Flødekartofler


Flødekartofler er en toplækker 80´er middagsret, som stadig – og altid – er et hit.
De skønne flødekartofler er nemme at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet, men passer sig selv i ovnen og så er de perfekt som tilbehør til rigtig mange kødretter, salater og på en buffet.
Her får I min version af flødekartofler, som er noget så lækker – og del endelig jeres tips og tricks til ‚de perfekte flødekartofler‛ – selv om den er så enkel, så kan retten alligevel varieres temmelig meget og det er hyggeligt når vi kan inspirere hinanden.
Prøv også: min opskrift på råstegte kartofler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flødekartofler
- 1 kg kartofler
- 1 æg, sammenpisket
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- 0,50 liter piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, lidt revet
- 1 tsk frisk timian, finthakket
- 1 tsk sød paprika
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, hvorefter de anrettes sammen med løg på det smurte ovnfaste fad.
Pisk ægget godt sammen og rør sammen med piskefløden til det er helt ensartet i konsistensen. Kom presset hvidløg og krydderierne i og rør det sammen. fordel blandingen over kartoflerne.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag dem i 60-70 minutter eller til kartoflerne er møre.
Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet hen over det ovnfaste fad – det hindre at overfladen bliver for mørk. Men beregn i så fald gerne 10 minutters længere bagetid.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa, jeg lavede opskriften til punkt og prikke, piskede fløden med ægget med en håndmixer på fuld knald i 3 minutter da jeg kunne læse mig til i kommentarerne at det kunne have stor effekt på teksturen hvis man sjuskede.
Jeg oplever som andre også en lidt spøjs tekstur ift hvad jeg forventer af flødekartofler.
Jeg ser du skriver at det ikke plejer at ske hvis man pisker ordentligt, men det jeg har lavet ligner ret meget det på billedet du har vedhæftet til opskriften, med de små klumper og sådan.
Det er egentlig hverken kritik eller ros, det er som du selv skriver en smagssag, jeg ville bare smide mine tanker herind så andre var informerede og kunne studere billedet (lidt bedre end jeg har) for at se om det er noget for dem.
Hilsen Christoffer
Hej Christoffer
Mange tak for din fine feedback og du må endelig blot undlade ægget næste gang, så får du en anden og mere cremet konsistens.
Kh Ann-Christine
Kan de laves dagens før uden at blive tilberedt (og kommes på køl) også komme i ovnen ?
Hej Maria
ja, det kan man sagtens, så vil jeg blot anbefale at undlade æg og sørg endelig for at kartoflerne er helt dækket af fløde.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg endte op med en gang kartofler svøbt i røræg. Jeg piskede ellers det hele godt igennem. Ungerne var ikke helt tilfredse