Fladbrød med hummus og aubergine
Fladbrød med fritterede auberginer, hummus og syltede peberfrugter og rødløg. Det er så lækkert og skøn vegetariske søndagshyggemad.
Jeg er vild med cremet hummus, som smager så lækkert som tilbehør til mange retter, som dip, smørepålæg og i sandwich. Her er den lækre dip serveret med friterede smagfulde auberginer og grønt fyld i hjemmebagte fladbrød.
Slow food til en langsom og hyggelig weekenddag – man kan dog sagtens komme lidt nemmere om ved det, se mine tips under opskriften.
Prøv også: opskrift på bagt gnocchi i krydret tomatsauce >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fladbrød med hummus og aubergine
- Fladbrød
- 15 g gær
- 400 g stuetempereret vand
- 550 g hvedemel
- 10 g salt
- 10 g sukker
- 2 spsk olivenolie
- Hummus
- 1 spsk tahin
- 2 spsk citronsaft
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 koldt vand
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Syltede rødløg og peberfrugt
- 1,50 vand
- 2 æblecidereddike
- 50 g sukker
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 rødløg, i ringe
- 2 rød peberfrugt, i tynde strimler
- fritteret aubergine
- 1 aubergine, i tern
- salt
- 1 dl olivenolie
- Til servering
- 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
- 1 rødløg, i tynde både
- 70 g rucola, eller blandet salat
- 100 g feta, smuldret
- 1 spsk sriracha chilisauce
- 125 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fladbrød
Rør gær ud i en skål med vand. Kom salt, sukker og hvedemel i og rør dejen sammen på en røremaskine ved mellem hastighed i cirka 10 minutter, til dejen er glat, blød og smidig.
Kom dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve i 30 minutter på køkkenbordet, sæt derefter dejen i køleskabet i 10-18 timer.
Del dejen i det antal fladbrød du skal lave. Form runde boller. Smør køkkenbordet med lidt olie og rul hver bolle ud til et ca 2 mm højt fladbrød. Varm en pande op ved middel varme og bag brødene et par minutter på hver side til de er bløde, luftige og har fået en let lysebrun farve.
Hummus
Kom tahin og citronsaft i en blender og kør i et minut. Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut. Kom gerne en isterning ved, det gør hummussen endnu mere cremet. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Smag til med citron, olie, salt og peber.
Syltede rødløg og peberfrugt
Kog vandet op i en gryde, kom æblecidereddike, sukker, salt og peber i og rør til sukkeret er opløst. Kom løg og peberfrugter i. Kom på glas og lad det køle hele af.
Friterede aubergine
Vend auberginerne med salt i en skål og lad dem trække væde i 30 minutter.
Tryk væden fra auberginerne og dup dem tørre. Kom olie på en pande og varm op ved lidt over middelvarme. Olien skal være godt varm, så auberginen syder når den kommer i olien.
Rist auberginetern på panden under konstant omrøring til de har en fin stegeskorpe. Det kan være nødvendigt at tilføje lidt ekstra olie. Sæt auberginetern til side på en tallerken med fedtsugende papir.
Servering
Server fladbrød med hummus, fritterede aubergine, grøntsager, feta og sriracha.
Vedr. fladbrød med hummus og aubergine, så vil det være hensigtsmæssigt hvis der stod i oversigten at auberginen skal være i tern. Ellers står dette kun længere ned og inde i forklaringen.
Tak for at gøre mig opmærksom på at jeg havde glemt at skrive det på auberginen da jeg skrev min opskrift ind, det er tilføjet nu.
Kh Ann-Christine