Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/franskbroed/ Brød Brød og Boller

Franskbrød

Klassisk franskbrød er jo virkelig lækkert og en skøn klassiker til en ostemad eller gode sandwich.

Det er jo helt vildt lækkert til en hyggestund med sådan et lækkert saftigt lyst brød, fx til en fødselsdagsselskab eller lignende. I hverdagene kan jeg godt lide at komme lidt groft mel i, men det kan man frit justere alt efter smag og behag og her får I min lækre opskrift på det helt klassiske franskbrød + en masse gode tips under opskriften til bagning.

Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>

Franskbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M1
Ingredienser
  • 30 g smør
  • 3 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk mælk, til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme i en lille gryde og tag den af varmen. Hæld mælken i gryden og kom derefter i i en skål eller røreskål sammen med gær. Rør til gæret er helt opløst. Rør derefter sukker, salt og halvdelen af hvedemel i skål. Rør det godt i gennem og rør derefter resten af melet i.

Hvis du rører dejen med en røremaskine, så lad den kører i 7-10 minutter ved middelhastighed. Og hvis du rører i hånden, så ælt dejen godt sammen til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter på køkkenbordet.

Form brødet ved at trække let i det og folde det. Gentag flere gange til dejen er smidig og holder formen. Placer dejen i en godt smurt bageform.

Lad brødet hæve i 1 time på køkkenbordet.

Pensl forsigtigt brødet med mælk og bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft (eller ved 175 varmluft+damp) i 30-35 minutter.