Flødestuvet spinat
Flødestuvet spinat smager fantastisk som tilbehør til mange retter. Jeg servere den gerne til alt fra de klassiske frikadeller til bagt laks og andre fiskeretter, samt til fx kylling. Både helstegt kylling, krydrede kyllinglår med sprødt skind eller krydrede kyllingebryst.
Det bliver spist med største fornøjelse af og er et evigt hit serveret ved mit spisebord.
Det smager også forrygende til en brunch med godt rugbrød eller surdejsbrød og pocheret æg eller et spejlæg til.
Prøv også: Opskrift på laks med sesam >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flødestuvet spinat
- 400 g spinat, skyllet og rengjort
- 1 dl vand
- 20 g smør
- 20 g hvedemel
- 1 dl mælk
- 1,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom spinaten i en gryde med kogende vand, kom låg på og kog spinaten i et minut. Sluk for varmen og lad spinaten stå i gryden med låget på.
Smelt smør i en anden gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk mælk i og rør derefter piskefløden i, varm op til kogepunktet under omrøring. Kom spinaten i, rør det godt igennem og smag godt til med muskatnød, fintrevet citronskal, salt og peber.
Dejlig opskrift. Nem at lave og meget velsmagende. Muskatnødden giver en dejlig fuldendelse.
Ville ikke køre efter en økologisk citron (Ret uøkologisk), så den har jeg tilgode.
Tak!
Hej Erik
Mange tak for din hilsen og fine feedback på opskriften
Kh Ann-Christine