Fiskefilet
Fiskefileter af rødspætter eller en anden god fladfisk er både lækkert til aftensmad og til både påskefrokosten og julefrokosten, hvor det er så lækkert med en smørstegt fiskefilet mellem sildemaden og det lune bord.
Serveret med godt rugbrød, remoulade, lidt dild eller kørvel og en citronbåd til at dryppe lidt frisk syrlig citronsaft over.
I min familie er fiskefilet også et evigt hit hos os alle fire til aftensmad med tilbehør af ovnbagte eller råstegte kartofler og hjemmelavet remoulade.
Prøv også: min bedste opskrift på nuggets med kylling >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskefilet med rugbrød og remoulade
- 8 rødspættefilet, eller anden fladfisk
- 2 æg
- 20 g hvedemel
- 30 g grahamsmel
- salt
- sort peber, friskværnet
- 2 spsk smør
- 1 tsk olivenolie
- Til servering
- 8 skiver rugbrød
- 100 g remoulade
- 1 citron, i både til at dryppe over
- 1 drys kørvel, eller persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æggene sammen i en skål.
Rør hvedemel, grahamsmel, salt og peber godt sammen i en anden skål.
Vend fiskefileterne først i sammenpisket æg og derefter i melblandingen.
Steg fiskefileterne i smør og olivenolie på panden ved middel varme i cirka 4-5 minutter på hver side, til fiskefileterne er smukt gyldenbrune.
Server med fx rugbrød, remoulade, citronbåde og et drys krydderurter
Hej
Tak for en masse lækre opskrifter – jeg bruger tit din side til at finde inspiration og opskrifter.
Jeg skal lave mad til en julefrokost på lørdag og skal derfor så med meget mad, så vil høre om du har erfaring med at panere fiskefiletterne nogle timer før de skal steges?
Vh Annette
Hej Annette
Det har jeg ikke, men jeg ville da nok lige prøve det på en enkelt fiskefilet eller to et par dage i forvejen og se om det ikke kan fungere glimrende.
God fornøjelse
Kh AC
Hvor længe skal de steges?
Vh Maria
4-5 minutter på hver side til de er gyldne og kødet gennemstegt
Kh AC
Hvordan er det med fiskefilletter, kan disse laves ca. 3 timer før de skal bruges og så varmes op bagefter?
Det kan de sagtens … – men jeg synes nu de er allerbedst når de er helt friskstegt :)
Kh AC
Jeg bruger altid rugmel til at panere i. Det giver en fantastisk smag. Også laver jeg en remoulade sovs. Med grøntsager, karry gurkemeje, a38 og lidt creme fraiche. Servere det på rugbrød med friske asparges, tomater, agurk og spidskål som salat. Også citronbåde ☺ det smager godt
Det lyder også dejligt!
Jeg er også selv begejstret for rugmel som panering
Rigtig god weekend :)
Kh AC
Hov, undskyld du svarer jo på mit sprøgsmål lige ovenover..! :) Håber du får en dejlig aften!
Helt fint, og super fint du fandt svar, mens jeg hyggede i biografen med min søster :)
Hej :) Tak for den gode opskrift på remoulade, hvor længe tror du den kan holde i køleskabet?:)
Jeg er helt vild med din blog. Den rummer en masse lækre opskrifter og jeg tjekker den altid ud,når jeg selv laver madplan.
I aften skal jeg have fiskefiletter og har overvejet at kaste mig ud i en hjemmelavet remoulade efter din opskrift, og jeg vil høre, om det er noget, der kan holde sig længe i køleskabet?
Mvh. Louise :-)
Hej Louise,
Tusind tak, det er jeg rigtig, rigtig glad for at høre :)
Den hjemmelavede remoulade kan holde sig omkring 3-4 dage vil jeg tro.
Kh AC
Nøj, din remoulade lyder god. Den vil jeg give mig i kast med næste gang vi laver fiskefiletter. Tusind tak for inspiration.
m.v.h.
Ulrik
Dejligt at høre, Ulrik. Den er nem og smager dejligt :)
Vi laver ikke selv remoulade, men serverer ofte denne blanding til fisk:
A38, remoulade (købt), 1 finthakket løg, 1-2 æbler i små tern, karry, citronsaft, et nip sukker + noget grønt (persille er vores favorit).
Den blanding kan jeg lige forestille mig – jeg tror den smager fantastisk. Små æblestykker giver en dejlig sødme og syrlighed. Persille er også en af mine favoritter, men jeg må indrømme at jeg har mange krydderurtefavoritter
Mums – det ser dejligt ud. Nu bliver jeg sulten!!
Remoulade hos os er baseret på hjemmelavet karrypickles, som enten kommer fra min Mor eller søde Lisbeth :-) En enkelt gang har jeg også selv kastet mig over projektet, men det bliver aldrig lige så godt som de meget erfarne damers.
Men altså en helt almindelig jævnet karrypickles og i øvrigt en god måde at få brugt grøntsagsrester på.
Det lyder rigtig dejligt og det er noget så hyggeligt at lave mad baseret på ingredienser som dem man holder af har tilberedt til en. Det er ægte madkærlighed :)
Herhjemme har vi ingen børn, men det er stadig et hit :-)
Vi snyder lidt med remouladen, da den jo ikke er helt hjemmelavet. Laver den ud af Picalilly fra Cervera, rapsolie, en god øko mayo, skyr, salt og peber. En opskrift jeg har fra Anne Larsen – hende der engang skyllede sit kød. Synes den er god, men skal da helt klart prøve din opskrift næste gang der står fiskefilet på menuen.
Herhjemme har vi ingen børn, men det er stadig et hit :-)
MMmm, Nadia det lyder som en rigtig god remoulade – og fiskefiletter er vist egentlig et hit for alle, både med og uden børn :) Kender ihvertfald ingen som ikke bryder sig om det
Fiskefiletter ER et hit.. Remouladen har jeg endnu ikke kastet mig ud i at lave selv, men fiskefiletterne er aldrig købt færdiglavet.
God idé med lidt friske krydderurter på tomaterne – så slipper man for at lave den store salat.. :)
Ja, og så var der grønt i remouladen + vi spiste grøntsagsstænger til eftermiddagsmad. Når vi spiser masser grønt om eftermiddagen, så er det ikke altid at aftensmaden er så grøn ;)