Fiskekager i bowl med ris, asiatisk mayo og grønt
Denne opskrift på fiskekager i bowl med kokosris, krydret asiatiske mayodressing og hvidløgsstegte grøntsager er en ny livret i min familie. Det er simpelthen sådan en lækker ret!
Fyldt med god smag fra hvidløg, ingefær, fishsauce, og de saftige fiskekager og den smovsede kokosris er helt uimodståelig sammen med de hvidløgsstegte grøntsager. Jeg kan varmt anbefale at sætte den på jeres madplan, selv har jeg planer om snart at servere den herhjemme ved mit middagsbord igen. Mums!
Prøv også: opskrift på ovnbagte grøntsager >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskekager i bowl med ris, asiatisk mayo og grønt
- Kokosris med ingefær
- 10 g ingefær, fintrevet
- 3 dl basmati ris
- 400 ml kokosmælk
- 1 dl vand
- 0,50 tsk salt
- 1 tsk sesamolie
- Asiatiske fiskekager
- 500 g torskefilet, finthakket
- 50 g pankorasp
- 2 spsk rød karrypasta
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 spsk fishsauce
- 2 æg
- 1 forårsløg, finthakket
- 1 tsk salt
- Hvidløgsstegte grøntsager
- 400 g pak choy, groftstrimlet
- 2 gulerødder, halveret og i skiver
- 1 squash, halveret og i skiver
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk soja
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk sesamolie
- Asiatisk mayo
- 75 g mayonnaise
- 1 tsk fishsauce
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 øko lime, fintrevet skal
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 20 g sesamfrø
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kokosris med ingefær
Kom olie og ingefær i en gryde og sauter ingefær ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt kokosmælk, vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på.
Asiatiske Fiskekager
Kom alle ingredienserne i en stor skål og rør det sammen til en god fast fars.
Form fiskekagerne og steg dem på en varm pande med olie ved middelvarme i 5 minutter på hver side eller til de er sprøde uden på og gennemstegte.
Hvidløgstegte grøntsager
Varm en pande op med olie og steg gulerødder og squash ved middelhøj varme i nogle minutter til squashen har stegeskorpe. Kom pak choi og hvidløg på panden og lad det sautere i et minutstid. Smag til med soja og peber.
Asiatisk mayo-dressing
Rør mayonnaise med fishsauce, hvidløg, ingefær og smag til med fintrevet limeskal og friskkværnet peber.
Servering
Anret med ris på tallerkener, hvidløgsstegte grøntsager, fiskekager og asiatisk mayo. Drys med lidt sesamfrø og finthakket bredbladet persille.
Hvad er dit bedste forslag til erstatning af Pak Choi, som jo, selv i ret velassorterede grøntafdelinger kun fås med ujævne mellemrum?
Hej Cecilie
Når jeg ikke kan finde Pak Choi, så plejer at jeg oftest at erstatte med spinat eller med grønkål, alt afhængig af årstiden
Kh Ann-Christine
Ser super godt ud. Kan man for nemhedens skyld bruge en færdighakket fiskefars, og i så fald er der så noget man skal undlade af ingredienser fra opskriften?
Jeg har ikke testet det af, så det må komme lidt an på en prøve. Tilsæt smagsgiverne og nøjes måske med et enkelt æg og lidt mindre panko.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud! Er det bare mig der ikke kan finde kokosmælken i fremgangsmåde? Altså skal risen koges i det?
Mange tak, kan virkelig varmt anbefales :)
Ja, risen skal koges i kokosmælk og vand.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine