Frittata med squash og chorizo
Frittata er skøn sommermad og er en ret, som vi gerne spiser til såvel morgenmad, frokost og aftensmad i forskellige udgaver.
Til aftensmåltidet er min yndlingsopskrift på en lækker nem frittata med squash og chorizo.
Jeg servere den gerne med et par lækre salater – alt efter sæson og et lækkert hjemmebagt brød samt en god kryddersmør. Det er enkelt, nemt og det er drønlækkert!
Prøv også: min opskrift på æggekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Frittata med squash og chorizo
- 2 løg, finthakket
- 50 g chorizo, i små tern
- 8 æg
- 1 dl mælk
- 50 g ost, groftrevet, fx Gruyère eller cheddar
- 2 squash, groftrevet
- 1 tsk olivenolie
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld krydderurter, fx purløg, kørvel eller brøndkarse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og chorizo på en sauterpande eller stegepande i en smule olie, til løgene er bløde.
Pisk æggene sammen med mælk og rør det sammen med ost, salt og peber.
Pres al væden godt fra den groftrevne squash og rør den i æggeblandingen og hæld det hele på panden.
Læg låg på og lad det stå ved mellemvarme i cirka 5 minutter.
Kom panden – vær obs på om den er ovnfast – i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter eller til æggene er stivnet.
Server med friske krydderurter.
Tak for (endnu) en god opskrift, som jeg har lavet flere gange både sidste sommer og denne sommer. Let og lækkert.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Glemte lige at tilføje: Vi spiser den med rugbrød. Det fungerer godt!
Skal den laves færdig i ovnen? Eller kan det gøres i alm. stegepande på komfuret?
Mvh Lena
Ja, det kan den sagtens :)
Hej Gitte,
jeg bruger økologiske squash og måler mængden ala supermarkedsstørrelse. Her er brugt varmluft og tiden passer fint når jeg selv laver den, men det kan komme an på materialet af panden.
Kh AC
Hvor dejligt at du lige fik nævnt det med spinaten. Jeg har det “stramt” med squash og gik lidt i panik, så spinat må jeg prøve. Og stegefadet måske også, den er jo nydelig. Jeg var lidt bekymret for håndtagene, men så vidt jeg kan se på Fiskars hjemmeside, bliver de ikke varme. Eller også har de skrevet forkert, for det står under punktet om låget, tihi.
Apropos Fiskars. Jeg har set mig meget lun på grydesættet efter du nævnte det. Jeg står netop og skal skifte ud nemlig. Jeg har også set en video hvor du bruger en af gryderne. Det undrer mig dog lidt at du bruger et metal redskab (piskeris mener jeg at det var). Er der ikke noget med at det er bedste at bruge træ eller plast ellers ødelægger man bunden? Den ene af mine gryder (Ikea) har sådan en sølvring i bunden, og jeg fik at vide at det skyldes mit piskeris. Så det ville jeg næsten ikke turde her. Men det er måske forkert?
ps. Hvor jeg elsker at se billeder fra jeres hyggelige bordopdækning. Sol, sommer, hygge og dejlig mad :D
Hvor godt! Så må du endelig prøve den med spinat :)
Jeg har ikke prøvet de andre produkter fra Rotisserserien endnu, men stegefadet får ikke varme håndtag af at stå på komfuret – men får det selvfølgelig i ovnen.
Hardfaceserien som ikke kan gå i ovnen, får heller ikke varme håndtag eller varmt låg pga det smarte design, der gør at man kan hælde vand fra uden at bruge grydelapper. (forstår heller ikke produktionen af gryder der får varme håndtag af at stå på komfuret – det er så upraktisk)
Jeg har testet hardface i lang tid nu, og udsat den for lidt af hvert for at være sikker på at det er godt kram – som du selv påpeger med piskeriset. Det holder glimrende, men jeg tror nu alligevel det er en god ide primært at bruge træ, plast eller silikone. Jeg tør ihvertfald ikke garantere at de bør kunne holde til metalpiskeris ;)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Helt enig med din betragtning omkring gryder og håndtag. Ja, jeg må nok hellere holde mig fra metallet. For at være på den sikre side.
Glæder mig til at opgradere. Jeg har ventet et stykke tid på det fordi jeg syntes det var svært at vælge. Det har jeg så nu. Takker :)
Jeg ELSKER din blog…
Mon du har overvejet at lave en opskrift på Flammkuchen – evt som de fås i Rote Strasse i Flensburg:)
Uhmm, dét var da en skøn opfordring – jo det vil jeg gerne :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Kh AC