Friske forårsruller med nakkekoteletter
Friske forårsruller med nakkekoteletter marineret i en lækker citrongræs marinade, Smækfyldt med god smag. Det er lækkert, friskt og sprødt.
Det er rigtig hyggeligt at lave saml selv forårsruller ved bordet, eller man kan rulle en masse lækre forårsruller og servere med dip. Det smager dejligt, både som en selvstændig ret eller som en del af flere små retter.
Det er super nemt, så snart man har fået krammet på at folde det tynde rispapir, så kan man hurtigt lave en masse.
Prøv også: opskrift på vietnamesiske dips >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Friske forårsruller med nakkekoteletter
- Nakkekoteletter med marinade
- 3 nakkekoteletter, skåret i strimler
- 1 stængel citrongræs, finthakket
- 2 spsk honning
- 2 spsk fishsauce
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 øko lime, saften og revet skal herfra
- 1 spsk sesamolie
- Tilbehør og fyld
- 12 rispapir
- 2 nektarin
- 1 hjertesalat, skyllet og plukket
- 1 håndfuld frisk koriander,
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk basilikum, (kan undlades)
- 1 rød chili, skåret i tynde ringe
- 0,50 dl saltede peanuts
- Hoisin Dipsauce
- 0,50 dl hoisin sauce
- 0,50 dl vand
- 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
- 1 spsk saltede peanuts, finthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marinaden sammen og vend nakkekoteletstrimlerne i marinaden. Lad dem trække minimum 30 minutter og gerne op til et døgn.
Hoisindressing med peanuts
Kom hoisin, vand og sukker i en gryde. Kog op under omrøring, lad det simre i et minut og hæld derefter i en skål. Drys med finthakkede peanuts.
Tilbered og saml forårsrullerne
Lynsteg nakkekoteletterne på en varm pande i fedtstof.
Kom vand i et stort fad, læg et stykke rispapir i og læg det bløde rispapir på køkkenbordet.
Kom fyld (nakkekotelet, salat, krydderurter, nektarin, peanuts og chili), i på midten, så det ligger i en stribe på midten. Fold siderne omkring fyldet, og rul den sammen til en fast frisk forårsrulle.
Server med hoisin dip.
Tak for de dejlige opskrifter
Jeg har godt nok svært ved at opstøve noget rispapir. Kan man på nogen måde lave det uden, som en asiatisk inspireret salat måske?
De har det i både Føtex og Superbrugsen
Hej Ann-Christine
Tak for dine gode opskrifter – har lavet flere af retterne med rigtigt godt resultat :-)
Har du mon et bud på opskrift til de friske forårsruller hvor der bruges rejer i stedet for kylling eller svinekød?
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
– og godt input, det vil jeg gerne lave en lækker opskrift på inden så længe :)
Kh AC
hejsa jeg elsker disse forårsruller..men skal rispapirene vædes med koldt eller varmt vand ..tak for en super hjemmeside..mvh tanja
Hej Tanja,
Jeg synes faktisk begge dele fungere fint – både koldt og varmt vand, men de er lidt hurtigere til at blive bløde i varmt kogt vand.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Mange tak skal du have ? Jeg bruger tit dine skønne opskrifter ..
Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!
Jeg køber ind i dag og så skal vi have det til aftensmad i morgen. Tak for igen igen igen at redde mine middage
:-D
Skønt! Og selv mange tak – det er en sand fornøjelse :)