Foccacia med spinat
Her får du min opskrift på lækkert foccacia med spinat, som er så lækkert at servere som madbrød og tilbehør til alt fra suppe til salater.
Jeg bager gerne brødet i et ovnfast fad, men man kan også sagtens lave små portionsbrød hvor de skønne foccacia er i mindre størrelse – perfekt til picnic og til madpakken. Her er der lidt lækker mozzarella fordel på brødet og det smager jo skønt, når man er begejstrede for lune ostebrød, men man kan undlade, hvis det ikke lige er sagen.
Prøv også: min lækre opskrift på osteboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Foccacia med spinat
- 4 dl vand
- 20 g gær
- 100 g grahamsmel
- 450 g hvedemel
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Derudover
- 125 g frossen spinat
- 100 g parmesan, friskrevet
- 2 fed hvidløg, presset
- 125 g frisk mozzarella
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 tsk flagesalt
- 2 spsk olivenolie, til brødet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dej
Rør gæren ud i en skål med vand.
Tilsæt olie, salt og grahamsmel og rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, rør det godt igennem til en lind dej og ælt derefter, til dejen er let klistret og blød.
Kom dejen i en ren skål og lad den hæve i 1 time på køkkenbordet med et rent klæde over.
Spinat
Kom frossen spinat på en pande og lad det tø op ved middelvarme. Rør, til al væden er fordampet. Tag panden af varmen og vend spinat med parmesan og hvidløg.
Foccacia
Beklæd et ovnfast fad på ca. 25 × 25 cm med bagepapir og tryk dejen ud i formen. Lad den hæve i 30 minutter.
Pensl dejen med lidt olivenolie og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene. Fordel klatter af spinatblandingen over og tryk det halvt ned i dejen. Riv den friske mozzarella i stykker og fordel over brødet, dryp med lidt olie og drys med timian og salt.
Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter og drys med lidt frisk timian inden servering.
Det ser virkelig lækkert ud, dette brød, men jeg kan ikke lide parmesan. Kan jeg erstatte det med noget andet? Hvad kan du foreslå?
Jeg er så vild med dine pizza-snegle med spinat, at de har været fast inventar i min fryser, men nu vil jeg gerne prøve noget andet – måske brødet her….
Hej Annette
Mange tak for din søde hilsen, så dejligt at høre du er vild med spinatsneglene :)
Jeg vil anbefale fx cheddar eller mozzarella – eller hvis du synes godt om den danske vesterhavsost, så er den også dejlig
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for svar, Ann-Christine. Brødet smager virkelig godt, men det skulle have meget længere tid i min ovn, inden det ikke var klægt i midten – så det var godt, du pointerede, at man skulle tjekke det. Det fik næsten dobbelt så lang tid.
Mange hilsner Annette Bo
Hvilken slags grahamsmel bruger du?
Jeg har fået købt en, som mere minder om rugmel, den suger nærmest al væde, og laver brødet meget “tæt”.
Toppingen på dette brød smager så godt, mums.
i øjeblikket fra skærtoft mølle, men det variere. Du kan prøve med mere hvedemel og mindre grahamsmel næste gang. Endelig kun så dejen stadig er blød og smidig når du sætter den til at hæve.
Kh Ann-Christine
Tak for skøn inspiration til dejlig aftensmad! ? Et lækkert madbrød!! ?
Hej
Vil bare lige fortælle, at dette brød smager fantastisk. Jeg bagte det til vores suppe i dag, og det var en stor succes. Tak for en skøn opskrift.
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
God weekend
Kh AC
Focaccia er det vist du mener?
Bruger di frisk eller tørgær?
Jeg bruger frisk økologisk gær, men du kan godt bruge tørgær, så skal du blot blande det i melet :)
Kh AC
Du har helt ret. Det er rettet nu :)