Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fragilite/ Afternoon tea Dessert, Kager, Kager og søde sager

Fragilité

Klassisk fragilité med moccasmørcreme, som er uimodståeligt lækker og tilmed nem at lave.

Jeg er vild med smagen af hasselnødder i kombination med moccacremen, som jeg laver med lys chokolade. Den sprøde og luftige bund, som er lidt porrøs og fin i det – sandsynligvis deraf navnet fragile (’skrøbelig’ på både fransk og engelsk). Kagen er en dansk konditor klassiker, og jeg servere den gerne skåret ud i fine kvadratiske stykker.

Fragilité er en fantastisk lækker kage at servere til en kop god kaffe, både til eftermiddag eller som en lækker dessertkage.

Prøv også: min opskrift på crepes suzette >>

Fragilité
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT60M12
Ingredienser
  • Marengsbunde
  • 4 æggehvide
  • 150 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 125 g hasselnødder, finthakket til nøddemel
  • 30 g hasselnødder, i flager
  • 20 g smør, smeltet til pensling
  • Mokkasmørcreme
  • 75 g mælkechokolade
  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 3 æggeblomme
  • 4 spsk stærk kaffe
  • Til servering
  • 20 g flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Marengsbunde
Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Tilsæt sukker og salt og pisk længe, til det bliver en blank og sej marengsmasse.

Vend forsigtigt nøddemelet i med en dejskraber uden at trykke luften ud af marengsmassen.

Læg bagepapir på to plader og pensl bagepapiret med smeltet smør. Fordel marengsmassen på de to bageplader og glat hver del ud til en firkantet bund på ca. 25 x 30 cm. Drys hasselnøddeflager på den ene bund. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Lad bundene afkøle helt på bagepladerne.

Moccacreme
Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og kom den i en skål sammen med smørret. Pisk det godt sammen, til det er luftigt. Tilsæt flormelis og pisk igen, til det er en lækker og ensartet creme. Rør en æggeblomme ad gangen i cremen og sørg for, at cremen er helt ensartet, inden du rører den næste æggeblomme i.

Rør til sidst den stærke kaffe i – start først med halvdelen og smag til med resten.

Halvér bundene til i alt fire bunde. Læg de fire bunde sammen med moccasmørcremen lag for lag og afslut med den pæneste marengsbund med hasselnøddeflager drysset over.

Sæt kagen i køleskab i min. 2 timer, eller til den skal serveres, eller sæt den i fryseren i 1 time. Drys med flormelis og skær fragilitéen ud i passende stykker til servering