Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/foedselsdagsmorgen/

Fødselsdagsmorgen

foedselsdagsbord

Jeg har været tidligt oppe i dag og lavet søde hemmeligheder sammen med Johan og Julie, mens Martin sov dejlig (ræve)søvn og ventede på, at blive vækket med fødselsdagssang, masser af gaver og morgenbord.

Johan og Julie hjalp hinanden med at dække bord, pyntede med et væld af flag i hele huset, samt pakke de sidste gaver ind. Sammen har vi lavet pandekager – hele to slags, både de klassiske pandekager og boghvedepandekager (opskrift kommer på senere på ugen) – Hindbærsmoothie, æg en cocotte med svampe og skinke (den opskrift kommer også snart) samt lækre, lækre kanelsnegle.
Kanelsneglene havde jeg i øvrigt frosset ubagte ned, sidst vi lavede en portion. Perfekt til at lave nemme og hurtige friskbagte kanelsnegle til en mandag morgen fødselsdag.

foedselsdagsmorgen

foedselsdagsmorgenmad morgenbord

 

34 kommentarer
  • Majbrit skrev:
    8. april 2014 kl. 20:14

    Skulle jo bare lige herind forbi for nu skal der bages Valdemarsro pølsehorn :) og ….. Ja så bliver jeg da bare draget af de skønne billeder og historie dertil …. Så jeg kan slet ikke lade være med at læse :)
    Hjertelig tillykke med din mand og nøj et lækkert morgenbord… Wow
    Ha en god aften … Må hellere komme igang med de pølsehorn ;)
    Knus Majbrit

    • Ann-Christine skrev:
      9. april 2014 kl. 09:01

      Kære Majbrit,
      det er kun hyggeligt :) Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med pølsehornene :)
      Kh Ann-Christine

  • Sara Friis skrev:
    8. april 2014 kl. 17:45

    Det lyder virkelig lækkert!
    Når du fryser kanelsnegle ned, er det så før eller efter hævning? Skal der ændres noget i opskriften, eller fryses de bare, som de er?

    • Ann-Christine skrev:
      9. april 2014 kl. 09:00

      Det er bare lige når de er rullet sammen og skåret ud – så kommer de i en fryseboks og så i fryseren :)

  • Anita skrev:
    8. april 2014 kl. 12:40

    Jeg gentager lige; men hvor ser det bare lækkert og hyggeligt ud. Fint med flere forskellige slags pandekager; jeg har faktisk bagt din bananpandekager ofte her på det sidste… De hitter stort herhjemme :)

    • Ann-Christine skrev:
      9. april 2014 kl. 08:56

      Jeg elsker også variation, også at variere bananpandekagerne med forskellige krydderier og alverdens dejlig topping :) Dejligt du kan bruge opskriften også :)

  • Kristina kristensen skrev:
    8. april 2014 kl. 09:09

    Wow, hvor er det fint :) hvor er de smukke serviet ringe fra?
    -Kristina :)

    • Ann-Christine skrev:
      8. april 2014 kl. 09:41

      Tak :)
      Jeg ved faktisk ikke hvor de er fra … har haft dem i over 15 år ;)

  • Mor skrev:
    8. april 2014 kl. 08:59

    Det må have været SÅ dejligt med alle de hemmeligheder sammen med børnene. Og tænk at komme op til sødeste jer tre, og sådan et fint bord med alskens lækkerier..
    Martin må have følt sig særligt kærligt forkælet ! :-)

    • Ann-Christine skrev:
      8. april 2014 kl. 09:41

      Det gjorde han også – og vi hyggede os meget med at gøre det lidt festligt fra morgenstunden :)

  • Verdensdamen skrev:
    8. april 2014 kl. 07:54

    Nøj, hvor ser det lækkert ud – det gad man da gerne vågne op til på ens fødselsdag:-)

    Nu skriver du godt nok det med at fryse kanelsneglene ned, er det så før eller efter de har hævet?

    • Ann-Christine skrev:
      8. april 2014 kl. 09:42

      Ja, ikke ;)
      Jeg har svaret lidt længere oppe i kommentarfeltet på det med de frosne snegle – se svar til Maria :)

  • 7. april 2014 kl. 21:39

    Mmm hyggeligt fødselsdagsbord – der er ikke noget bedre end at hygge lidt ekstra for fødselsdagsbarnet – hvad enten det er et stort eller lille barn ;0)
    Tillykke med manden – og god aften

    • Ann-Christine skrev:
      8. april 2014 kl. 09:43

      Mange tak, og ja – fødselsdage er bare altid dejlige og skal fejres på bedste vis :)

  • sara skrev:
    7. april 2014 kl. 20:15

    Ja det ser godt nok dejligt ud – stort tillykke til din husbond :)

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 20:27

      Mange tak, Sara!
      – det var en fin lille morgenfest :)

  • Pernille Lauritsen skrev:
    7. april 2014 kl. 18:28

    Hvordan gjorde du med de frosne u bagte kanelsnegle? Havde du tøet dem op i forvejen, eller satte du dem direkte i ovnen?

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 20:26

      Disse var tøet op i køleskabet, men har også tidligere prøvet med direkte fra frys til ovn.
      Begge dele fungere, men med et lille plus til optøning inden ;)

  • Lene B skrev:
    7. april 2014 kl. 18:12

    nøj, hvor ser det bare hyggeligt ud, det kan man sandelig kalde et fødselsdagsbord, og manden må da være blevet VILDT glad…. jeg kan lige se dine 2 begejstrede børn, uden at kende dem, være helt elektriske for at vise ham det…….. ha ha.

    hip hip hurra.

    kh Lene. :0))

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 20:25

      Du har helt ret – og de ELSKER det!
      Fester og søde overraskelser i det hele taget ;) Det er efterhånden halvdelen af fornøjelsen at de er så begejstrede ;)

  • Tine skrev:
    7. april 2014 kl. 17:12

    Ja det ser da dejligt ud.
    Hvad er det for blomster der er på bordet? De ser så lette og luftige ud.

    Kh Tine

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 20:24

      Jeg tror næsten at det er lyserøde brudeslør – elsker også de florlette blomster. De er så forårsfine :)

  • Marie skrev:
    7. april 2014 kl. 16:08

    Hvor ser det fantastisk hyggeligt ud! Fødselsdag er det bedste! Og det er næsten mest fantastisk når det er en hverdag, som man så har en virkelig god grund til at gøre ganske anderledes og fantastisk! Hvor ville jeg dog gerne op til sådan et bord og familie på søndag hvor det er min tur! Meen.. når man er i Spanien, og familien er i Danmark, så må man jo finde på andre hyggelige ting! Jeg må også lige høre; Kanelsneglene – hvornår tog du dem op? De kom vel ikke direkte fra fryser til ovn? Har de sovet i køleskabet eller hvordan? :)

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 20:24

      Jeg er også ellevild med dem :)
      Jeg håber du stornyder Spanien rigtig meget også – der må også være mange muligheder for at lave små særligt rare øjeblikke for sig selv.
      Mht kanelsneglene, så har disse overnattet til optøning i køleskabet. Men jeg har også tidliger prøvet bare at hive et par stykker fra fryseren direkte i ovnen. Begge dele fungere fint, dog hæver de en smule bedre når de lige får lov at tø langsomt op.
      Verdens bedste trick – fungere også super til cookies ;)
      Kh Ann-Christine

  • Christina skrev:
    7. april 2014 kl. 15:56

    Så hyggeligt det ser ud, og tillykke med manden :-)

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 20:21

      Mange tak, Christina :)

  • sanne skrev:
    7. april 2014 kl. 13:57

    Hvor ser det hyggeligt ud. Tillykke med manden og fortsat god fødselsdag.

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 20:21

      Tusind tak :)

  • Dorte/familiefletninger skrev:
    7. april 2014 kl. 12:48

    Hej Ann Christine
    Tillykke med husbond. Ser både flot og hyggeligt ud!

    KH
    Dorte

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 13:56

      Tusind tak, Dorte :)

  • Ann Steen Holmbech skrev:
    7. april 2014 kl. 12:17

    Hvor ser det hyggeligt ud, det har helt sikkert været en dejlig fødselsdagsmorgen. Jeg får helt lyst til selv at holde en fødselsdag, men den næste her i huset er først til august, det er til gengæld 1-års fødselsdag, så den skal ikke have for lidt med boller, kager og flag!
    Jeg er lidt nysgerrig på, hvad der er i den lyserøde flaske ved vandmelonerne? Er det sukker?
    Ann

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 12:28

      Vi har et par måneder herhjemme med masser fødselsdagsfejring, sjovt som det lige samler sig :) Det er ret hyggeligt!
      Kh Ann-Christine

  • Mette skrev:
    7. april 2014 kl. 12:09

    Bare det var mig der havde fødselsdag hjemme ved jer :-)
    Det ser bare SÅ hyggeligt ud.
    Hilsner Mette

    PS. Tillykke til din mand

    • Ann-Christine skrev:
      7. april 2014 kl. 12:25

      Mange tak :)
      Vi kan virkelig godt lide fødselsdage herhjemme – og han er ikke hjemme i aften, så vi har fejret ham i weekenden og her til morgen i stedet :) Super hyggeligt!
      Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.