Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/friterede-oliven/ Appetizer Nytår, Snacks, Studenterfester og studenterkørsel, Vegetar

Friterede oliven med citronmayonnaise

Opskrift på friterede oliven med blåskimmelost serveret med en lækker citronmayonnaise er rigtig lækkert som appetizers før middagen, til en hyggelig tapas, eller som snacks til en god cocktail.

De knasende sprøde panerede og fyldte oliven overrasker virkelig positivt og den aromatiske blåskimmelost tilføjer et strejf af noget cremet midte, som man ikke helt kan definere – så man behøver ikke være bange for, at den blå ost skiller vandene, for den smager ikke kraftigt i denne dejlige hapser.

Prøv også: få flere lækre opskrifter på appetizers her >>

Friterede oliven med citronmayonnaise
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M6
Ingredienser
  • Friterede oliven
  • 150 g grønne oliven, uden sten
  • 75 g blåskimmelost
  • 50 g hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 100 g pankorasp
  • sort peber, friskkværnet
  • 0,50 liter fritureolie
  • Citronmayonnaise
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 tsk salt
  • 180 g solsikkeolie, koldpresset
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Citronmayonnaise
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves. Kom æggeblommer, citronsaft, citronskal, dijonsennep og salt i en skål og pisk det sammen i et minuts tid. Tilsæt en spsk olie og pisk den godt ind, pisk derefter olie i lidt efter lidt i en tynd stråle. Stop når mayonnaisen har den rette konsistens. Opbevar citronmayonnaise i køleskabet, til den skal serveres.

Friterede oliven med blåskimmelost
Kom oliven i en sigte og lad dem dryppe af. Dup dem tørre med køkkenrulle og fyld blåskimmelost i alle oliven.

Kom hvedemel, æg og pankorasp i hver sin skål. Rør citronskal og friskkværnet peber i skålen med hvedemel.

Vend oliven først i hvedemel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Lad de panerede oliven sætte sig, mens olien varmes op.

Kom fritureolie i en gryde og varm op til 170 grader – mål med et termometer. Friter oliven i mindre portioner i cirka et halvt minut og tag dem op med en hulske, når de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og fortsæt med næste portion til alle oliven er friteret. Server straks, fx på små træspyd, med citronmayonnaise til at dyppe i.