Fougasse
Opskrift på det smukke franske fougasse brød, som har form som et blad.
Fougasse er nemt at bage og det smager virkelig dejligt, som madbrød til salater, gryderetter, suppe eller et skønt ostebord. Server det fx til sommerens grillaftener, hvor det er super lækkert – fx også at servere til et glas hvidvin med en skål olivenolie til at dyppe i og lidt oliven og nødder som snack til.
Det er sådan et alsidigt og lækkert madbrød, som bare ser lidt ekstra fint og festligt ud.
Prøv også: flere opskrifter på madbrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fougasse
- 450 g stuetempereret vand
- 10 g gær
- 50 g fuldkornshvedemel
- 500 g hvedemel
- 10 g salt
- Derudover
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 tsk flagesalt
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Opløs gæren i en røreskål med stuetempereret vand og tilsæt fuldkornshvedemel og sigtet hvedemel, rør kort dejen sammen, til det er ensartet. Lad dejen hvile tildækket til autolyse i 45 minutter.
Kom salt i og rør dejen ved lav-medium hastighed i cirka 5 minutter til dejen er blank og glat.
Kom dejen i skål, smurt med olivenolie. Dæk skålen med et låg eller rent klæde og stil til hævning i 1 time på køkkenbordet. Sæt derefter dejen i køleskabet natten over eller minimum 8-12 timer.
Næste dag
Sæt bagestålet i ovnen på en rist, og varm ovnen op til 275 grader varmluft en time før bagning.
Tag dejen ud af køleskabet og del dejen i to. Rul hvert stykke dej nænsomt ud til en lidt trekantformet oval der er smallere i den ene ende, uden at trykke luften for meget ud af dejen.
Placer hver oval på hvert sit stykke bagepapir. Skær et snit ned igennem midten af ovalen og derefter 3-4 snit ud fra hver af siderne. Snittet skal være inde for brødets kanter – se foto – så det danner et fint bladmønster. Træk let i brødet, så snittene bliver til huller i dejen.
Lad brødene efterhæve i 30 minutter på bagepladen. Pensl brødet med olivenolie og drys med krydderurter og flagesalt. Skrue ovnens temperatur ned til 225 grader og brug en bagespartel eller pizzaspade til at komme brødet i ovnen. Bag et brød ad gangen i 10-12 minutter til det er smukt gyldent og sprødt. Hold godt øje med det, for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Jeg har 2 gange bagt Fougasse brødet, og begge gange er dejen blevet meget lind. Jeg synes jeg følger opskriften meget nøjagtig så har du et forslag til hvad jeg gør forkert.
Jeg lader hævetiden i køleskabet være natten over, men kan det være den hævetid der er for lang.
Brødet smager rigtig godt, men jeg kan ikke få det til at lignet et blad fordi dejen flyder ud.
Hej Ellen
Det kan variere lidt efter meltype, prøv at skrue vandmængden ned til 425 g, så tror jeg den er fin til det du beskriver.
Jeg tror ikke det er hævetiden, der spiller en rolle.
Kh Ann-Christine