Fiskefad med torsk og porrer


Lækkert fiskefad med torsk og porre – en skøn ret med masser af grøntsager, cremet sauce og sprød knas på torsken, som smager virkelig lækkert.
Det er en dejlig menu, som kan serveres året rundt, men jeg synes den er særligt skøn om sommeren, når der er nye kartofler. Resten af året vælger jeg gerne de små babykartofler, som også er lidt faste i det. Man kan også undlade kartoflerne for en knap så mættende ret, og så blot servere retten som den er, evt med brød eller lidt rucola til.
Prøv også: opskrift på taco med torsk og mango >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskefad med torsk og porrer
- 3 porre, skåret i tynde skiver
- 0,50 spidskål, fintstrimlet
- 200 g squash, groftrevet
- 1 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 1 spsk smør, til fadet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Torsk med sprød crunch
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 75 g rasp
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 600 g torskefilet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 40 g smør
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
- 700 g babykartofler, kogt møre
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom porrer, spidskål og squash i et smurt ovnfast fad og vend det sammen med piskefløde, grøntsagsbouillon, citronskal, salt og peber.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Torsk med sprød crunch
Kom bredbladet persille, rasp, citronskal, salt og peber i en minihakker og kør til persillen er helt fintdelt.
Skær torsken i pæne portioner og sæt torsken på de bagte grøntsager i det ovnfaste fad og fordel den sprøde crunch over torskestykkerne. Kom en klat smør på hvert stykke fisk.
Bag i yderligere 15 minutter eller til torsken er perfekt bagt.
Server med små friskkogte kartofler og bredbladet persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skøn ret men hvormeget er 0,50 spidskål og 0,50 øko citron ? skal der ikke lidt væde med i crunch ? Tak for jeres altid meget velsmagende retter
Mvh Minna
Hej Minna
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Det er 1/2 spidskål og 1/2 citron – du kan altid tage udgangspunkt i en almindelig størrelse af øko grønt/frugt når jeg nævner i stk og ikke i fx gram.
Der skal ikke væde i det sprøde drys der skal over fisken.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg fatter det bare ikke. Hvad betyder sprød crunch på dansk.
Selv stavekontrollen beder om et andet ord. Det siger næsten alt.
Poul Agergaard
Ikast
Lækker ret. Kan den fryses?
Hej Eva
jeg tror ikke konsistensen vil være så god efter optøning, og genopvarmning – fisken vil nok blive lidt tør og kedelig. Men jeg har ikke testet det, så det må evt komme an på en prøve
Kh Ann-Christine