Fransk landgryde
Denne opskrift på Fransk landgryde opstod ved lidt dagdrømmerier og længsel efter at nyde et godt måltid en fransk sommerdag i Frankrig. Den er såmænd ikke et minde fra en ferie, men titlen fransk landgryde er glimrende beskrivende for retten og den smager som en ret, man snildt kunne få serveret i et charmerende fransk landkøkken. Uanset navn, så smager den skønt og er virkelig lækker og nem at lave.
Fyldt med smag og gode grøntsager. Man kan komme en rest kylling eller andet godt i, ligesom den også vil være lækker med fx. hvide bønner, linser eller lignende.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fransk landgryde
- 400 g kålpølse, i skiver
- 1 kg kartofler, i tern, kogte og afkølede
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 aubergine, skåret i tern
- 2 gulerødder, skåret i tynde skiver
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 squash, skåret i tern
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk røget paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist pølser i olivenolie på en stor sauterpande til de får farve og lidt sprød kant.
Tilsæt løg, hvidløg, aubergine, gulerod, peberfrugt, squash, timian, rosmarin og røget paprika og rist til grøntsagerne tager farve og det dufter skønt.
Tilsæt kartofler, hakkede tomater og grøntsagsboullion, samt lidt piskefløde. Lad retten simre med låg i 10 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Server retten i dybe tallerkner med bredbladet persille.
Superlækker ret, som jeg længe gerne har villet lave, men det blev så først i dag. Den smagte nogenlunde som jeg havde forestillet mig, måske bare en anelse bedre :)
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Kan man evt bruge medister i stedet for kålpølse?
Ja, det vil også være godt! Jeg ville stege medisteren først, og derefter lade den hvile. Skær ud og tilsæt til retten sammen med kartoflerne
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Du skriver at retten indeholder 338 Kcal pr person, men alene de 100 gram kålpølser indeholder 334 Kcal, så det er vist en lidt for optimistisk angivelse. Bortset fra det så smager det rigtig godt.
Så dejligt at det blev lækkert!
Du har helt ret, og det er godt du siger det :)
Jeg kan godt se der er en fejl netop på beregningen af kålpølsen i opskriften, så det kigger vi lige på og får rettet i løbet af i dag.
Kh Ann-Christine
Skal kålpøserne ristes hele og derefter skæres i skiver eller skæres i skiver og ristes?
I skiver fra start og derefter ristes. I mine opskrifter skriver jeg stort set altid håndteringen af råvaren på i ingredienslisten – fx her kålpølser i skiver, kogte kartofler i tern, løg, finthakkede.
Så kan man skimme fremgangsmåden, gøre alle ingredienserne klar først og derefter gå i gange med fremgangsmåden og at tilberede retten :)
Kh Ann-Christine