Friske forårsruller med rejer
I min familie er friske forårsruller med rejer altid et hit og her får du en dejligt opskrift på friske forårsruller med pankorejer og ananassalsa med avocado.
Kombinationen af sprøde og krydrede rejer, saftig og smovset ananassalsa med den sød/syrlige ananas og cremet acovado er helt vidunderlig og uimodståelig. Det er en super lækker ret, som er dejlig at servere, både i hverdagen og til gæster. Jeg laver dem ofte som saml selv ved bordet. De kan også rulles og serveres på et stort fad. Den søde chilisauce, som passer super godt til både de sprøde rejer og til fyldet.
Prøv også: opskrift på vietnamesiske dips >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Friske forårsruller med rejer
- Pankorejer
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk fishsauce
- 2 øko lime, fintrevet skal og saft herfra
- 1 spsk sesamolie
- 250 g vannamei tigerrejer
- 1 æg, sammenpisket
- 70 g pankorasp
- Ananassalsa
- 0,50 ananas, i små tern
- 2 avocado, i små tern
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- 0,50 rød chili, finthakket
- flagesalt
- sort peber
- Grønt og fyld
- 16 rispapir
- 3 gulerødder, i stave
- 1 agurk, i stave
- 75 g bønnespirer
- 2 stængler forårsløg, snittet
- Til servering
- 1 dl sød chilisauce
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pankorejer
Rør ingefær, hvidløg, fishsauce, limesaft og sesamolie sammen til det er ensartet. Dup rejerne helt tørre med køkkenrulle og vend dem godt i marinaden.
Lad det trække smag i minimum 1 time eller natten over.
Dyp rejerne en efter en, først i en skål med sammenpisket æg og derefter i en skål med pankorasp. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 12-15 minutter til de er gyldne.
Ananassalsa med avocado
Vend ananas, avocado og krydderurter sammen i en skål. Smag til med limesaft og skal, finthakket chili, salt og peber og rør det godt sammen.
Saml forårsrullerne
Kom vand i et stort fad, læg et stykke rispapir i og læg derefter det bløde rispapir på køkkenbordet.
Kom sprøde pankorejer, ananassalsa, frisk mynte, gulerodsstave, bønnespirer, agurkestave og forårsløg på rispapiret, så det ligger i en stribe på midten. Fold siderne omkring fyldet, og rul den sammen til en fast frisk forårsrulle.
Server med sød chilisauce og vis der er overskud af grønt og ananassalsa, så server det som tilbehør ved siden af.
De var gode, men syntes det var lidt irriterende at opdage man skulle have købt peanuts og sriracha når man var i gang da det ikke er en del af ingredienslisten.
Hej Jesper
Det beklager jeg! Det var en fejl at de var med i fremgangsmåden og er nu fjernet
Kh Ann-Christine
Retten lyder bare så lækker
Det er den virkelig også, du må endelig prøve den :)
Kh Ann-Christine
Hvad kan man evt bruge i stedet hvis man ikke tåler rejer.
Kh Susanne
Hej Susanne
Forårsrullerne er også lækker med kylling i tern eller nakkekoteletter – du kan panere og bage dem i ovnen på samme måde som rejerne.
Rigtig god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine