Fiskefrikadeller med remoulade og råkostsalat


Hjemmelavede fiskefrikadeller er virkelig lækkert og altid et hit hos min familie, når jeg servere dem med hjemmelavet remoulade, råkost og kartofler.
Jeg laver fiskefrikadeller af både torsk og laks, det giver en skøn smag så fylder jeg lidt grønt i, lidt dild og lidt piskefløde, som er den hemmelige ingrediens, der gør dem helt uimodståeligt lækre.
Prøv også: min bedste opskrift på æggekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskefrikadeller med remoulade og råkost
- Fiskefrikadeller
- 1 rødløg
- 0,50 squash
- 300 g torskefilet
- 300 g laks, uden skind
- 2 æg
- 1 håndfuld frisk dild
- 40 g hvedemel
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Remoulade
- 2 spsk mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 dl pickles
- 0,50 tsk mediumstærk karry
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Råkost
- 3 gulerødder, groftrevet
- 2 æble, groftrevet
- 0,50 citron, saft herfra
- 1 spsk honning
- 1 spsk solsikkekerner
- 2 spsk rosiner
- Til servering
- 1 kg kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 1 knivspids sød paprika
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kartoffelbåde
Skær kartoflerne i både og vend dem i olie, salt, og paprika og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Fiskefrikadeller
Kom løg og squash i en foodprocessor og kør, til det er finthakket. Tilsæt resten af ingredienserne – dog ikke smør og olie. Kør kort, til farsen er samlet og har den ønskede konsistens.
Sæt fiskefarsen i køleskabet i en halv times tid, så den kan samle sig og trække smag.
Steg fiskefrikadellerne i olie og smør på panden ved middelvarme, til de er gennemstegte og gyldne og sprøde på begge sider.
Remoulade
Bland alle ingredienserne sammen og smages til.
Råkostsalat
Bland citronsaft og honning, vend derefter de groftrevet æbler heri.
Tilsæt resten af ingredienserne og server straks.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Brug lyssej i stedet for laks
Kan man erstatte hvedemel med blendede havregryn?
Hej Louise
Ja, det kan man fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er normalt stor fan og plejer at sige.. Valdemarsro, så kan det ikke gå galt. Men disse deller blev desværre utroligt bløde – pga. Squashen tænker jeg.
Efter første portion, prøvede jeg at tilsætte havregryn ( ret meget), det gjorde dem lidt mere faste i farsen, men den færdige delle var stadig meget blød. I håb om at få et lidt bedre resultat puttede jeg dem i ovnen efter pandestegning, det hjalp ikke. Nu var de blot også bløde udenpå. Til sidst fik de en tur i airfryer- så var de sprøde igen men stadig alt for bløde i midten.. øv. Øv
Så ærgeligt, for jeg synes de bliver så gode og lækre :)
Det kan variere hvor meget væde der er i en squash + størrelsen af squashen kan selvfølgelig også spille en rolle. Jeg bruger en alm økologisk supermarkedsstørrelse i mine opskrifter hvor der står squash i antal.
Kh Ann-Christine