Fiskefilet med tatarsauce og kartofler
Fiskefilet med tatarsauce og ovnbagte kartoffelbåde er sådan en dejlig klassiker på middagsbordet. Et hit hos både de mindste børn og de voksne.
Nemt og vildt lækkert!
Da mine børn var helt små, var de vilde med kapers og cornichoner, og de synes tatarsauce var uimodståeligt lækkert! Så kom der lige en periode, hvor kapers var ude i kulden og nu begynder det at være lykken igen med den cremede krydrede urtesauce. Tatarsauce er så lækkert til fisk og en god kold dipsauce til kartoflerne.
Prøv også: fiskefingre med remoulade og kartofler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskefilet med tatarsauce og krydrede kartofler
- Kartoffelbåde i ovnen
- 1 kg kartofler, med skræl og i både
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk flagesalt
- Tatarsauce
- 0,50 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk kapers
- 4 cornichoner, finthakkede
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 øko citron, fintrevet skal og saft
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Fiskefiletter
- 8 rødspættefilet, eller anden fladfisk
- 2 æg, sammenpiskede
- 20 g hvedemel
- 30 g fuldkornshvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 20 g smør
- 2 spsk olivenolie
- Til servering
- 1 agurk, i stave
- 0,50 øko citron, i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoffelbåde i ovnen
Vend kartoflerne med olivenolie og salt og fordel dem på en bradepande med bagepapir.
Bag de ovnbagte kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Tatarsauce
Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til.
Fiskefilet
Pisk æggene sammen i en skål. Rør hvedemel, fuldkornsmel, salt og peber godt sammen i en anden skål. Vend fiskefileterne først i sammenpisket æg og derefter i melblandingen. Steg fiskefileterne i smør og olivenolie på panden ved middel varme i cirka 4-5 minutter på hver side, til fiskefileterne er smukt gyldenbrune.
Servering
Server fiskefiletter med kartoffelbåde, tatarsauce, citronbåde og agurkestave.