Fladbrød


Lækre bløde fladbrød som er skønne til alt fra gyros til wraps, souvlaki og som madbrød. Sammen med en portion god tzatziki og grønt fyld, så kan man fylde dem med alt fra grillet kød, til krydret kylling, falafler og salat.
De smager så skønt og er dejlige at have i fryseren, så det kan virkelig betale sig at lave en større portion, nu man er i gang – så er der nemme fladbrød til hurtig aftensmad en anden god gang.
Jeg rører dejen sammen aftenen før jeg skal bage fladbrødene, det giver den allerbedste smag, men i tips under opskriften er der hjælp at hente hvis du gerne vil lave fladbrød uden koldhævning.
Prøv også: min opskrift på tzatziki >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fladbrød
- 15 g gær
- 4 dl vand, stuetempereret
- 550 g hvedemel
- 10 g salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med vand.
Kom salt, sukker og hvedemel i og rør dejen sammen på en røremaskine ved mellem hastighed i cirka 10 minutter, til dejen er glat, blød og smidig.
Kom dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve i 30 minutter på køkkenbordet, sæt derefter dejen i køleskabet i 10-18 timer.
Del dejen i det antal fladbrød du skal lave. Form runde boller. Smør køkkenbordet med lidt olie og rul hver bolle ud til et ca 2 mm højt fladbrød.
Varm en pande op ved middel varme og bag brødene et par minutter på hver side til de er bløde, luftige og har fået en let lysebrun farve.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan man lave dem aftenen før brug, altså godt 24 timer før og så bare lade dejen stå i køleskabet til man er klar til at bruge den?
Ja, det kan du fint, brug i så fald 10 g gær
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nu har jeg prøvet at lave disse fladbrød med langtidshævning den ene gang og med bagepulver versionen den anden – vil ikke anbefale at lave dem med bagepulver, de får en hel anden konsistens som ikke er så smagsfuld. Til gengæld smager den langtidshævede version hammer godt!
Mange tak for din fine hilsen og feedback :)
Jeg er helt enig i at bagepulverversionen er en nødløsning, den langtidshævede topper den på både smag og konsistens
Kh Ann-Christine
Dem vil jeg prøve ;-)
Må jeg spørge, om du har et god råd til, hvordan man nemmest laver alle klar på en gang til servering? Altså hvis man bruger et par minutter på hvert brød, når de første jo at blive kolde, inden de sidste er færdige. Pakker man dem i staniol for at holde dem fugtige? Eller i viskestykke? Eller i ovn, mens man laver de resterende – eller en kombi 😉?
På forhånd tak for hjælpen ;-)
GH/ Susanne
Jeg lægger dem bare i en bunke på en tør pande, sat på laveste varme og vender bunken med jævne mellemrum, mens jeg steger dem alle. Så holde de alle sig bløde og lune
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine