Friterede hyldeblomster i pandekagedej
Friterede hyldeblomster i pandekagedej er måske lidt at sammenligne med sommerens version af churros – friterede søde sager og en sprød aromatisk smagende kage.
Når hyldeblomsterne er på sit højeste og man er i gang med at lave den dejlige hyldeblomstsaft, så er det en glimrende lejlighed til at plukke et par buketter, dyppe dem i pandekagedej og fritere dem sprøde i lidt olie.
Det smager fremragende og sådan en lille buket pr person er også ret fin og sjov at servere.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Friterede hyldeblomster
- 0,50 dl mælk
- 1 æg
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 spsk sukker
- 40 g hvedemel
- 0,75 dl øl
- 1 liter fritureolie
- 4 hyldeblomstskærme
- Tilbehør
- 1 drys flormelis, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mælk, æg, mel, vanilje og øl og pisk det godt sammen.
Varm en gryde med olie til friture. Tjek at olien er varm ved at dyppe spidsen af en tandstik i olien – når det syder rundt om den, er olien perfekt i temperatur.
Tilbered nu en hyldeblomstskærm ad gangen.
Dyp en hyldeblomstskærm i dejen, lad den dryppe af og dyp den derefter i den varme olie.
Steg til dejen får farve og ser sprød ud.
Lad den friterede hyldeblomst dryppe af på et stykke køkkenrulle inden servering.
Det er en virkelig lækker sommerret. ?
Metoden kan i øvrigt også benyttes med bl.a. squashblomster.
Well, jeg ville egentlig bare anbefale, at når man benytter øl i mad, giver mørk hvidtøl (nisseøl) en ekstra lækker smag.
Jeg har længe benyttet det i pandekagedej men, også i f.eks. gammeldags oksegrydesteg er det rigtig godt. ?
Mvh. John
Squashblomster har jeg endnu til gode at prøve af, men det skal da prøves i år :)
– og godt tip! Jeg er helt enig, det giver en skøn krydret smag.
Kh AC
Hej
Blomsterpandekagerne er også et kæmpe hit her i vores hus – og drengene er flittige når der skal plukkes blomster hertil.
Et lille tip – pas på med ikke at få for meget af stilken med, og lad være med at spise den. Den er temmelig bitter nemlig.
Elsker din blog – har lige nu Granolaen i ovnen :-)
God weekend – JOAN
Dejligt at høre :) Håber det blev en skøn granola!
Vi nipper uden om stilkene, for de er nemlig ikke så skønne at bide i ;)
Dejlig mandag til dig
Kh AC
Mmm…sikke en god idé at fritere dem…det må vi prøve næste gang? Så snart vi så de første udsprungne skærme ryddede vi eftermiddagens planer og tog straks hjem og lavede pandekagedej med hyldeblomster. Og en af de næste dage står den på hyldesaft?
Åh, det lyder så sommerhyggeligt :)