Flapjack


Flapjack er en herlig hapser og dejligt nemme at bage – fx sammen med børnene i køkkenet.
De kan bikses sammen af havregryn, smør, farin og lidt sirup og så kan de derudover opgraderes med hvad man lige har lyst til, jeg forslår lækre valnødder og mørk chokolade i dagens omgang flapjacks.
Perfekte til en kop kaffe, en kop te og en eftermiddagsstund med brætspil og hyggetid. Simpelthen så hyggeligt at samles om – og en perfekt plan for en skøn weekend eftermiddag ♡
Prøv også: min opskrift på fantastiske cookies >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flapjack med chokolade
- 150 g finvalset havregryn
- 30 g mørk chokolade, finthakket
- 20 g pistaciekerner uden salt, finthakkede
- 40 g valnødder, finthakkede
- 100 g brun farin
- 1 knivspids salt
- 100 g smør
- 3 spsk ahornsirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vend havregryn, chokolade, pistacie, valnødder, brun farin og salt sammen.
Smelt smør ved lav varme i en gryde. Tag gryden af varmen og rør ahornsirup og havregrynsblandingen i.
Fordel dejen i en lille form på ca. 20×20 cm beklædt med bagepapir. Glat massen ud og tryk den lidt sammen i fadet.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Køl af og skær i firkanter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Uhhh, faldt lige over denne opskrift. Ser lækkert ud. Kan jeg bruge honning i stedet for ahornsirup? Vh Heidi
Ja, det kan du godt.
God fornøjelse
Kh AC
Hejsa.
Vi er kæmpe fans af mange af dine opskrifter! ? Og denne er én af dem. Men de bliver meget hårde. Jeg har givet dem 15 minutter i ovnen men stadig samme resultat. Har også puttet mere havregryn i, men så smuldrede de bare mere. Nogen tips til at få en smule blødere flapjacks? Vi bruger i øvrigt usaltede cashewnødder og tranebær – det er super lækkert! ❤️?
Hej Maria,
Tusind tak for din søde hilsen.
Kan det måske være du trykker dem ‘for’ hårdt sammen inden bagning? Det er næsten det eneste jeg kan komme på, som kan gøre at du måske oplever dem som meget hårde.
Kh AC
Hmmm, det troede jeg at man skulle da der står “tryk dejen godt ud” i opskriften, men du mener måske bare at den skal bredes ud i formen? ?
Jeg ved heller ikke om det er der den ligger … men tænker det måske kan være et definationsspørgsmål hvor hårdt den skal presses :)
Vi må lave en video med den på et tidspunkt
Kh AC
Hej.
Hvordan opbevarer du flapjacks? Og hvor længe kan de holde sig?