Fransk Bondesalat
Fransk bondesalat er en af mine yndlings måltidssalater.
Det er en skøn mættende salat til frokost og til aftensmaden gør den sig glimrende som et helt måltid eller som tilbehør til andre skønne retter – og spise kylling, squash frikadeller, eller hvad man nu lige har lyst til. Jeg har brugt dette grydebrød til at lave de sprøde brødcroutoner.
Fransk Bondesalat kan varieres alt efter sæson, men når der er friske grønne asparges i salaten sammen med små kogte kartofler, så smager den særligt skønt og det er derfor lidt en sen forårs/sommerspise for mig.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fransk bondesalat
- 4 æg
- 2 spsk æblecidereddike
- 4 skiver bacon, (undlad hvis vegetar)
- 2 tsk smør
- 2 skiver brød, fx. grydebrød skåret i tern
- 200 g grønne asparges, skåret i mindre stykker
- 200 g haricots verts
- 250 g grøn salat
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 350 g babykartofler, kogte og skåret i halve
- 50 g sorte oliven
- 1 håndfuld purløg, fintklippet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 2 tsk dijon sennep
- 2 tsk honning
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk mayonnaise
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pocheret æg
Bring en gryde med vand i kog. Slå hvert æg ud i en lille skål. Tilsæt æblecidereddike, når vandet koger, og tag gryden af den direkte varme. Rør med et piskeris en hvirvel rundt i vandet, så der kommer et hul i midten. Kom et æg i midten af hvirvlen og sæt gryden tilbage på varmen. Kog i cirka 3 minutter, tag forsigtigt ægget op med en hulske og anret det på tallerkenen – fortsæt på samme måde med de andre æg.
Tilbered grøntsager til salaten
Steg baconskiverne sprøde på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom 1 tsk smør på panden til baconfedtet og steg brødternene sprøde heri. Drys med salt og peber og sæt til side. Kom endnu 1 tsk smør på panden og lynsteg de grønne asparges i et lille minut. Kog de grønne bønner i 2 minutter og skyl derefter straks bønnerne i iskoldt vand, så kogningen stopper.
Anret salaten på tallerkener sammen med rødløg, bønner, halve kartofler, asparges, brødtern, baconstykker og oliven. Server med pocherede æg og fordel dressin gen over salaten i små klatter. Drys til sidst med purløg.
Cremet sennepsdressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
I stedet for pocherede æg kan man bruge smilende æg. Kog æggene i en gryde med kogende vand i 8 minutter, til de er smilende. Pil æggene og skær dem forsigtigt i kvarte med en skarp kniv.
Hej Ann-Christine, jeg troede ikke det var muligt, men idag serverede jeg Fransk Bondesalat for Gemalen. Han er absolut ikke til salat eller grønt, men synes det smagte super. Jeg havde glemt at tø bønner op og han kan ikke lide sorte oliven, men han spiste en stor portion.
Det er ikke sidste gang, det står på menuen her.
Ej, hvor godt! Det er dejligt når sådanne retter overrasker så positivt :)
Mange tak for din søde hilsen
God weekend til jer
Kh Ann-Christine
Kan ikke rigtig gennemskue om kartoflerne er kolde-lune eller varme?
Lyder super lækkert vil afprøve i weekenden?
Begge delel fungere glimrende, men kan det lade sig gøre synes jeg lune er bedst
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg læser med glæde dine sider. Det er så lækre opskrifter du har, og siderne er smukt sat op. Derfor undrer det mig at du har accepteret en annonce fra spillehallen.dk. Den passer ikke ind i stilen og slet ikke moralsk. Hilsen fra Kirsten m
Hej Kirsten,
Tusind tak for din tilbagemelding og søde ord om min blog ♡ Det er dejligt at høre!
Mht annoncerne på bloggen, så kommer de fra 3.part – hvilket vil sige at jeg ikke selv godkender eller kan se alle de annoncer der kommer på, fordi nogle af dem fx er sat til særlige geografiske områder eller er brugerbestemt. Så de er ikke et udtryk for min personlige anbefaling, modsat fx de sponsorerede samarbejder jeg laver, hvor jeg står helt inde for alle indlæg med min personlige holdning.
Når alt det er sagt, så har jeg faktisk bedt om at jeg ikke vil have vist lige præcis spil-annoncer på bloggen fra min annoncepartner, så jeg beder dem lige om at fjerne spillehallen-banneret.
Kh Ann-Christine
Hvilke oliven bruger du?
Det er lige forskelligt – denne gang er det lækre sorte kalamata oliven, købt i SuperBrugsen
Kh AC
Er der et alternativ til rødløg?
Du kan fint undlade løg eller bruge salatløg fx
?
Det må prøves – ser rigtig lækkert ud. Kan man bytte oliven ud, med noget andet lækkert ? Har du et godt forslag ?
Du kan fint bare undlade dem, hvis du ikke er vild med oliven :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Det ser let og lækkert ud, sikkert egnet til en varm sommerdag på terrassen med et glas køligt hvidvin☺