Fiskefingre
Hjemmelavet fiskefingre er så lækkert og med to børn som er meget begejstrede for fisk, så er dette lidt af en livret herhjemme hos os.
Det er super nemt at lave fiskefingre selv, og man kan bruge mange forskellige slags hvide fisk til at tilberede retten. Laver man det i ovnen er også ekstra nemt og man sparer både tid og fedtstof.
Favoritten til tilbehør i min familie er ovnbagte kartofler, grøntsagsstave og en lækker hjemmelavet aioli eller remoulade.
Prøv også: min bedste opskrift på hjemmelavet nuggets >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskefingre
- 1 dl rasp
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 1 spsk bredbladet persille, finthakket
- 2 æg
- 25 g hvedemel
- 25 g fuldkornshvedemel
- 500 g torskefilet, sejfilet, helleflynder eller anden hvid fisk
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 kg kartofler, skåret i både
- 1 spsk olivenolie
- salt
- 1 agurk, skåret i stave
- 50 g remoulade
- 1 citron, i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoffelbåde
Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25-30 minutter til de er sprøde og gyldne.
Fiskefingre
Bland rasp, citronskal, persille, salt og peber.
Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken
Skær fisken i tykke strimler. Vend fiskestykkerne med hvedemel, fuldkornsmel, salt og peber.
Dyp dem derefter en ad gangen i tallerkenen med æg og til sidst i raspblandingen.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Servering
Server fiskefingrene med kartoffelbåde, remoulade, agurk i stave og citron til at dryppe over
Hej
Kan man fryse dem efter tilberedning og tø samt varme dem op en anden dag ?
Jeg har ikke testet det, så skal ikke kunne sige om det bliver godt.
Måske vil jeg tro at fisken bliver lidt kedelig af frys og optøning, men det må komme an på en prøve
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
hvilken fisk bruger du til denne opskrift? hilsen Joakim
Hej Joakim,
Torsk, eller anden hvid torskefisk. Det står i ingredienslisten :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Rigtig lækker opskrift! De er geniale med ærtedip og bagte rodfrugter til 🤩
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kære Ann – Christine.
Du er fantastisk i et køkken, TAK fordi du deler ud af dine opskrifter
Må jeg spørge hvilke dressing du har på billedet, ved siden af de hjemmelavet fiskepinde?
Den ser lækker ud!
Kærligst Tina
Hvor er du sød! Tusind tusind tak :)
Det er en hjemmerørt aioli med lidt finthakkede cornichoner og lidt persille
Kh Ann-Christine
Hej…
Fiske nuggets kan de laves dagen før og så varmes / lunes i ovnen dagen efter ?
Vh Christina
Tjaa, det kan de nok fint – men er bedst frisklavet.
Kh AC
Wow – der fik din opskrift igen igen igen lige reddet aftensmaden!
Dine opskrifter er ALTID en sikker vinder. TAK!
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Det ser super lækkert ud :) Fiskestykkerne ser også gode ud – har du et tip til, hvor det er godt at købe fisk?
Hej Camilla,
Tak for din søde hilsen! Jeg synes Clausens fisk på havnen i Aarhus, fiskehandleren i Højbjerg og Skagenfood gør det ret godt. Det er oftest der vi selv køber. Men er sikker på at der er mange andre fiskehandlere rundt i Aarhus og omegn der er gode.
Kh AC
De ser lækre ud. Mine børn elsker heldigvis også fisk. Jeg anvender ofte Panko-rasp fremfor alm. rasp (både til fisk og kylling). Det suger måske lidt mere fedtstof, men gør de lækre nuggets endnu mere sprøde.
Tak for en inspirerende side.
Det er så lækkert med pankorasp. Hvis du på et tidspunkt har cornflakes i køkkenet, så er det også superlækkert til fx kylling.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
De ser lækre ud, er sikker på at mine børn vil elske dem.
Er der stor forskel på sprødheden på pande/i ovn?
De bliver lidt sprødere på panden grundet fedtstoffet, men de bliver også både lækre og sprøde i ovn.
Kh AC