Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fladbroed/ Brød Brød og Boller, Buffet, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Madbrød, Madpandekager og madvafler, Mellemøstens køkken, Mexicansk, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Fladbrød

Lækre bløde fladbrød som er skønne til alt fra gyros til wraps, souvlaki og som madbrød. Sammen med en portion god tzatziki og grønt fyld, så kan man fylde dem med alt fra grillet kød, til krydret kylling, falafler og salat.

De smager så skønt og er dejlige at have i fryseren, så det kan virkelig betale sig at lave en større portion, nu man er i gang – så er der nemme fladbrød til hurtig aftensmad en anden god gang.

Jeg rører dejen sammen aftenen før jeg skal bage fladbrødene, det giver den allerbedste smag, men i tips under opskriften er der hjælp at hente hvis du gerne vil lave fladbrød uden koldhævning.

Prøv også: min opskrift på tzatziki >>

Fladbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M8
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 4 dl vand, stuetempereret
  • 550 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Kom salt, sukker og hvedemel i og rør dejen sammen på en røremaskine ved mellem hastighed i cirka 10 minutter, til dejen er glat, blød og smidig.

Kom dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve i 30 minutter på køkkenbordet, sæt derefter dejen i køleskabet i 10-18 timer.

Del dejen i det antal fladbrød du skal lave. Form runde boller. Smør køkkenbordet med lidt olie og rul hver bolle ud til et ca 2 mm højt fladbrød.

Varm en pande op ved middel varme og bag brødene et par minutter på hver side til de er bløde, luftige og har fået en let lysebrun farve.