Fiskesuppe
Hjemmelavet fiskesuppe er virkelig lækkert og selv om det naturligvis både kan tilberedes og spises året rundt, så synes jeg også at det er en virkelig skøn forårsret.
Jeg har brugt torsk og laksestykker i suppen, men her kan man helt frit variere alt efter hvilke lækre fisk, der er at finde hos fiskehandleren. Kulmule, lange, sej er virkelig lækkert i suppen, lige som en smule jonfruhummerhaler også vil være skønt i fiskesuppe.
Prøv også: min opskrift på moules frites >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskesuppe
- Fiskefond
- 1 kg fiskeben, eller torskehoveder
- 1 liter vand
- 4 stængler frisk timian
- 3 porre, finthakket
- 4 stængler bladselleri, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 fennikel, finthakket
- 2 dl hvidvin
- 1 tsk peberkorn
- Fiskesuppe
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 8 dl fiskefond, Gerne hjemmelavet jf ovenstående opskrift
- 1 gulerødder, skåret i tynde strimler
- 0,50 squash, skåret i tynde strimler
- 1 porre, skåret i tynde strimler
- 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 300 g torskefilet, sej, kulmule eller lign, skåret i tern
- 150 g laksefilet, skåret i tern
- 2,50 dl piskefløde
- 2 dl hvidvin
- 1 øko citron, fintrevet skal og saft herfra
- 1 håndfuld frisk dild, grofthakket + gem lidt til pynt
- sort peber, friskkværnet
- salt
- 1 spsk smør, + lidt olie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fiskefond
Kom alle ingredienserne til fiskefonden i en gryde og bring det i kog. Så snart der dannes skum på overfladen fjernes det med en ske, da det ellers vil gøre fonden grumset og uklar. Lad det simre i 20 minutter, hvor der løbende skummes af, sigt derefter fonden gennem en finmasket sigte. Kasser al fyldet og brug fonden til fiskesuppe.
Fiskefond kan sagtens forberedes i forvejen og holder frisk ca. 2 dage på køl eller 2 måneder på frost.
Fiskesuppe
Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie ved middelvarme til de er bløde. Tilsæt derefter fiskefond og hvidvin og bring den op til kogepunktet.
Tilsæt fløde, gulerod, squashporre og peberfrugt, samt fiske stykker skåret i tern. Lad suppe simre i 2 minutter, tilsæt en spsk smør og smag derefter den lækre fiskesuppe til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt, peber, dild og evt. ekstra fløde.
Jeg fik et fiskehoved, sidst min søn havde været på havet. Hovedet fra en havkat på 7 kg. Nu har vi lige fået en lækker omgang suppe. Fiskekødet fra hovedet blev brugt.
Jeg har dels lidt mere suppe og dels en omgang fond, der kommer i fryseren. Så masser af lækker mad på basis af et fiskehoved. Dejlig opskrift. Den skal bruges igen.
Dejligt at høre og hvor lyder det lækkert – og luksus med egen friskfanget fisk.
Kh Ann-Christine
Vi har lige lavet fiskesuppen til min datters fødselsdag. Vi valgte en nem løsning og brugte grønsagsbouillon sammen med frisk timian, hvidløg og løg som fond. Suppen blev stadig fantastisk, men tog kun en halv times tid at tilberede.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Har for første gang prøvet og lave fiskesuppe. Det blev bare godt . Tak for gode opskrifter og god inspiration. Mange hilsner fra en gammel husmor på 75 😁
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Kh Ann-Christine
Den ser mega lækker ud.
Men kan laksen være rå når den tages i eller skal den tilberedes forinden?
Hej Maiken
Al fisken tilberedes i suppen. Fiskestykkerne i tern skal blot have et par minutter. De må endelig ikke få for meget.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det ville da være synd at undvære alle de gode sager, fonden er kogt på. Kan man blende grøntsager og urter eller bare lade dem følge med fonden, som de er – over i fiskesuppen?
Jeg bruger gerne grøntsager der spiller på sidste vers og er lidt bløde og småkedelige – men stadig anvendelige. Dog vil jeg ikke selv foretrække at tage dem med i den gode fiskesuppe. Det synes jeg vil være synd – men det er jo blot en smagssag :)
Kh Ann-Christine
Jeg skal til at lave fiskefond og du skriver at den ikke må koge for længe.
Betyder det at man ikke kan koge fonden ind efter at fisk og urter er fjernet ? Jeg vil gerne have en kraftig fond.
VH
Anne Mikkelsen
Hej Anne, du kan godt koge den lidt ind efter fisk mv er taget fra. Vælg gerne en sauterpande eller lign med meget stort overflademål, så fordamper det hurtigst
Kh AC
Er opskriften til en hovedret og hvis den skal bruges til forret hvor meget skal man så regne med. Vi er 10 voksne.
Bruger dine opskrifter flittigt med stor glæde.
Ja, det er til en hovedret, til to voksne og to børn – så jeg vil tro den passer til en lille forret – med måske 1/2 gange ekstra fisk – til omkring samme portion til 10 voksne + brød til.
Tusind tak for din søde hilsen.
Kh AC
Hej :)
Hvis man bruger en færdiglavet koncentreret fiskefond, kan man da blot opløse et par spiseskeer i 1 L vand og tilsætte dette suppen i stedet?
Suppen har sådan et fint udtryk.
Mvh Julie
P.S. Jeg er meget begejstret for din blog opsætning – den er meget overskuelig og opskrifterne er super lækre og nemme at gå til!
Det skal jeg ikke kunne sige – det kommer nok meget an på hvilken fiskefond det er og smagen i den – men det er endelig at prøve det af og eksperimenter med det :)
– og mange tak for din søde hilsen og feedback! Hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Hvordan med hvidvin – hvornår skal det i? :-)
Så er den opdateret :) Tak for at gøre mig opmærksom på at det manglede i teksten
Hvor ser det lækkert ud – nu ved jeg hvad menuen skal stå på i morgen :-) Tak for en skøn og inspirerende blog!
Lækkert lækkert. Brugte sej og laks. Og fire stilke bladselleri i selve suppen fordi de var på lager 😃 puttede sej i sammen med grøntsagerne og gav det fem minutter inden laksen kom i. Det var SÅ lækkert. Tak for endnu en dejlig opskrift 🥰
Så skønt at høre :) Jeg håber det blev lækkert og mange tak for din søde hilsen.
Kh AC