det dog først :)
God fornøjelse med dem
Nå pyha. Jeg kunne heller ikke finde baconen i opskriften. Vi blev enige om at det var sådan en snack til mens man bager?
Hehe, en bagesnack er da heller ikke det værste ;)
jeg har lige opdateret opskriften så baconen kommer i bollerne til næste gang :D
Er de fryseegnet? :)
Ja, det kan man sagtens :)
Jeg er fan af Julie – Rosiner hører ikke til i boller (eller andet bagværk)
♡♡♡
Hejsa.
Jeg tænkte på.. Det der bacon der… gør det noget hvis jeg bruger bacontern i stedet for de lange stykker bacon?
Jeg tænker at det jo er bacon-smagen man er ude efter..
Som altid en super god blog med masser af inspiration. Ingredienserne i mit køkken er vokset betydeligt siden jeg fandt din hjemmeside 😀
Ja, det kan du sagtens gøre.
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine