Fiskefrikadeller med remoulade og råkostsalat
Hjemmelavede fiskefrikadeller er virkelig lækkert og altid et hit hos min familie, når jeg servere dem med hjemmelavet remoulade, råkost og kartofler.
Jeg laver fiskefrikadeller af både torsk og laks, det giver en skøn smag så fylder jeg lidt grønt i, lidt dild og lidt piskefløde, som er den hemmelige ingrediens, der gør dem helt uimodståeligt lækre.
Prøv også: min bedste opskrift på æggekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskefrikadeller med remoulade og råkost
- Fiskefrikadeller
- 1 rødløg
- 0,50 squash
- 300 g torskefilet
- 300 g laks, uden skind
- 2 æg
- 1 håndfuld frisk dild
- 40 g hvedemel
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Remoulade
- 2 spsk mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 dl pickles
- 0,50 tsk mediumstærk karry
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Råkost
- 3 gulerødder, groftrevet
- 2 æble, groftrevet
- 0,50 citron, saft herfra
- 1 spsk honning
- 1 spsk solsikkekerner
- 2 spsk rosiner
- Til servering
- 1 kg kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 1 knivspids sød paprika
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoffelbåde
Skær kartoflerne i både og vend dem i olie, salt, og paprika og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Fiskefrikadeller
Kom løg og squash i en foodprocessor og kør, til det er finthakket. Tilsæt resten af ingredienserne – dog ikke smør og olie. Kør kort, til farsen er samlet og har den ønskede konsistens.
Sæt fiskefarsen i køleskabet i en halv times tid, så den kan samle sig og trække smag.
Steg fiskefrikadellerne i olie og smør på panden ved middelvarme, til de er gennemstegte og gyldne og sprøde på begge sider.
Remoulade
Bland alle ingredienserne sammen og smages til.
Råkostsalat
Bland citronsaft og honning, vend derefter de groftrevet æbler heri.
Tilsæt resten af ingredienserne og server straks.
Brug lyssej i stedet for laks
Kan man erstatte hvedemel med blendede havregryn?
Hej Louise
Ja, det kan man fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er normalt stor fan og plejer at sige.. Valdemarsro, så kan det ikke gå galt. Men disse deller blev desværre utroligt bløde – pga. Squashen tænker jeg.
Efter første portion, prøvede jeg at tilsætte havregryn ( ret meget), det gjorde dem lidt mere faste i farsen, men den færdige delle var stadig meget blød. I håb om at få et lidt bedre resultat puttede jeg dem i ovnen efter pandestegning, det hjalp ikke. Nu var de blot også bløde udenpå. Til sidst fik de en tur i airfryer- så var de sprøde igen men stadig alt for bløde i midten.. øv. Øv
Så ærgeligt, for jeg synes de bliver så gode og lækre :)
Det kan variere hvor meget væde der er i en squash + størrelsen af squashen kan selvfølgelig også spille en rolle. Jeg bruger en alm økologisk supermarkedsstørrelse i mine opskrifter hvor der står squash i antal.
Kh Ann-Christine
Kan dine fine fiskefrikadeller holde til ca. 3 eller fire uger i fryseren uden at miste smagskvalitet?
Ja, det kan de godt, men er nu allerbedst frisklavede :)
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Jeg søger tit dine opskrifter og er glad for dem. Nu til et spørgsmål:
Mine fiskefrikadeller smager godt, men bliver altid flade, jeg ville så gerne have dem lige højere. Til 500 gr fars tilsætter jeg et æg, ingen fløde eller anden form for væde. Jeg bruger soja, fiskesovs og rød karrypasta + friskrevet ingefær. Men de bliver altid flade som pandekager.
Venlig hilsen
Vivi
Hej Vivi
Det lyder til at farsen bliver for våd, så prøv med hvedemel til farsen er mere fast og ikke flyder ud under stegning.
Kh Ann-Christine
Jeg havde mørksej og kuller og fulgte din opskrift ellers.
Super opskrift. Tørret dild kan også gå an.
Mange tak for dit fine tip og tilbagemelding på opskriften
Det er jeg glad for at høre.
Kh Ann-Christine
Fandt opskrift på google, bedste deller jeg har fået i lang tid, ved ik om det er Zucchini / squash + dild som gør så meget, de var lækkre luftige.
Jeg sprang dog fløden over :)
Men de var stadig fantastiske. :)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
allerførst: tusind tak for din fantastiske hjemmeside med altid dejlige og pålidelige opskrifter.
Jeg bor i London og skal holde en lille julefest, hvor jeg vil servere dine skønne fiskefrikadeller for mine engelske venner. Men jeg ville lave dem i “bite size” størrelse, så man kan spise dem som canapeer. Og i den forbindelse vil jeg rigtig gerne have dit råd: tror du, jeg kan fryse dem efter jeg har stegt dem, tø dem op og blot lune dem i ovnen på dagen? Andre opskrifter siger man kan fryse fiskefrikadeller før man steger dem…men det ville være dejligt hvis det var muligt at stege dem på forhånd?
Hej Stine
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter
Jeg har ikke prøve at fryse dem, men det tror jeg da umiddelbart vil kunne lade sig gøre. Prøv evt med en lille portion for at se om du er tilfreds med dem efter optøning og de er lunet. Så er du på den sikre side :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Det ser lækkert ud.
Der står 0,50 Squash, betyder det en halv squash?
Mvh
Thomas
Ja, det er en 1/2 squash
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
i min barndom kom man rå revne kartofler i fiskefarsen –
for øvrigt også rå revne kartofler i frikadellefarsen.
Kartoflerne gav nogle dejlige saftige, sprøde deller.
Det vil glæde mig meget, hvis du har et forslag på en opskrift til begge dele?
Kære Christa B
Du kan sagtens komme lidt groftrevet kartoffel i både min opskrift på frikadeller og fiskefrikadeller. Blot vrid de groftrevede kartofler godt for væde og kom evt lidt ekstra mel i, hvis farsen bliver for våd.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Er det ikke en fejl, at der står 1 teskefuld salt til 600 gr. fiskefrikadeller? Jeg prøvede med 3, men selv det var for lidt. Fisk skal have meget mere salgt, end man skulle tro.
Kan man få kjøpt ferdig laget fiske frikadeller i Norge, og eventuelt hvor. Takknemlig for svar. Med vennlig hilsen Øyvind
Kære Ann-Christine.
Må jeg gøre dig opmærksom på et helt formidabelt produkt.
‘Cervera Luksus Remoulade Puré.
PICCALILLY.
Findelt til remoulade’.
Et helt fantastisk dansk produkt og firma der også laver andre ting som Chutney, Picles, Kapers og Ravigotti (Fantastisk i en dressing) o.a.
Jeg blander pureen med creme fraiche og mayonaise og tilsætter en anelse sukker.
Den bedst remoulade-‘sauce’ man kan tænke sig til fiskefrikadeller og fiskefiletter.
Og btw alle Cervera’s produkter forhandles hos Fortnum & Maison i London – så bliver det vist ikke finere.
Kh fra Birgitte
PS Nyder dine opskrifter !!!
Hej Birgitte,
– jeg er helt helt enig, det er et skønt produkt ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Elsker din blog. Der er altid noget der frister fra madplanen, og hyggeligt at følge jeres dejlige projekter fra have og sommerhus. Håber I får et dejligt forår og sommer med dejlig udeliv.
Vh Helga Schouboe
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Fiske frikadeller: jeg brugte 360 gr torsk , 350 gr laks 3 æg 2 extra gulerødder tørret dild lidt fiskesovs/fond , mangler : citron skrald og Kapers
Hej igen AC,
Hvor mange frikadeller tror du kommer ud af dine opskrift?
Kh, Joan
Hej Joan,
Jeg vil tro omkring 20 stk, i den størrelse på billedet.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Tak for en rigtig god hjemmeside med rigtig mange gode opskrifter.
Jeg har kikket på dine opskrifter vedr. hotdog.
Vi skal holde fest for 34 pers. og natmaden skal være ristet hotdog. Vi har lejet en pølsevogn. Men jeg vil gerne lave din opskrift på brød og ristet løg – syltet rødløg og remoulade.
Jeg vil selvfølgelig gerne kunne lave det hele et par dage i forvejen, så der ikke bliver stress på;-)
Kan det lade sig gøre?
KH Lene
Kære Lene,
Det lyder da bare rigtig hyggeligt og hotdogs er jo bare et hit som natmad :)
Brødene kan snildt fryses ned, og bare lunes inden servering. Syltet rødløg kan sagtens laves 2-3 dage før, ligesådan med remoulade.
De ristede løg … de er lidt mere besværlige. Jeg laver dem altid lige inden servering, for så er de sprøde og smager bedst. Jeg synes næsten du skal teste det. Prøv at lave bare et halvt løg, og opbevar dem i en lufttæt beholder i 2 dage og se om du synes det går an. Jeg har ikke selv testet det – så det må komme lidt an på en prøve :)
Rigtig god fornøjelse – jeg håber I får en skøn fest
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg så glad for at jeg har fundet din fantastiske hjemmeside. Så har jeg lidt mindre hjem-ve når jeg sidder i mit hus i England og surfer dine dejligt sunde opskrifter.
Jeg ville lige høre… De der yummy kartoffelbåde. Kan man bruge nye kartofler og hvor længe gav du dem i ovnen? De ser meget mere lækre ud end når jeg laver dem, sådan dejligt crispy.
Hej Mette,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er også glad for at du fandt vej herind, det er så hyggeligt at tænke på at der sidder læsere fra andre steder end Danmark og læser med også :)
Jeg tror sagtens du kan lave disse af nye kartofler, det har jeg selv haft succes med et par gange. Bare vend dem godt i olie og lidt flagesalt og så i ovnen ved 200 grader varmluft i 30-40 minutter. Hold endelig øje med dem og vend dem et par gange undervejs.
Kh Ann-Christine
Hvis du lægger de nye kartoffelbåde i saltvand nogle timer, så bliver de med garanti sprøde. Dup dem tørre, og vend i olie uden salt. Vh Else Frederiksen
PS. Tak til Valdemarsro for skønne opskrifter
Tak for et godt tip Else!
Dejlige deller, elsker også de hjemmerørte og især med hjemmelavet remoulade, uhm jeg fik lavet det med vores grønne tomater og blomkål. Ha en dejlig dag og tak for opskrifterne:-)
Det lyder som skønt tilbehør til fiskefrikadeller :) Rigtig god dag til dig også!