Fiskelasagne
Denne fiskelasagne er en skøn måde at få spist en masse god fisk – og mine børn er vilde med retten, som bliver dejligt smovset og er fyldt med god smag.
Jeg bruger torsk og laks, samt rejer i denne fiskelasagne, men du kan også bruge andre varianter af fisk alt efter smag og hvad der lige er hos fiskehandleren den dag.
Spinatfyldet, tomatsaucen og mornaysaucen er uimodståeligt lækkert i så godt selskab med fisk og lasagneplader.
Prøv også: min opskrift på rødspætter med persillesauce >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskelasagne
- Tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Spinatfyld
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 500 g frossen spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- Mornaysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 125 g frisk mozzarella
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 drys muskatnød, fintrevet
- Derudover
- 250 g laks, skåret i grove tern
- 250 g torskefilet, skåret i grove tern
- 75 g rejer
- 9 lasagneplader
- 25 g rasp
- 30 g parmesan, groftrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Sauter løget i en sauterpande i olie, til de er bløde.
Tilsæt hvidløg, oregano, hakkede tomater og lad saucen simre svagt uden låg, mens du laver spinatfyldet og mornaysauce. Smag til med salt og peber.
Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie til de er bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem til den er helt tøet op.Tilsæt piskefløde, basilikum, samt friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk mælk i lidt efter lidt, mens saucen varmes op til kogepunktet.
Kom ost i og rør rundt til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Saml fiskelasagnen
Smør et ovnfast fad og læg skiftevis mornaysauce, spinat, tomat, fisk, lasagneplader i lag. Afslut med bechamelsauce og drys med lidt revet ost og en smule rasp.
Bag fiskelasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til lasagnepladerne er møre.
Har du erfaring med at lave den klar dagen før og først bage den den efterfølgende dag? Eller er det for risikabelt når det er fisk og skaldyr? Mange hilsner Marianne
Hej Marianne
Jeg vil ikke anbefale det, da jeg tror den bliver vandet og lidt kedelig af det – men jeg har ikke testet det.
I stedet ville jeg gøre alle delelementerne klar og opbevarer hver for sig, tomatsauce, spinatfyld og mornaysauce, så er retten nem og hurtig at samle inden bagning.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for hurtigt svar og dejlige opskrifter :)
kh Marianne
Hej
Kan den laves dagen før ???
Vh. Rita
Fisken er lækrest og saftigst når den er serveres helt friskbagt, men den smager også dejligt dagen efter :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg skal have gæster kl 14 juledag, går det an at samle lagsagnen før 14 og så først sætte den i ovnen kl 17?
Hanne
Ja, det kan du fint gøre.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tak for hurtig svar. Glædelig Jul til dig. Tak for dine skønne opskrifter.
Retten smager rigtig dejligt, men arbejdstiden er godt nok sat lavt. Jeg arbejdede udelukkende på denne her ret, og jeg blev ikke forstyrret, og det tog mig 1 time og 25 minutter fra start til lasagnen blev sat i ovnen. Og jeg vil mene, at jeg arbejder i et pænt gennemsnitligt tempo ;)
Kun én slags sovs i Fiskelasagne:
…mornaysauce, spinat, tomat, fisk, lasagneplader i lag. Afslut med bechamelsauce…
Hej Ann -Christine
Jeg havde tænkt mig at prøve kræfter med denne lasagne i morgen… hvad gør du med fisken i lagene? Skærer du det op i små stykker og mixer dem sammen?
Hej Mia,
Jeg skærer fisken i store tern a 2×2 cm eller skiver, synes den bliver bedst hvis man kan se fisken i retten
Kh AC
Tusindes tak for dit svar… det var også det jeg umiddelbart syntes lyder bedst. Glæder mig
Det smagte dejligt. Jeg tilføjede citronskal i sovsen. Yummi.
Men jeg tror lige du skal have redigeret arbejdstiden? :-)
jeg brugte nok 5 kvarter
Hej Ann-Christine
Rigtig god opskrift. Jeg laver den tit og børnene elsker den (3-5år).
Et lille tip til andre brugere af opskriften er. Hvis I bruger frostrejer (fra Grønland som kan anbefales), så tilsæt dem frosne i tomatsovse og kog med der. Det giver en helt fantastisk smag.
Det skal lige siges at jeg har skiftet laks ud rejer, da det er nemmere at få fingrene i hvor jeg bor.
igen mange tak for nogle gode opskrifter.
Bh,
Anders
Det vil vi prøve :)
mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og skønne hilsen, det er dejligt at høre
God weekend
Kh Ann-Christine
Super smagfuld lasagne med masser af lækker fisk – 5 stjerner! brugte grønne linse lasagneplader og den smagte helt fantastisk. Mvh Maria
Ciao! Elsker din fiskelasagne
Bruger iøvrigt altid din blok, hvis jeg henter opskrifter
Hilsen
Judy
hvor er det dejligt at høre, Judy ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Tak for dine altid rigtig gode opskrifter. Jeg kaster mig ud i denne lasagne til min gæster i morgen. Bliver de mon mætte nok eller ville det mon passe at putte en masse grøntsager i tomatsaucen, ligesom i din vegetar lasagne? Vi bliver 8 personer, så jeg tænker at lave en lidt større portion.
Bedste hilsener
Henriette
Hej Henriette,
Hvor lyder det som en skøn middag. Jeg vil synes det passer rigtig godt til opskriften her at supplere op med fx 1 groftrevet squash, 1 groftrevet aubergine og evt et par stænger bladsellseri, som vil passe rigtig godt i smagen til. Fiskelasagnen mætter også dejligt, så det skal nok blive en skøn middag.
Rigtig god fornøjelse til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Tusind tusind tak. Det er perfekt med de grøntsager i. Glæder mig til at gå i krig med den. Kan jeg lave den i eftermiddag og så varme den når de er kommet? Bliver lidt presset på tid idag, så tænkte om en mornay sauce mon går istedet for bechamel?
Kh.
Henriette
Hej Henriette,
Det kan du sagtens begge dele :)
God weekend
Kh AC
Den blev super god og gæsterne var ellevilde med den. Tak for hjælpen og endnu engang tak for alle sin fantastiske opskrifter. De er lige i skabet hver gang.
Så skønt at høre, Henriette – mange tak for tilbagemeldingen, dejligt at det blev lækkert :)
Hej!
Hvilken salat vil du anbefale ved siden af lasagnen? Den ser i øvrigt super lækker ud og jeg tænker at lave den til nogle gæster snart.
Tania
Denne gode grønne salat er altid god, og måske en lille skål salat af denne fennikelsalat med blåbær til.
Kære Ann-Christine,
For anden gang denne sommer serverer jeg denne lækre fiskelasagne for gæster. Til forret står den på din gazpacho.. Dejlig sommermenu, synes jeg. Mange tak for de fine opskrifter, du deler med os!
Bedste hilsener fra Mette
Hvor er det dejlig at høre, Mette :)
Tusind tak for din søde hilsen og jeg synes virkelig også det lyder som en ret perfekt sommermenu. Det tror jeg vi skal have en aften derhjemme i næste uge, når vi er hjemme fra Sverige igen :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for nok Danmarks bedste blog, jeg bruger den flere gange om ugen. Jeg skal indkøbe mit “livs lasagnefad” og ville høre om Pillivuytfadet her, i følge dig, er det absolut bedste?
Mine kriterier er, holdbarhed og DYBDE. Mit største udfordring har været at finde et fad, som er dybt nok til at man kan lave en reel lasagne og ikke bare en trist flad en :-)
Kh Amalie.
Hej Amalie,
Tusind tak, hvor er du sød! ♡
– jeg har ikke prøvet super mange forskellige lasagnefade, så det er ikke et kæmpe sammenligningsgrundlag jeg har :)
Jeg har to fade fra Pillivuyt som jeg bruger til lasagne og et fra Scanpan (mener jeg det er) som er med rist til og som også fungere rigtig godt som lasagnefad. Hvis jeg skulle vælge ‘mit livs lasagnefad’ som skulle være et der skulle holde for altid – så ville jeg selv vælge Pillivuyt. Dem jeg har er flittigt brugt og de ser stadig ud som nye. Er super nemme at gøre rent, er pæne til servering og kvaliteten er bare god – jeg er sikker på, at jeg bruger de samme fade om 20 år også :)
Jeg synes også, dybden er god – men den er nok nemmest at vurdere i en butik, om den er helt rigtig for dig.
Kh AC
Tusinde tak for svar – du er kanon! <3 Jeg må på fadjagt!
Rigtig god jagt :) Håber du finder det helt rigtige – det er jeg sikker på at du gør ♡
Super fint indlæg – kan dog ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, da vores ovn netop gik i stykker for en uge siden, og vi måtte lave lasagnen på grillen. Det fungerede glimrende, og var da også lidt af en øjenåbner :)Vi plejer nemlig altid at grille kød og grønt direkte.
I øvrigt dejligt med lidt inspiration til nyt køkkengrej – det er et virkelig flot fad – og jeg har ellers kun hvidt porcelæn:)
God sommer
Hvor pudsigt et sammentræf – og jeg kunne da godt lige forestille mig at man så hurtigt bliver motiveret til at eksperimentere lidt med fx lasagne på grillen. Det giver jo netop inspiration til at prøve en masse andet nyt også.
Tak for den søde hilsen og rigtig dejlig sommer til dig også :)
Kh AC
Ser super lækkert ud – det må prøves. Er det 200 grader varmluft ? Nyder dagligt din blog og er vild med dine øjebliksbilleder.
Kh Ulla
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak, Ulla :)
Jeg bager den vd 200 grader varmluft
Kh AC
Hvor lyder det lækkert!
Må jeg spørge (måske lidt dumt) – hvad er forskellen på at lave den i ovn og på grill? Kommer ‘grill-smagen’ med ind igennem fadet? Eller er det mere hyggen ved at lave sin mad på grillen, der tæller?
Bedste hilsner!
Hej Susanne,
Jeg synes umiddelbart det er mest hyggen ved at lave mad udendørs og på grill, der gør den store forskel i lige netop denne opskrift.
Men jeg synes det kunne være spændende at eksperimentere med rygesmuld ved madlavning i fad på grill, og på den måde tilføre en ny røgsmag til fx koteletter i fad, eller denne opskrift på enchiladas – tror det kunne blive ret godt :)
Kh AC
Hvor ser det dejligt ud! En lækker måde at få lidt mere fisk på menuen – den skal helt sikkert prøves! Jeg er vild med dine videoer, som får det til at se meget nemmere og mere overskueligt ud ift. når opskriften kun er på skrift. God sommer til dig og familien!
Hvor er det dejligt at høre at du synes godt om videoen også – det er jo et helt nyt format jeg bevæger mig ud i her. Vi er i fuld gang med at lære, og synes det er så sjovt. Glæder mig til at lave endnu flere :)
Kh AC
Hej
Super lækker opskrift og nyt med at lave den på grill, det skal da helt sikkert prøves, den fine brødkurv du har, hvor er den fra?
Hilsen Lene
Dejligt at høre :)
Det er en lille hævekurv, som jeg bruger som brødkurv – det er den nemlig bare så fin til også :) Den fåes i mange former og størrelser, prøv at google ‘hævekurv’
jeg fik min i gave for nogle år siden, så ved ikke hvor den er købt.
Kh Ann-Christine
Det ser virkelig lækkert ud! Er stor fan af dine videoer :-)
Jeg tror vi skal prøve den lasagne, har noget torsk i fryseren som min far har fanget. Har lige et ekstra spørgsmål, hvis der nu bliver noget tilbage, ved du så hvordan man skal gøre ift at genvarme resterne?
Mvh Marie
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Du kan sagtens genopvarme resterne. Det er lidt en skrøne at man ikke må det med fx spinat, men så længe spinaten har været varmet godt igennem ved høje temperaturer på første tilberedning, så er der ingen problemer med det.
God fornøjelse
Kh AC
Mums. Det ser lækkert ud. Fiskelasagne er bare så godt – især kombinationen fisk og spinat. Den kan vel også laves i en gasgrill?
Super film med fremgangsmåden?
Tusind tak :)
Den kan sagtens laves på gasgrill også, vil jeg da tro – hvis man kan grille med inddirekte varme på en gasgrill, så duer det i hvertfald fint. Vi har selv kun en lille transportabet gasgrill, så min erfaring er lidt begrænset der :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Det ser lækkert ud! Hvad for nogle rejer har du brugt? De ser store og fine ud.
Tak for din dejlige blog!
Mange hilsner fra Marianne
Hej Marianne,
Det er store grønlandske rejer fra frost, tøet op i køleskab.
Tak for den søde hilsen
Kh Ann-Christine